Dobrý den,
mám docela zoufalý problém. Mám mladšího bráchu, který hraje 24 hodin denně online hry. Klidně nejde ani do školy proto, aby mu náhodou něco neuteklo... Máme doma jeden notebook, na kterém jsme se střídali, což byl dost boj a tak jsem si, protože studuji VŠ a počítač potřebuji i jindy, než když mi to mladší brácha dovolí, pořídila na inzerát starší notebook se systémem vista, protože byl levný a na moje psaní esejí mi stačil... Myslela jsem si, že je můj, když si dám heslo jako admin a hotovo. Brácha si ho chtěl neustále půjčovat a tak jsem mu vytvořila účet "Guest". On se mi ale nějakým způsobem do pc dostal, heslo mi změnil a odmítá mi ho vrátit. Existuje prosím nějaký způsob pro naprosté začátečníky, kteří umí pc akorát zapnout a vypnout, jak se do pc dostat a změnit si heslo zpátky? Nerada bych se smířila s faktem, že jsem na brigádě vydělala na bráchovo notebook a stejně tak se potřebuji dostat k esejím a mojí bakalářské práci, které už mám téměř hotové...
Jak se dostat do svého pc?
Re: Jak se dostat do svého pc?
Fyzicky trest pro bratra, aby jednak vydal a heslo a priste se na notebook neodvazil ani podivat.
Pak vzit notebook a donest enkomu zkusenejsimu, aby napr. pres KonBoot odblokoval ucet, prihlasil se na nej a zmenil heslo zpet. Nasledne v BIOSu nastavit heslo pro drive lock, ktere bude vyzadovano vzdy pri zapnuti notebooku.
Pak vzit notebook a donest enkomu zkusenejsimu, aby napr. pres KonBoot odblokoval ucet, prihlasil se na nej a zmenil heslo zpet. Nasledne v BIOSu nastavit heslo pro drive lock, ktere bude vyzadovano vzdy pri zapnuti notebooku.
Pokud mladšího bráchu nesrovnají rodiče, tak bych požádal frajera, aby ho srovnal on. A ať je rád že to skončí u toho, protože ti ten notebook v podstatě ukradl!
Mimochodem, nejspolehlivější způsob prolomení jakéhokoliv hesla je takzvaná "kryptoanalýza gumovou hadicí".

Mimochodem, nejspolehlivější způsob prolomení jakéhokoliv hesla je takzvaná "kryptoanalýza gumovou hadicí".

"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
Blbému bratrovi který již blbý je a pokud nebude chodit do školy bude ještě blbější nb nepůjčovat. Nejjednodušší je nainstalovat nový systém.
Tento duplicitní účet byl založen a používán trollem Blue Spirit, který nerespektuje základní pravidlo fóra, kterým je zákaz zakládání účtů za účelem obcházení trvalého BANu, který před mnoha lety obdržel za nevhodné chování a opakované narušování chodu fóra. Na fórum nadává kde může, kritizuje ho, kritizuje všechny jeho stálé členy, přesto k nám stále a pořád "leze"...
Jen tak mimochodem, proc potrebuje bratr lezt do tveho notebooku, kdyz mate ten puvodni?
Zadny guest, tohle je muj notebook, toho se ani nedotknes.
Mam pocit, ze je ponekud drzy.
-
- Pohlaví:
Stáhni si hirens boot cd https://www.slunecnice.cz/sw/hiren-s-boot-cd/ , vypal bootovací CD, nebo vytvoř boot flash disk - pozor data z flashky budou smazána. Nobootuj z CD, nebo z flash. Pomocí nástroje password recovery vyresetuješ heslo k účtu administrator https://www.youtube.com/watch?v=H2xyAJ1xWeM
Poté zabezpeč notebook jak píše petr - tedy vstup do BIOSu a v záložce security nastav heslo pro spuštění počítače. Poté si zabezpeč i svůj účet ve windows.
Poté zabezpeč notebook jak píše petr - tedy vstup do BIOSu a v záložce security nastav heslo pro spuštění počítače. Poté si zabezpeč i svůj účet ve windows.
petr22 píše:Fyzicky trest pro bratra, aby jednak vydal a heslo a priste se na notebook neodvazil ani podivat.
Bohužel ho sama fyzicky potrestat nemůžu a mamka řekla, ať si to vyřešíme... a nikoho, kdo by se do pc dostal neznám...
Dodatečně přidáno po 2 minutách 29 vteřinách:
faraon píše:Pokud mladšího bráchu nesrovnají rodiče, tak bych požádal frajera, aby ho srovnal on. A ať je rád že to skončí u toho, protože ti ten notebook v podstatě ukradl!![]()
Díky, brácha je sice o 4 roky mladší, ale taky minimálně o hlavu větší a v žádném případě ho nepřeperu. Zkoušela jsem to už několikrát v jiných případech...mamka řekla, ať si to vyřešíme...
Dodatečně přidáno po 3 minutách 52 vteřinách:
Erikprvní píše:Blbému bratrovi který již blbý je a pokud nebude chodit do školy bude ještě blbější nb nepůjčovat. Nejjednodušší je nainstalovat nový systém.
Vy mého bratra znáte?

Dodatečně přidáno po 5 minutách 26 vteřinách:
petr22 píše:Jen tak mimochodem, proc potrebuje bratr lezt do tveho notebooku, kdyz mate ten puvodni?
Vysvětloval mi něco o IP adresách, ale já stejně nevím, co to je a se dvěma notebooky přece může hrát víc. Hraje onlinovky, který jsou na delší dobu, takže se dvěma notebooky je to daleko lepší...
Dodatečně přidáno po 8 minutách 25 vteřinách:
ITCrowd píše:Stáhni si hirens boot cd https://www.slunecnice.cz/sw/hiren-s-boot-cd/ , vypal bootovací CD, nebo vytvoř boot flash disk - pozor data z flashky budou smazána. Nobootuj z CD, nebo z flash. Pomocí nástroje password recovery vyresetuješ heslo k účtu administrator https://www.youtube.com/watch?v=H2xyAJ1xWeM
Kdyby se mi náhodou povedlo to, co píšete. Nepřijdu o soubory na ploše? Mám skoro hotovou bakalářku a chápu, že jsem si ji měla zálohovat, ale záloha je v bratrově notebooku (byl náš společný) a o zálohu na flashce jsem přišla, když ji chtěl brácha na film... takže v podstatě nemám nic a znovu už to vážně nedám...
-
- Pohlaví:
Samozřejmě musíš být opatrná. Ale pokud nebudeš nic mazat, tak jediné co se může stát je to, že se do počítače nedostaneš.
Pokud dodržíš postup a jen opraviš heslo pak o data nepřijdeš.
Tento duplicitní účet byl založen a používán trollem Blue Spirit, který nerespektuje základní pravidlo fóra, kterým je zákaz zakládání účtů za účelem obcházení trvalého BANu, který před mnoha lety obdržel za nevhodné chování a opakované narušování chodu fóra. Na fórum nadává kde může, kritizuje ho, kritizuje všechny jeho stálé členy, přesto k nám stále a pořád "leze"...
ITCrowd píše:Samozřejmě musíš být opatrná. Ale pokud nebudeš nic mazat, tak jediné co se může stát je to, že se do počítače nedostaneš.
Jako že se do něj nedostanu už nikdy? Ach jo...stihl to dva dny předtím než jsem se odstěhovala. Prostě ho uškrtím.
Pokud počítačům vůbec nerozumíš, tak tady je asi každá rada drahá.
Prostě si to vyřiď s rodiči, když ho neuměli vychovat.
BTW. "Málem nedodělal základku, pak ho vyhodily z průmky a teď i z učňáku. Není zase úplně blbej" - Tomu se říká oxymóron.
Prostě si to vyřiď s rodiči, když ho neuměli vychovat.
BTW. "Málem nedodělal základku, pak ho vyhodily z průmky a teď i z učňáku. Není zase úplně blbej" - Tomu se říká oxymóron.
AMD Ryzen 5 5600X | MSI MAG B550 TOMAHAWK | G.Skill Aegis 32GB 3200MHz | Kingston A2000 1TB | PowerColor Red Devil RX 6700 XT 12GB | XPG Core Reactor 750W | Be quiet! PURE BASE 500 | Asus VG27AQ1A
Tady máš překlad toho co je na doporučeném HiB - http://translate.google.com/translate?h ... ges/bootcd
Od oka nevím který nástroj bude správně fungovat, pro začátek bych zkusil Password Renew 1.1
Nástroj pro nastavení / obnovení
Tady je jak vytvořit bootovací flash disk _ https://www.hiren.info/pages/bootcd-on-usb-disk
Od oka nevím který nástroj bude správně fungovat, pro začátek bych zkusil Password Renew 1.1
Nástroj pro nastavení / obnovení
Tady je jak vytvořit bootovací flash disk _ https://www.hiren.info/pages/bootcd-on-usb-disk
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5
- 2807
-
od Zivan
Zobrazit poslední příspěvek
01 dub 2025 16:20