Dobrá, toho jsem si nevšiml, díky.
A nějaký ten program, pomocí kterého můžu zkusit aspoň něco zachránit? Bylo tam dost fotek :)
Externí hard disk Vyřešeno
Re: Externí hard disk
Díky moc. Zkusím to, snad aspoň něco půjde zachránit.
To je pěkný no
401 hod., je to normální?

To je pěkný no

U disku ktery vadny neni ne.
U disku, ktery je vadny to muze byt klidne milion let nebo se po nekolika pokusech o cteni nejakeho sektoru disk vypne nebo restartuje.
U disku, ktery je vadny to muze byt klidne milion let nebo se po nekolika pokusech o cteni nejakeho sektoru disk vypne nebo restartuje.
A tento disk zrovna v kondici není.
No jde o to, že poprvé to fungovalo bez problému, akorát já vůl to ukládal na SSD kde jsem měl málo místa. Tak jsem to musel pustit znovu a teď to takto trvá. Mám to nechat běžet?
Nech to bezet. Ale je klidne mozne, ze podruhe uz to precist nepujde, protoze stav disku je stale horsi a horsi.
Lepsi by bylo pouzit Linux a DDrescue a vytvorit z disku image a teprve z toho image tahat data. DDrescue ti precte nejdriv co jde, a to co nejde zacne rozdelovat na mensi casti a cte to az nakonec.
Takhle muzes zustat u 1% a cekat tyden nez se to posune dal, protoze tyhle programy neumi preskakovat vadna mista.
Lepsi by bylo pouzit Linux a DDrescue a vytvorit z disku image a teprve z toho image tahat data. DDrescue ti precte nejdriv co jde, a to co nejde zacne rozdelovat na mensi casti a cte to az nakonec.
Takhle muzes zustat u 1% a cekat tyden nez se to posune dal, protoze tyhle programy neumi preskakovat vadna mista.
To asi nemá cenu...
Navíc když jsem to dělal poprvé, tak to přestalo zničeho nic obnovovat věci a ještě nějaký místo na disku bylo.
Nemám zkusit ještě jiný program?
Asi je to rip.

A linux bohužel nemám kam dát...
Navíc když jsem to dělal poprvé, tak to přestalo zničeho nic obnovovat věci a ještě nějaký místo na disku bylo.
Nemám zkusit ještě jiný program?
Asi je to rip.

A linux bohužel nemám kam dát...
Linux nemusíš nikam dávat, jsou live distribuce které spustíš z CD nebo z flashky. Například Slax má jenom 200 mega!
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
- beather
- Herní spec. / Tvůrce článků
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
faraon píše:Linux nemusíš nikam dávat, jsou live distribuce které spustíš z CD nebo z flashky. Například Slax má jenom 200 mega!
200 mega? pfff to je moooc

Návod na HijackThis ♦ Návod na BSOD ♦ Základní diagnostika počítače ♦ Příspěvek fóru
„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein
[b]Rozcestník mých článků
„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein

[b]Rozcestník mých článků
Skús EASEUS partition master. Ten je dosť šikovný. Niekedy vie prečítať aj disky s takouto poruchou. Otvorí sa okno podobné na explorer a dá sa s ním pracovať a prekopírovať potrebné súbory. Ale kúp si nový disk. Ten počet premapovaných sektorov svedčí o blízkom konci disku. Podľa počtu odpracovaných hodín, je to relatívne nový disk. Tak potom po prekopírovaní reklamovať.

To stejný, už asi 6 hodin to ukazuje, že to bude trvat hodinu
Zkusím ten linux akorát vůbec nevím jak se to dělá, tak to bude boj. Co mám tedy udělat? Stáhnout linux a přes jaký program to mám zkusit? Poslední co zkusím pak na to kašlu.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 3068
-
od kecalek
Zobrazit poslední příspěvek
18 lis 2024 12:22