Já neříkal, že máš čekat rok na SSD... Říkal jsem, že pro domácí účely mi připadá výhodnější UV400, ale samozřejmě KC400 je super disk a jestli ti není líto těch peněz (8.5.2016 se dal koupit za 2,3k), tak ho klidně vezmi.
IPS je novější technologie, má mnohem lepší věrnost barev a pozorovací úhly.
PC DO 35 000 kč
Re: PC DO 35 000 kč
Jestli bude monitor výhradně na hry, tak benq.
Neznám hráče který by měl samsung monitor.
Pak nám dej vědět, co jsi objednal.
Pak nám dej vědět, co jsi objednal.
- Michael850
- Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
"protože jsem se doslechl, že samsungy se moc nepoužívají jako herní monitory"
Co je tohle zas za blud? Pořád se to tu omílá dokola jak u blbých na dvorku... Monitor se nevybírá jen podle obnovovací frekvence!!! Kdybys chtěl 240 Hz, tak to máš zas už jen samý TN panel, což určitě nechceš, navíc kde chceš na to vzít výkon opravdu nevím...
Dodatečně přidáno po 21 vteřinách:
Jordi: Ale prosím tě...
Co je tohle zas za blud? Pořád se to tu omílá dokola jak u blbých na dvorku... Monitor se nevybírá jen podle obnovovací frekvence!!! Kdybys chtěl 240 Hz, tak to máš zas už jen samý TN panel, což určitě nechceš, navíc kde chceš na to vzít výkon opravdu nevím...
Dodatečně přidáno po 21 vteřinách:
Jordi: Ale prosím tě...
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent
TN má špatné barvy, ale hlavně, když se na TN panel podíváš z boku nebo zespodu/vrchu obraz začne černat a barvy budou úplně mimo.
Kupovat TN panel za 7k je (dle mého názoru) vyhazování peněz.
Mezi 144Hz a 240Hz monitorem není moc velký rozdíl (teoreticky tam je velký rozdíl, ale při slepém porovnání bys rozdíl skoro nepoznal). A hodně lidí, kteří měli šanci vyzkoušet 144Hz/240Hz, říká, že 144Hz jim připadalo lepší. Dokazuje to i tohle https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... 1762004852 napiš do googlu název jakékoliv kompetitivní hry a za to "pro players setup" a vyjede ti spousta seznamů, kde uvidíš, že drtivá většina jede na 144Hz/120Hz. A určitě to není tím, že by na to neměli peníze...
Kupovat TN panel za 7k je (dle mého názoru) vyhazování peněz.
Mezi 144Hz a 240Hz monitorem není moc velký rozdíl (teoreticky tam je velký rozdíl, ale při slepém porovnání bys rozdíl skoro nepoznal). A hodně lidí, kteří měli šanci vyzkoušet 144Hz/240Hz, říká, že 144Hz jim připadalo lepší. Dokazuje to i tohle https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... 1762004852 napiš do googlu název jakékoliv kompetitivní hry a za to "pro players setup" a vyjede ti spousta seznamů, kde uvidíš, že drtivá většina jede na 144Hz/120Hz. A určitě to není tím, že by na to neměli peníze...
Proč by se koukal zespodu, vrchu?
Mezi 144hz a 240hz není rozdíl, halo?
Že profesionální hráči hrajou se 144hz, halo?
Co se monitoru týče tak barvy má hodně špatný co se týče základního nastavení, nicméně s tím se dá pohrát.
Byl bych rád kdyby nám daniel dal vědět, co nakonec koupil.
Co se monitoru týče tak barvy má hodně špatný co se týče základního nastavení, nicméně s tím se dá pohrát.
Jordi píše:Jestli bude monitor výhradně na hry, tak benq.
Od kdy posuzujeme monitory podle značky? Samsung má kvalitní monitory, a jako velké plus beru to, že si panely vyrábí sám - podle mě si Samsung každý panel, který vyjede z továrny, změří, a ty nejlepší si dá do svých monitorů, ty horší kusy pak rozprodá BenQ, Asusu a dalším...
BenQ má dobré herní monitory, ale určitě to nestojí za cenu koupě TN panelu...
- Michael850
- Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
Podle mě se s BenQ už musí dělit i o kus své postele, jinak to už není možný, aby ho furt do něj tak musel tlačit.
Dodatečně přidáno po 2 minutách 23 vteřinách:
Abych teď nebyl úplně OT. Nikdo neříká, že mezi 144 Hz a 240 Hz není rozdíl, ale otázkou je, kde to on má vůbec využít
...
//edit: Ale tady toto už je ten případ, kdy se nemá cenu moc ani namáhat vysvětlováním. Ten má prostě svou palici a tím to hasne, všichni jsou dementi, jen on je stíhačka.
Dodatečně přidáno po 2 minutách 23 vteřinách:
Abych teď nebyl úplně OT. Nikdo neříká, že mezi 144 Hz a 240 Hz není rozdíl, ale otázkou je, kde to on má vůbec využít

//edit: Ale tady toto už je ten případ, kdy se nemá cenu moc ani namáhat vysvětlováním. Ten má prostě svou palici a tím to hasne, všichni jsou dementi, jen on je stíhačka.
Naposledy upravil(a) Michael850 dne 04 srp 2017 20:05, celkem upraveno 2 x.
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent
Jordi píše:Proč by se koukal zespodu, vrchu?
Ty zvládneš dát hlavu do takové pozice s monitorem, aby svírala přesně 90 stupňů? Protože já ne, a už při odchylce takových 5 stupňů je to zčernání dost otravné.
Přečetl sis vůbec co jsem napsal? Poslal jsem tu list profesionálních hráčů, spolu s tím, že u každého z nich bylo uvedeno na kolika Hz monitoru hrají.
Ani kdybys to TN zkalibroval nejlepší dostupnou kalibrační sondou, tak nebudeš mít tak dobré barvy jako má IPS.
Je vtipné pozorovat hádku skoro na 5 stánek s Jordim, který si hájí 144Hz TN BenQ zuby nehty.
Tedy, my všichni ostatní ti radíme vzít 144Hz VA Samsung C24FG73.
Tedy, my všichni ostatní ti radíme vzít 144Hz VA Samsung C24FG73.
- Michael850
- Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
Kdyby ta hádka alespoň k něčemu byla, ale tohle stejně nespěje k žádnému rozumnému konci. Přišel sem akorát trollit a provokovat za účelem rozjetí flamu, to je vše a náramně se mu to daří a tazateli akorám mate hlavu, chtělo by ho to už přestat dál krmit a prostě ho ignorovat.
Mě se zas líbí jak všichni do mě jedete, fakt se směju.
Pozorovací úhly... Jak říkám, nevím jak vy, ale já u počítače sedím.
Barvy má samsung určitě lepší to je pravda, ale za 9 tisíc opravdu ne.
Pozorovací úhly... Jak říkám, nevím jak vy, ale já u počítače sedím.
Barvy má samsung určitě lepší to je pravda, ale za 9 tisíc opravdu ne.
tak tak ..objednal jsem benq
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”