jak dostat z analogové kamery video do pc a vypalit na dvd
jak dostat z analogové kamery video do pc a vypalit na dvd
Zdravím, mám doma starší kameru, která je dělaná spíše na to, že si záznam pořízený na kazetu přehrajete na videorekorderu, PC v té době asi moc rozšířené nebyli. :) Jak ale dostanu z kazety video do PC? jde to propojit pres tv kartu? nebo pres grafiku? nebo nejaky program, ktery je schopny to zpracovat? dik
AMD Athlon(tm) X2 Dual Core Processor BE-2300, 2046 MB RAM, NVIDIA GeForce 8600 GT 256MB, 250GB HDD, 19" LCD Benq, DVD RW NEC, Win Vista Home Premium
Ano, připojíš to přes TV kartu a pak třeba ve Windows MovieMakeru to zpracuješ 

Intel Celeron G1840, 4GB RAM DDR3, MB Gigabyte H81-S2V, Asus GT610 1GB, SSD Kingston HyperX Fury 120GB, WD 500GB SATAII, Asus DVD-RW LightScribe, Fortron 350W
Jak označit téma za vyřešené
HiJackThis
Návod na údržbu systému pro začátečníky
Jak označit téma za vyřešené
HiJackThis
Návod na údržbu systému pro začátečníky
- Brumteles68
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
zdravím. Takže niečo konkrétne. Ja prerábam analog na dvd tak, že ho stiahnem cez Tv kartu a potom si ho upravujem vo VideoStudio 8. V začiatkoch som mal problém z nastaveniami formátu zachytávania, ale časom som na to prišiel. Pamätaj že čím viac budeš prerábať video z jedného formátu do druhého tak budeš strácať na kvalite. Výsledok nebude špičkový. ja ho sťahujem z kamery v avi formáte a prerábam na dvd. Tu budeš potrebovať na vytvorenie jedneho dvd (cca 90 min) asi 100Gb voľného miesta na disku. Vo videostudiu si ho pekne nastriháš, upravíš prechody atd... tiež si tam vytvoríš jednotlivé kapitoly a menu ako na originálnych nosičoch. V závere si to môžeš uložiť na disk vo svojom Pc alebo priamo vypáliť na dvd. 

A jaky vystup by musela mit ta grafarna? neco tam mam, ale nejsem ted doma, myslim, ze s-video - je k tomu i redukce, ktera konci trema jackama, ktery se daj do te kamery pripojit, ale nevim, jak nastavit, aby ten pc tu kameru nacetl, abych videl v pc, to co v hledacku kamery, kdyz dam prehrat
AMD Athlon(tm) X2 Dual Core Processor BE-2300, 2046 MB RAM, NVIDIA GeForce 8600 GT 256MB, 250GB HDD, 19" LCD Benq, DVD RW NEC, Win Vista Home Premium
-
- Pohlaví:
Nevím co máš za TV kartu - já mám už takovou historii a moje rady by u nějaké nové byly asi trochu mimo.
Takže obecně - je to můj postup (už jsem z kamery asi 2 roky nestahoval) takže až tak přesně to nepamatuju, ale pokud budeš mít problém tak to zkusím vyhledat.
1/ Propojíš kameru s PC (jasně
) a máš 2 možnosti - naladit kanál na kterém kamera pracuje /tuším že to bylo 33-39/ anebo přepneš kartu na S-Video - to se chová jako AV u TV - je to lepší, protože signál jde mimo tuner rovnou do videozesilovače a nejsou takové ztráty. Pustíš na TV kartě záznam a na kameře Play. Toť vše.
Záznam se ti uloží tam, kam máš nastavený úložiště - u mne je to WinFast Work Area.
Pokud použiješ TV kartu, mělo by to být i se zvukem atd. Pokud bys použil vstup GK (má-li, jak psal Pic) pak ještě musíš cinchema propojit kameru a zvukovku.
Pak už jde jen o to zpracování, používal jsem Pinacle 9.4.3, ale Movie Maker 2. to prý taky zvládá.
Tak hodně štěstí.
P.S. Ale tak trochu počítej s tím, že to hned napoprve nebude O.K. /..i když/ - ono je to někdy dost laborování a nepomůžou ani rady. Co jednomu jde, druhému jít nemusí.
Takže obecně - je to můj postup (už jsem z kamery asi 2 roky nestahoval) takže až tak přesně to nepamatuju, ale pokud budeš mít problém tak to zkusím vyhledat.
1/ Propojíš kameru s PC (jasně

Záznam se ti uloží tam, kam máš nastavený úložiště - u mne je to WinFast Work Area.
Pokud použiješ TV kartu, mělo by to být i se zvukem atd. Pokud bys použil vstup GK (má-li, jak psal Pic) pak ještě musíš cinchema propojit kameru a zvukovku.
Pak už jde jen o to zpracování, používal jsem Pinacle 9.4.3, ale Movie Maker 2. to prý taky zvládá.
Tak hodně štěstí.

P.S. Ale tak trochu počítej s tím, že to hned napoprve nebude O.K. /..i když/ - ono je to někdy dost laborování a nepomůžou ani rady. Co jednomu jde, druhému jít nemusí.
-
- Pohlaví:
-
- Pohlaví:
- bulterierjirka
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení