Jede sit nejede internet, na 2hem pc jede vse

Problémy s internetovými stránkami, internetovým prohlížečem atpod.

Moderátor: Mods_senior

Kub4s
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Jede sit nejede internet, na 2hem pc jede vse

Příspěvekod Kub4s » 08 bře 2008 11:20

zdravim..vyskytl se takovy problem...u moji slecny maji dve pc...u providera pridelene 2 ipcka..komp od slecny jede v pohode, vse funguje jak ma...na 2hem kompu je problem, ze se neda dostat na internet...do lokalni site se dostanu, ale na net ne...v prohlizeci to neni, nejedou zadne komunikatory ani prohlizece..proste jakoby tam net nebyl..co se tyce provozovatele, tak z jeho strany je vse ok...pri pingu na DNSko nastava problem, ze cilova stanice neni dostupana (nebo jak to tam je)...vse je nastavene jak ma byt, ale proste to vypada, jak by mel problem s dnskem...ovsem to pak nechapu proc nejdou komunikatory..takze bych prosil o radu..v cem si myslite ze by to mohlo byt?...(no a jeste dodatek..ten net pry jeste pred tynem jel, jeji mati naintalovala nejakej program na sosani a po dvou dnech to prej zacalo haprovat..program sem odinstaloval ale k nicemu...ma tam antivir NOD 32 a ten zadny vir nehlasi) takze jeste jednou ve zkratce:

nejde se dostat na net , na lokalni sit jo
vse je nastaveno tak jak ma
v prohlizeci problem neni
vse je ok ze strany providera (2komp jede v poho)
kompy jsou pripojeny pres switch
OS jsou winy XP SP2

edit: takze preinstaloval jsem tam winy...aaa...pro velke prekvapeni porad nic....ten samy problem..lokalni sit jede a internet ani ho*no...ze strany providera vse ok...takze moc prosim o pomoc...nevite v cem by mohl byt problem?

predem moc diky za rady.
kuba

Reklama
Kub4s
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Kub4s » 08 bře 2008 17:18

hej lidi....fakt prosim o pomoc....jsem uplne bezradnej...sedim tu nad tim uz nejakou tu hodinu a fakt nevim co s tim...tak kdyby mel nekdo nejake postrehy a navrhy, tak to sem pls napiste..diky

Unholy
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Unholy » 08 bře 2008 17:44

Nenapsal si jakou technologii je slečna připojená. Taky zkus trochu rozepsat topoligii sítě. Píšeš že sou ty dva PC připojené přes swich. Většinou je to tak že ISP přidělí jen jednu IP na kterou se připojí router a ten směruje komunikaci do jednotlivých PC. Jestli je to jiný případ, trochu to popiš
Jsi-li bez miny, hoď kamenem...
V nebi je lepší vzduch, ale v pekle lepší společnost :twisted:

Kub4s
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Kub4s » 08 bře 2008 18:07

no je to delany tak, ze tady tahnou nejaky jeden kabel, ktery je asi pripojen wifickem nekde na strese..takhle je pripojen cely barak..ze ma kazdy doma jen pripojku...ta je vedana do switche...tam se to deli..kazdy komp ma pridelene vlastni ip..takze slecna ma vlastni, ja ted ficim z notase a mam taky svoje a jedete to no a jeji mamka ma taky svoje, ale tam vznika problem...tam uz to nejede..ikdyz je vsechno nastaveno tak ja ma byt...takze odpoved na tvuj dotaz : kazde pc ma sve ip...takze pro tenhle byt jsou prideleny 3 ipcka...problem je v tom, ze se dostanu s tim kompem od jeji mamky do lokalni site..vidim sdilene soubory atp. ale na net se nedostanu a ani nejedou komunikatory...kdyz se pingnu na branu, tak to jede..kdyz se pingnu na dnsko, tak tam hlasi ze cil neni dostupny..preinstaloval jsem ty winy (myslel sem ze to blokuje nejaky vir) ale dela to porad to same...kdyz jsem sel do nouzoveho rezimu, tak to same, kdyz sem prenesl komp namisto toho od slecny, tak to same...jsem tak nejak v prdeli..kdybys mel treba cas tak to muzem zkusit poresit prez icq..

Unholy
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Unholy » 08 bře 2008 22:03

Promiň, ale takovou situaci jsem ještě neřešil :( Snad ti tady pomůže někdo jiný, já tě maximálně tímhle můžu dát zase do TOP 30 :)
Jsi-li bez miny, hoď kamenem...
V nebi je lepší vzduch, ale v pekle lepší společnost :twisted:

BROZA
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod BROZA » 09 bře 2008 10:07

Napadlo mě, jestli ty IP nejsou vázány na MAC adresu síťovky. Neměnil jsi třeba sítovou kartu. Jo a v prvním příspěvku píšeš že máte přiděleny 2 IP a v posledním píšeš že 3 IP. Tak jak to tedy je? Pokud máš jen dvě IP je jasné proč ti třetí PC nejede.
Intel Core 2 Duo E6400;ASUS P5B;4GB DDR2-800MHz;7600GT/2DHT

Kub4s
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Kub4s » 09 bře 2008 10:20

no to me napadlo taky, ale nejsou....volal sem providerovy a ten mi rekl, ze to na MAC nevaze a jeste kontroloval MAC te sitovky z kompu co nejde pripojit a rikal, ze to sedi...co se tyce postu IPcek...tak jsou opravdu tri...volal jsem jim at mi tam aktivujou tri pro pripadne pripojeni notase..jo a sitovku jsem tam nemenil, ale zkusim tam dat jinou jestli to nahadou neni tim, ale fakt o tom pochybuju..pak napisu jak sem dopadl...

BROZA
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod BROZA » 09 bře 2008 15:48

A když zkusíš PC mamky připojit jinde a PC třeba tvoje, připojit tam co se připojuje mamka? Další variantou je, že může být špatná sítovka.
Intel Core 2 Duo E6400;ASUS P5B;4GB DDR2-800MHz;7600GT/2DHT

Kub4s
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Kub4s » 09 bře 2008 19:45

zdravim...takze s vymenou sitovky jsem dopadl tak, ze to jede...ovsem porad se nechci smirit s tim, ze by ta puvodni sitovka (je to integrovana nvidia nforce network controller) jela jen nejako polovicate..jakoze by se dostala na tu lokalni sit, ale na net ne..to mi prijde divny..jasny..kdyz koupim sitovku za kilco, tak mam po problemu, ale tohle me proste zajima:)..sitim moc nerozumim, ale tohle mi prijde divny, tak kdyby se tu nasel nekdo, kdo tomu rozumi aby mi to mohl vysvetlit, tak by to bylo super:)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Hyperx cloud stinger 2 core na pc. Jede jen jedno 1 jack
    od pidlo » 15 dub 2025 19:09 » v Vše ostatní (hw)
    9
    1914
    od pidlo Zobrazit poslední příspěvek
    17 dub 2025 15:42
  • 1000 Mb/s internet + stolní PC s Wi-Fi Příloha(y)
    od WolfGunCZ » 09 srp 2024 18:54 » v Vše ostatní (inet)
    6
    4658
    od meda2016 Zobrazit poslední příspěvek
    14 srp 2024 12:30
  • Nefunkční internet po výpadku proudu
    od Neferivet » 15 zář 2024 23:31 » v Sítě - hardware
    2
    2967
    od Alferi Zobrazit poslední příspěvek
    16 zář 2024 08:53
  • Padá internet, vadný modem?
    od Signalista97 » 03 říj 2024 18:45 » v Sítě - hardware
    3
    3039
    od Signalista97 Zobrazit poslední příspěvek
    04 říj 2024 17:44
  • Náhrada za Windows 7, Windows XP pro MS Office a internet CZ - Obdobný podobný Windows 7 OS pro 64bit. a 32bit. PC
    od IMB » 28 črc 2024 15:25 » v LiNuX a ostatní alternativní OS
    6
    7841
    od zeus Zobrazit poslední příspěvek
    05 srp 2024 15:30

Zpět na “Internet a internetové prohlížeče”