Schválení PC sestavy + Monitor, bez OS - Vyřešeno

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Jindrah
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Schválení PC sestavy + Monitor, bez OS -

Příspěvekod Jindrah » 11 bře 2017 14:01

Dobrý den,
udělal jsem si podle fóra malý nástřel sestavy PC. Potřeboval bych ho schválit, popřípadě co nahradit něčím jiným atd.
Zde je seznam. Už teď jsem nad cenovým limitem 25000, ale co se dá dělat.
https://www.czc.cz/06dlkj1tcmi709rmqarogni6u6/seznam

Pár obecných informací.
Počítač to bude především na hry. Ale asi takto. Můj požadavek je, aby tam šla Arma 3. Na počítači, co mám teď jde Arma 2 v pohodě, ale 3 už moc ne. Hraju jenom singleplayer, (Teď právě Arma 3 a ETS2, FarCry) multiplayer jde mimo mě. Takže nějaký CS:GO, a další multiplayerovky jsou tabu. Monitor, který chci také, bude klasické FullHDéčko 24". Myš, klávesnici atd. mám. S budoucím upgradováním počítače nepočítám (možná jenom rozšířit paměť), prostě zase koupím jiný. Ani taktovat nic nehodlám. To jde mimo mě.

Pár dotazů:
1, Základní deska: rozhoduju se mezi touto nebo levnější variantou https://www.czc.cz/gigabyte-b250m-d3h-i ... 69/produkt Jakou byste brali vy?
2, Monitor, co byste doporučili v téhle cenové relaci? Nějaký jsem si tam podle recenzí hodil. Co na něj říkáte?
3, Ještě nevím z čeho, z jakého obchodu to budu objednávat. Nastřelil jsem to na czc. Máte někde lepší zkušenosti nebo cenově výhodnější varianty?
4, Na závěr hloupej dotaz, potřebuju k tomu ještě nějaký komponenty, propojovací kabely? Aby mi něco náhodou nechybělo. :smile:

Zde je moje nýnější sestava, na které jedu doteď. Neměl jsem s ní jediný problém. Bude to aspoň nějaký pokrok za tu dobu?
https://www.czc.cz/3c0svb9ce0gp2an4lm02tus6i4/seznam

Děkuji za odpovědi.

Reklama
Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Re: Schválení PC sestavy + Monitor, bez OS -

Příspěvekod Marfy » 11 bře 2017 14:07

Ta plnohodnotná ATX deska je lepší.Ber raději tu.Sestava je jinak O.K.
Ale ono by ti jen stačilo do tvé současné sestavy koupit tu RX 480. Nemusíš měnit všechno.Kromě grafiky si totiž až tak moc nepolepšíš.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

Jindrah
nováček
Stav:

Příspěvekod Jindrah » 11 bře 2017 19:01

Dík za odpověď
Moji současnou sestavu zdědí další osoba, takže jdu do nově poskládaného PC. :)
Co říkáte na ten monitor? Doma mám starýho 19" ASUSe. Jhttps://www.czc.cz/asus-vb191t-lcd-mon ... 64/produkt
Četl jsem, že na hry je lepší co nejnižší odezva. Někde jsem zase četl, že TN panely už nebrat. Co si vybrat. Nemám to jak porovnat, vždycky jsem hrál hry na tomto monitoru, tak mi to nepřijde. :)

Jinak sestava tedy ok?

Jindrah
nováček
Stav:

Příspěvekod Jindrah » 18 dub 2017 19:19

Dobrý den, koupě PC se mi přiblížilo, udělal jsem malinký upgrade a chtěl bych ho zkontrolovat. Vybral jsem jiný monitor, case, zvýšil ramky a procesor. Chci se zeptat, mám tam teď procesor i5-7500. Vyplatí se připlácet za toto nebo tam nechat i5-7400? Už teď přesahuju hranici 25000, kterou jsem si dal.
Pokud máte nějaké rady na zlepšení, budu za ně velmi rád.
Děkuji.

Zde má upgradnutá sestava na alfě. Upraven odkaz
https://www.alfa.cz/basket.php?items=_3 ... NX013OK701
Naposledy upravil(a) Jindrah dne 18 dub 2017 19:38, celkem upraveno 1 x.

socirel
Level 6
Level 6
Stav:

Příspěvekod socirel » 18 dub 2017 19:27

Ty musíš vytvořit odkaz na košík a ten sem překopírovat. V tom odkazu co si sem dal nic neuvidíme.

Jindrah
nováček
Stav:

Příspěvekod Jindrah » 18 dub 2017 19:37

popcorn
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod popcorn » 18 dub 2017 19:47

Ta papírová case tam je záměrně?
CPU: i5-6500 GPU: Msi RX480 8GB RAM: Crucial 2x8GB MB: MSI B150 PSU: Seasonic S12II-520 CASE: Gladius M35

socirel
Level 6
Level 6
Stav:

Příspěvekod socirel » 18 dub 2017 19:52

Jako může to tak být, je to složené vcelku dobře. Jinak skřín bych možná taky vzal jinou, ale v té ceně asi nic lepšího neseženeš, nějaká od Silentiumpc bude mít možná o trochu tišší ventilátory ale jinak bude taky papírová. Však jestli máš cestu do Ostravy na pobočku v Mariánských horách tak se podívej nahoře mají skříně vystavené, je tam ta Zalmanka a hned vedle ní Fractal Design Define.

Jindrah
nováček
Stav:

Příspěvekod Jindrah » 18 dub 2017 20:00

No na svém starém PC mám tuto. https://www.czc.cz/coolermaster-elite-3 ... b2/produkt a nemám s ní žádný problém. Počítač nikam nepřenáším nic. Chtěl jsem, aby to mělo USBéčka na předním panelu zepředu. Teď je moderní je dělat z vršku skříně, což mi moc nevyhovuje. Mám tam většinou jeden kabel permanetně připojený.

Dodatečně přidáno po 1 minutě 39 vteřinách:
Tuším, že skříň Zalman Z1 máme i v práci, ještě na ní kouknu, ale nezdálo se mi to nějak hrozný. Jinak by to nějak šlo říkáte?

socirel
Level 6
Level 6
Stav:

Příspěvekod socirel » 18 dub 2017 20:08

Ty coolermastery mají asi 2x hrubší plechy, nevýhoda je ale je ne moc dobré vnitřní uspořádání. téměř žádná možnost cable managementu, taky je lepší aby skřín měla umístěný zdroj dole, protože se nahoře nahoře drží více tepla. A ten panel plný 5,25" a 3,5" šuplíků už taky dneska moc neletí protože narušuje airflow.

Ale sestava je v pořádku.

Jindrah
nováček
Stav:

Re: Schválení PC sestavy + Monitor, bez OS -  Vyřešeno

Příspěvekod Jindrah » 18 dub 2017 20:11

Ok. Děkuju za odpovědi. Snad mi to na nějaký ten rok zase vydrží. :)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”