Pres co bootujes - UEFI nebo legacy?
Pokud UEFI, tak uz jsem videl ze se nezobrazuji disky kde neni nahran EFI loader.
Odpovidalo by tomu to, ze disk prestal byt videt potom co se na nej naklonovaly Windows.
Bios nedetekuje SSD Vyřešeno
Re: Bios nedetekuje SSD
Při startu vstupuju do uefi bios utility pokud mysliš toto
Co by jsi mi tedy poradil ? :)
Co by jsi mi tedy poradil ? :)
Nabootuj system tak jak to jde, jdi do spravce disku kde bude videt oddily na tom SSD a udelej screenshot.
Jak jsi ten disk klonoval? Nenaklonoval jsi pouze diskovy oddil C: ?
Jak jsi ten disk klonoval? Nenaklonoval jsi pouze diskovy oddil C: ?
Jelikož jsem měl v plánu pc celý vyčistit tak jsem kompletně zformatoval HDD a z flash disku nainstaloval čisté windowsy na SSD avšak nelze je nabootvat jelikož v biosu není ssd vidět
Jo takhleeeee. To je ale nova informace.
Obavam se ze nezbyva nez projet BIOS a podivat se jestli neni zakazane neco co nema byt - bootovani z M2 napr.
Obavam se ze nezbyva nez projet BIOS a podivat se jestli neni zakazane neco co nema byt - bootovani z M2 napr.
Jak se podařilo ty Win nainstalovat na neviditelný SSD?
Tento duplicitní účet byl založen a používán trollem Blue Spirit, který nerespektuje základní pravidlo fóra, kterým je zákaz zakládání účtů za účelem obcházení trvalého BANu, který před mnoha lety obdržel za nevhodné chování a opakované narušování chodu fóra. Na fórum nadává kde může, kritizuje ho, kritizuje všechny jeho stálé členy, přesto k nám stále a pořád "leze"...
Nevěděl by jsi alespoň pod čim nebo co hledat ? :)
Myslel jsem si od začátku že bude chyba v nastavení biosu ale nevím vůbec kde :)
Dodatečně přidáno po 23 vteřinách:
Instaloval jsem windows z flashky a ta v biosu vidět byla tudiž tu jsem nabootoval :) neviditelný je vlastně jen v biosu
Myslel jsem si od začátku že bude chyba v nastavení biosu ale nevím vůbec kde :)
Dodatečně přidáno po 23 vteřinách:
Instaloval jsem windows z flashky a ta v biosu vidět byla tudiž tu jsem nabootoval :) neviditelný je vlastně jen v biosu
Tam co se nastavuji bootovaci zarizeni.
Jde tam povolit/zakazat boot z USB, DVD a podobne, byva tam i M2.
Jde tam povolit/zakazat boot z USB, DVD a podobne, byva tam i M2.
Možno treba skúsiť zmeniť v biose režim pre PCIe , ak je možnosť.
Bohužel ať hledam jak hledám nic takového jsem v biosu nenašel :)
Dodatečně přidáno po 1 minutě 19 vteřinách:
Co jsem hledal na internetu hodně se psalo o nastavení pcie co bych měl podle tebe zkusit změnit ? :) ohledně pcie tu nějaká nastavení jsou
Dodatečně přidáno po 1 minutě 19 vteřinách:

RIKI22 píše:Možno treba skúsiť zmeniť v biose režim pre PCIe , ak je možnosť.
Co jsem hledal na internetu hodně se psalo o nastavení pcie co bych měl podle tebe zkusit změnit ? :) ohledně pcie tu nějaká nastavení jsou

Je tam v nasyaveni PCI-E neco, co jde prepnout na M2?
Není tam žádná taková možnost avšak narazil jsem na fóru rog asus kde někdo řešil stejný problém se stejnou deskou i diskem pokud chápu dobře je potřeba nějaký upravený bios
Má s tím někdo zkušenost ?
Přes asus ez flash 2 jsem již dnes aktualizoval na nejnovější officialní avšak to je pouze ta verze 1603 a nic novějšího officialního není
Dodatečně přidáno po 1 minutě 25 vteřinách:
https://rog.asus.com/forum/showthread.php?91793-Maximus-Formula-VI-and-Samsung-960-Evo-m-2-Nvme
Přikládám odkaz na zmiňované fórum (snad neporušuji žádná pravidla pokud ano předem se omlouvám a link odstraním)
Má s tím někdo zkušenost ?
Přes asus ez flash 2 jsem již dnes aktualizoval na nejnovější officialní avšak to je pouze ta verze 1603 a nic novějšího officialního není
Dodatečně přidáno po 1 minutě 25 vteřinách:
https://rog.asus.com/forum/showthread.php?91793-Maximus-Formula-VI-and-Samsung-960-Evo-m-2-Nvme
Přikládám odkaz na zmiňované fórum (snad neporušuji žádná pravidla pokud ano předem se omlouvám a link odstraním)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Pc někdy při startu nedetekuje dvd mechaniku
od Luk4579 » 30 dub 2025 20:22 » v Problémy s hardwarem - 6
- 7220
-
od Luk4579