XP na Linux 3.5.0-23-generic

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

kejsy
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

XP na Linux 3.5.0-23-generic

Příspěvekod kejsy » 30 kvě 2017 19:09

Ahoj všem.
Snažím se nainstalovat XP na Linux. Mám origo CD, proto bych chtěla XP. Ntbk s linux jsem koupila kvůli ceně. Myslela jsem, že půjde XP nainstalovat. Bohužel mi to vždy hodí chybu. Viz foto. Potřebovala bych poradit, čím to může být. Notebook mám v továrním nastavení, nic stahovaného, tak nevím. Pokud někdo víte, prosím Vás o pomoc. Děkuji :smile:
Přílohy
chyba.jpg

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: XP na Linux 3.5.0-23-generic

Příspěvekod petr22 » 30 kvě 2017 19:38

Jaky notebook?

Pokud je ten pocitac vyrobeny v poslednich 10 letech, instalaci XP je treba upravit aby je bylo mozno nainstalovat a na spoustu pocitacu nejdou vubec nainstalovat. Windows XP jsou z roku 2001 a nejnovejsi instalacni CD je z roku 2008, na novejsi pocitace nelze instalovat bez pridani ovladacu do instalace.

Ciste po technicke strance nema dneska instalace Windows XP zadny smysl, ten system je tak technicky omezeny, az je nebezpecne a neprakticke ho pouzivat - 32bit verze, omezeni na 4 GB RAM (systemova + graficka pamet), aplikace nemuze vyuzit vic nez 2 GB RAM, system neni jiz mnoho let aktualizovany takze ho dokaze nakazit pvni virus, ktery jde okolo. Spousta aplikaci uz nepodporuje starsi Windows nez 7.

Druhotna licence Windows 7 se da koupit do 100 Kc a jde s ni nainstalovat i Windows 10.

faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod faraon » 30 kvě 2017 19:43

Vypadá to že cpeš nelegální systém na hardware, pro který není určený a který nedokáže používat. Je prostě příliš starý a nefunguje.

Máš na vybranou, buď si za peníze koupíš Widle odpovídající generace, které si s tím počítačem budou rozumět, a nebo tam budeš mít Linux, který je zdarma. Pokud ti nebude vyhovovat, můžeš vyzkoušet libovolnou jinou distribuci, v tom tě nikdo neomezuje.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!

(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)

kejsy
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Příspěvekod kejsy » 30 kvě 2017 19:47

Mám HP 250 g1, optám se, jak to funguje s druhotnou licencí, jak se k ní dostanu - kde seženu.
XP jsem chtěla protože je pro mě win drahý. Jinak XP jsou origo. Verze 2002. Takže to je stářím verze?

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 30 kvě 2017 20:19

Je to tim, ze ten notebook je o plnych 14 let novejsi nez Windows ktere instalujes, takze Windows nemohou obsahovat potrebne ovladace.

Navic instalujes vylozene prehistorickou verzi bez service packu 3 ktery vysel v roce 2008. Jakekoliv pokusy o instalaci jsou jen ztrata casu, i kdyby se to povedlo nainstalovat, cast komponent nebude fungovat, protoze ovladace pro takto stary system neexistuji.

Nejjednodussi je na Ebay najit nejakou nemeckou firmu, ktera druhotne licence prodava a dava k nim i doklad o porizeni. Tzn prodejce, ktery ma nekolik tisic transakci.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Q4OS či Zorin nebo jiný CZ Linux?
    od IMB » 26 lis 2024 17:17 » v LiNuX a ostatní alternativní OS
    4
    3191
    od faraon Zobrazit poslední příspěvek
    02 pro 2024 10:34

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”