Jak z textu odstranit žluté pozadí?
Jak z textu odstranit žluté pozadí?
Marně hledám (ve WORD 2010) jak vypnout žluté pozadí v textu - viz příloha. Funkce zvýraznění textu to není. (Pokud vymažu celé formátování tak to zmizí, ale já potřebuji najít, která to je funkce.) Poradí někdo?
- Přílohy
-
- 10184.doc
- (33 KiB) Staženo 386 x
Re: Jak z textu odstranit žluté pozadí?
Vypadá to, že to je normální pozadí textu (plechovka - shading) ... ale fungovalo mi to jen, když jsem vybral pouze zabarvený text a zabarvil ho na bílou ... když jsem vybral celou stranu tak to neudělalo nic, nevím proč
Jasně, takže v českým Wordu to je stínování textu . Já to zkoušel na celý text a proto mě to nefungovalo. Je to zvláštní.
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Jde to i na celý text, ale první ho musíš celý "obarvit" a potom až "odbarvit". aspoň v MSO2007 

i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU

Tak ve WORD 2010 když dám celý text (CTRL-A) obarvit, tak to žluté se neobarví a zůstává, a pak odbarvit celé také nejde.
(Já bych chtěl vidět, co v tom Mrkvosoftu sedí za ignoranty ...., každá verze fugnuje jinak, a ještě k tomu blbě... )
(Já bych chtěl vidět, co v tom Mrkvosoftu sedí za ignoranty ...., každá verze fugnuje jinak, a ještě k tomu blbě... )
Přesně tak když celé odbarvím, tak ta žlutá část si pořád pamatuje, že je žlutá, ale kdyz to udělám ručně na tu část tak se odbarví, je to celé nějaké na piKAču
-
- Pohlaví:
Je to takový malý zmetek. Nejedná se ani čistě o výplň, ani zvýraznění, nýbrž o paskvil stínování (někdy si podobné formátování přitáhne člověk i z webu přes schránku). V podstatě platí výše uvedený postup jak pro Word 2010/2013/2016, tak třeba WPS Writer. Vybrat veškerý text a v dialogu pro Ohraničení a stínování aplikovat barvu stínování s volbou na text (ne odstavec), čili obarvit vše, a následně totéž bez barvy. Pokud se to nepovede napoprvé, zkuste ještě jednou celý postup.
Ono, moc nechápu celý ten humbuk. Pokud to má být šablona, tak bych čekal na daných místech pole (nebo jednoduše vynechané místo, a ne hranaté závorky a žluté stínování...
Ono, moc nechápu celý ten humbuk. Pokud to má být šablona, tak bych čekal na daných místech pole (nebo jednoduše vynechané místo, a ne hranaté závorky a žluté stínování...
Tak jsem to zkoušel, a stačí dát jen ten druhý krok bez barvy, ani to předtím nemusím obarvovat.
-
- Pohlaví:
atari píše:Tak jsem to zkoušel, a stačí dát jen ten druhý krok bez barvy, ani to předtím nemusím obarvovat.
U mě to bylo jak kdy... Ono, jak já tvrdím, Word nejde umět nějak "napůl", jako "středně pokročilý", a "profesionál" značí "umět si poradit", doslova. Word se i strašně špatně učí, a vždy se člověk musí děsit toho, co vyvolá další akce.
A co ten text zkopírovat a dát "vložit jinak" a pak vložit jako "neformátovaný text" ( nebo tak nějak)
V podobných případech pomáhá zobrazení formátování: Přizpůsobit rychlý přístup, příkazy mimo pás karet, Zobrazení formátování, přidat. Klik na přidanou ikonu.
Klik za žlutý text ukáže, že se jedná o stínování, klik do okna na podtržené stínování ukáže dialog ohraničení a stínování.
Všimneme si, že stínování je aplikováno na text.
Vybereme celý text, otevřene dialog ohraničení a stínování (ten, který je dole v rozbalené ikonce ohraničení), vybereme záložku Stínování, Použít na text a bez barvy.
Pár žlutých zůstalo. Klok na žlutou a vidíme, že to je zvýraznění. Odbarvíme zvýrazňovačem.
Alternativa: Klikneme na vhodný text, dvojklik na formátovací štěteček a přetřeme žluté texty.
Klik za žlutý text ukáže, že se jedná o stínování, klik do okna na podtržené stínování ukáže dialog ohraničení a stínování.
Všimneme si, že stínování je aplikováno na text.
Vybereme celý text, otevřene dialog ohraničení a stínování (ten, který je dole v rozbalené ikonce ohraničení), vybereme záložku Stínování, Použít na text a bez barvy.
Pár žlutých zůstalo. Klok na žlutou a vidíme, že to je zvýraznění. Odbarvíme zvýrazňovačem.
Alternativa: Klikneme na vhodný text, dvojklik na formátovací štěteček a přetřeme žluté texty.
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
On Word je takový celý "záhadný", a to je i jeden z důvodů proč ho používám jen minimálně (různé jiné verze "Něco" Office jsou na tom prakticky stejně). To mi připomnělo (pardon za OT)
► Zobrazit spoiler
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 2594
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
10 říj 2024 11:22
-
-
Jak odstranit zelená čísla ve wordu Příloha(y)
od symetrala » 14 zář 2024 13:54 » v Kancelářské balíky - 3
- 3413
-
od elninoslov
15 zář 2024 09:27
-
-
-
Jak odstranit okna při spouštění - Chrome Příloha(y)
od NIESRA » 08 pro 2024 10:42 » v Internet a internetové prohlížeče - 2
- 4824
-
od NIESRA
08 pro 2024 11:29
-
-
-
Jak odstranit zaškrtávací ikonu (prázdný čtverec) ve WORDU? Příloha(y)
od Zabral688 » 08 pro 2024 12:20 » v Kancelářské balíky - 9
- 4112
-
od mmmartin
09 pro 2024 08:27
-