Ahoj všem,
potřebuji poradit. Koupil jsem starší PC (jedná se o sestavu s Euronicsu), která obsahuje originální WIN 10. Původní majitel obnovil PC do továrního nastavení. Bohužel jsem zjistil, že jsou win spojena s Microsoft účtem původního majitele, který mi samozřejmě heslo nedal. Potřeboval bych tyto legální WIN 10 odpárat od účtu původního majitele a dát je na svůj účet. Stejně tak nemám heslo k administrátorskému účtu (PC se přihlašuje automaticky).
Předem děkuji za rady.
WIN 10, změna Microsoft účtu
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: WIN 10, změna Microsoft účtu
Win10 nemusis parat, jsou prirazene k tve sestave a ne k MS uctu.
Zaloz si svuj lokalni administratorsky ucet, vypni autologon a je hotovo.
Zaloz si svuj lokalni administratorsky ucet, vypni autologon a je hotovo.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Spravil by som čistú inštaláciu OS.
To, co popisujes, je oxymoron.
Po obnoveni do tovarniho nastaveni nemuze pocitac obsahovat ani ucty puvodniho majitele, ani jeho data a uz vubec se nemuze prihlasovat automaticky. Budto je puvodni uzivatel vemeno kteremu nevadi ze se mu muzes hrabat v datech, nebo je pocitac kradeny.
Nejjednodussi je stahnout instalaci Windows z netu Microsoftu a system preinstalovat.
https://www.microsoft.com/cs-cz/softwar ... /windows10
Doufej, ze licence Windows 10 je vazana na pocitac a ne na ucet uzivatele. Pokud jsou koupene spolecne s pocitacem, bude licence vazana na pocitac.
Po obnoveni do tovarniho nastaveni nemuze pocitac obsahovat ani ucty puvodniho majitele, ani jeho data a uz vubec se nemuze prihlasovat automaticky. Budto je puvodni uzivatel vemeno kteremu nevadi ze se mu muzes hrabat v datech, nebo je pocitac kradeny.
Nejjednodussi je stahnout instalaci Windows z netu Microsoftu a system preinstalovat.
https://www.microsoft.com/cs-cz/softwar ... /windows10
Doufej, ze licence Windows 10 je vazana na pocitac a ne na ucet uzivatele. Pokud jsou koupene spolecne s pocitacem, bude licence vazana na pocitac.
Jedná se o toto PC. https://stolni-pocitace.heureka.cz/acer ... gJNg_D_BwE
Mám k tomu samozřejmě paragon (PC je jen rok starý), takže kradený není. Instalační CD k tomu samozřejmě není, jde o Windows 10 Home OEM. Proto předpokládám, že je Windows spjaté s HW.
Jestli tomu rozumím správně, pokud provedu obnovení sytému do továrního nastavení tak mohu vložit svůj admin účet?
Jinak v záložce Aktivace je uvedeno, že "Systém Windows je aktivovaný pomocí digitální licence propojené s vaším účtem Microsoft." To mne trochu zaskočilo.
Mám k tomu samozřejmě paragon (PC je jen rok starý), takže kradený není. Instalační CD k tomu samozřejmě není, jde o Windows 10 Home OEM. Proto předpokládám, že je Windows spjaté s HW.
Jestli tomu rozumím správně, pokud provedu obnovení sytému do továrního nastavení tak mohu vložit svůj admin účet?
Jinak v záložce Aktivace je uvedeno, že "Systém Windows je aktivovaný pomocí digitální licence propojené s vaším účtem Microsoft." To mne trochu zaskočilo.
To je normalni hlaska, kdyz admin pouziva Microsoft Live ucet misto lokalniho uctu.
Po obnove do tovarniho nastaveni by to melo pri spusteni chtit zadat nazev pocitace, jmeno uzivatele a tak dale.
OEM licence je neprenosna, je vazana na zakladni desku.
Po obnove do tovarniho nastaveni by to melo pri spusteni chtit zadat nazev pocitace, jmeno uzivatele a tak dale.
OEM licence je neprenosna, je vazana na zakladni desku.
Zapoměl jsem přidat zkušenost. Počítač jsem dal do továrního nastavení a navázal jsem ho na svůj Microsoft účet, tzn. windows je již navázán na mne a původní administrátor (účet byl odstraněn).
Tímto chci poděkovat za rady.
Tímto chci poděkovat za rady.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 4080
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
30 dub 2025 09:26
-
-
Žádám o uzavření účtu a smazání příspěvků
od Uziv00 » 16 črc 2024 09:30 » v PC-HELP - připomínky k fóru - 1
- 4312
-
od Ltb
16 črc 2024 10:10
-
-
-
Telefonická aktivace Microsoft produktu Příloha(y)
od Kajmánek » 13 lis 2024 13:51 » v Windows 11, 10, 8... - 30
- 8048
-
od petr22
14 lis 2024 22:30
-
-
- 3
- 2213
-
od walderan