Na desce jsem testoval i5-2400, vše bez problémů. Procesory jsem asi tak 2-3x vyměnil. Měl jsem tam 4x4 GB Corsair Vengeance 1600 MHz RAM. Jenže nyní, když spustím počítač, při dané konfiguraci RAM deska akorát 4x pípne a na displeji se objeví kód ?5, kde ? vypadá jako 5 bez té dolní čárky. Je dost možné, že ten displej už není úplně zdravý a že to je kód 55, nevím. Do BIOSu se tedy nedostanu. Všechny RAMky jsou v pořádku, testoval jsem ji jednu po druhé v prvním slotu. Když zapojím pouze dvě RAM do prvního a druhého slotu (jedu tedy na 8 GB), tak vše funguje správně. Nicméně třetí ani čtvrtý slot nefunguje při jakékoliv konfiguraci. Zkoušel jsem čistit sloty i RAMky, CMOS, baterku jsem měl venku půl dne. Nedaří se mi to rozeběhnout. Ale když nabootuju do Windows a zbylé dvě RAMky tam vložím až pak, CPU-Z mi je ve svém výpisu ukáže, ačkoliv ta paměť není inicializována, samozřejmě. Mám nejnovější verzi BIOSu. Deska by měla mít dva BIOSy, nicméně pokud se pokusím nabootovat přes ten druhý, ozve se pro změnu 6 pípnutí a následují kódy 4F a ?0, kde ? je pro změnu 6 bez dolní čárky

Je asi v podstatě jedno, jestli mám 16 GB nebo 8 GB RAM. Investovat do toho už nechci. Jen by mě zajímalo, kde je problém. Jestli to je v desce nebo třeba v north bridgi, ale tady mi přijde zase divné, že problém nastává jak u i7, tak u i5.
Ještě dodám, že při daných RAMkách a i7 se mi občas za poslední 2 roky při vypínání Windows ukazovala chybová hláška, že při ukončování různých procesů (nejvíce to dělal Skype) nelze číst z nějakých adres v paměti. To ale dělalo i na jiné MB, která bohužel před nějakým časem odešla do věčných lovišť

Na tomshardware apod. tyto problémy přisuzují vadné MB. Nicméně mně přijde divné, že to přestalo fungovat v podstatě během pěti minut a že ten třetí a čtvrtý slot asi funguje, když to ukáže CPU-Z ...