Potřebuji v listu Excelu použít makro (více maker), které mi vloží na konkrétní místo obrázek (objekt). Některé makra jsem našel, ale ani jedno nefungovalo tak, jak potřebuji a protože jsem na úpravy krátký, zkouším se zeptat i zde. Narazil jsem na několik problémů:
1) Makra co jsem našel, umí vkládat obrázky. Ty jsou uloženy v externím souboru a mají svou adresu. Já bych potřeboval pracovat s obrázky, které pomocí CTRL+C nakopíruji z AutoCadu a CTRL+V vložím do listu Excelu. Není to pak obrázek s adresou, ale objekt, k němuž jsem žádnou adresaci nenašel a tak nemám jak makro upravit. Našel jsem makro, které funguje i s těmito objekty, ale to je pro OpenOffice a v MS Office nefunguje

2) Makro potřebuji mít v listu, kde zvolím například typ kotvení konstrukce. Máme tři typy kotvení a ke každému budu mít jeden obrázek (objekt). Makro po vybrání volby smaže obrázek, který byl již zvolen a vykreslí mou volbu. Následně budu vybírat třeba druh zasklení, které máme také ve dvou variantách a zase u nich budu mít dva obrázky (objekty), takže zase se nejdříve smaže předcházející volba a pak vykreslí zvolená. Bohužel, když jsem zkoušel makra, tak mi u druhé volby smazalo logicky i obrázek z předcházejícího kroku, nebo naopak, když jsem funkci smazání předcházející volby v kódu zrušil, zase tam zůstávaly obrázky všechny a překrývaly se (logicky). Potřeboval bych tedy pravděpodobně dvě makra, které by každé řešilo jen svúj zásobník obrázků. Nevím, zda jsem napsal srozumitelně.
3) Potřebuji, aby makro vkládalo obrázky na místo v listu, které bude dáno třeba souřadnicemi. Mnou testovaná makra se vkládaly na adresu buňky, ale potřebuji z obrázků vytvořit jakýsi složený nákres, na který budou navazovat i jakési slepé kóty, jejichž hodnoty bude opět počítat excel. Tedy potřebuji umisťovat přesně.
Nemáte někdo makro, které by mi tyto problémy vyřešilo? Děkuji