Nevím komu to dáváš, ale prostě bych mu to řekl na rovinu (a i to tak dělám, když po mne chce někdo OS), buď zaplatí 3K a bude mít doma krabicovku, nebo zaplatí ty 3 stovky a bude mít tu verzi z e-bay, s tím, že ně pár procentní šance, že to někdy v budoucnu "spadne" a bude muset koupit novou licenci.
Sle tu fakturu od prodejce bych požadoval tak či tak.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD „Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Mám to pro tchýni a tchána na jejich 10 let starý notebook, kde byla Vista A u nich o problémy zrovna nestojím, respektive jim "nějakým" licenčním klíčem W10 nechci problémy způsobit
ASUS MB Sc LGA1150 B85-PLUS, Intel B85, 4xDDR3 CPU INTEL Core i5-4460 3.20 GHz 6MB L3 LGA1150 DIMM DDR3 8GB 1600MHz CL10 (Kit of 2) KINGSTON HyperX FURY ASUS VGA NVIDIA STRIX GTX960 - DC2 - 2GD5 Samsung 850 SSD 2,5" 120 GB EVO ----------------------------------------- Notebook DELL Inspiron 15 7000 (N5-7559-N2-03) Router ASUS RT-N18U
Nepodařilo se mi rozjet kameru a mikrofon ... ani na několikrát ... prý jim to ale nechybí, takže to nemám řešit ... jinak vše šlape ... ještě mám možnost tam nainstalovat nově čisté Visty, ale to jsem nějak nepovažoval za vhodné, Visty nemám rád
Dodatečně přidáno po 1 minutě 22 vteřinách: K těm Vistám mají klíč ... štítek přímo na NTB. Desítky tam šlapou svižně (tedy až na kameru a mikrofon), tak jsem je tam chtěl zlegalizovat. Ale mám klíč W10 bez faktury (zatím).
ASUS MB Sc LGA1150 B85-PLUS, Intel B85, 4xDDR3 CPU INTEL Core i5-4460 3.20 GHz 6MB L3 LGA1150 DIMM DDR3 8GB 1600MHz CL10 (Kit of 2) KINGSTON HyperX FURY ASUS VGA NVIDIA STRIX GTX960 - DC2 - 2GD5 Samsung 850 SSD 2,5" 120 GB EVO ----------------------------------------- Notebook DELL Inspiron 15 7000 (N5-7559-N2-03) Router ASUS RT-N18U
Nejlepší je kouknout na stránky výrobce jaký poslední OS NTB podporuje a ten tam dát. Jestli tam jsou 7, tak dát ty, ale pokud nejsou problémy s 10, tak nevim:). Nechat na delší testování 10tky asi.
To turion: Je to trochu zvláštní a jeden uživatel má opravdu vázaný klíč na jeden hw. Ale MS prohrálo spor ve kterém rozhodli že oem licence jde prodat a opět použít někým jiným. Tento klíč je opět vázaný na hw na který si jej poprvé nainstaluje nový uživatel vše je naprosto legální(alespoň prozatím). a právě díky firmám které likvidují hromadu starších pc tak je tolik klíčů.
Sám jsem těch klíčů použil několik a všechny oficiálně aktivované a updatované . Měl jsem problém jen dvakrát kdy při instalaci mi napsalo že klíč je jíž někde aktivovaný, ovšem napsal jsem prodejci a do půl hodiny jsem měl nový klíč který již naprosto bez problému fungoval. Takže z vlastní zkušenosti naprosto bez problému.
Po upgrade Hardware nastal prví problém. Windows hlásí, že nemá klíč. Když ho zadám , nevezme ho.
Chápu jen, že si myslí, že ho zadávám, jako na jiný počítač. Co ale s tím?
Poslední příspěvek
Dúfam ,že si nekúpil kľúč na Win10 a Win11 na ten istý PC.Pretože ,ak chceš prejsť z Win10 na Win11,nepotrebuješ nový kľúč.
Je to na ten samý PC. Win 10 jsem použil a 11 ještě ne. Přejít na 11-ky z 10-tek zdrama, to vím. Ale až to udělám, (zatím mi...
Řekl, že se „zdražily“ Windows a nejlevnější ověřené teď stojí 2799 Kč.
Prý je to nejvyšší verze a nemusím řešit antivirus.
Na to jsem přistoupil a celou částku zaplatil (mám...
Poslední příspěvek
Zdroj je tam GIGABYTE P650G 650W GP-P650G. Technik se měl ozvat v 21. hodin na aktivaci OS. - Neozval se. Domluvili jsme se někdy okolo 19. měl plné ruce práce s rodinou a já měl pochopení. V tu chvíli jsem ještě nebyl na výpravě za tím, co jsem...
Zdravím. Najde se někdo, kdo poradi?
Bazarovku nebo činu?
Mam doma nadherný tenký 8 " Lenovo Tab4 8 Plus, ale bohužel ma android 8 a ja potřebuji nejméně 10.
Děkuji.
Poslední příspěvek
Taky je možnost na ten Samsung dat nějakou neoficiální ROM s novějším Androidem.
Obdobný OS za Windows 7 a Windows XP pro MS Office ((MS Word 2003)) a internetový prohlížeč pro 32bit. a 64bit. (x86 - x64 PC a NTB) - doporučíte? Nyní bych mohl zůstat u 64bit. Windows 7 ULTIMATE které jsou pro mne plně...
Poslední příspěvek
Je to teprve puldruheho roku, co byly vydany posledni verze prohlizecu pro Win 7, 8 a 8.1. To uz ti v nich nektere stranky prestaly fungovat? Spoustu veci umi vyresit zmena user agenta.