Čím dál víc mám pocit, že macbook https://www.iwant.cz/Apple-MacBook-Pro- ... 17--p18000 pro by mohla být správná volba.
Líbí se mi nízká váha, výdrž baterie, zpracování, display (jednak jeho kvalita a taky mi víc vyhovuje méně širokoúhlý poměr stran u tak malého displaye) a hlavně je to stroj, který prostě vydrží a ještě za pár let snad bude dobře fungovat a bude mít ještě nějakou hodnotu ( jakýkoliv notebook s Windows už bude každej za tu dobu brát s nadsázkou jako "starej kepl" s téměř nulovou hodnotou a "apple fanatici" zaplatí slušný peníze i za starej macbook). A designově je opravdu nádherenej

Odrazuje mě vysoká cena, absence USB(3.0) portu ( vím, že si můžu dokoupit hub/redukci.. ale to už není tak pohodlné), Apple vyznavači sice tvrdí, že do dvou let bude usb-c standard, ale bude tomu skutečně tak ?? Potom rozložení klávesnice by mi mohlo dělat problémy A hlavně mám trochu obavy ze systému.. na jednu stranu mě i láká, je to dobře optimalizovaný systém, otevře se mi nový svět ( budu moct používat aplikace, které jsou jen pro MacOS.. a zároveň i aplikace pro windows na stolním pc, kde mám Windows nebo i tady přes např. virtuální widle, kdeždo, kdybych měl jen Win. pc tak apky pro Mac prostě nerozjedu) a taky beru jako plus, že se naučím pracovat s dalším operačním systémem ( což se mi jakožto možná/snad budoucímu "ajťákovi") může hodit. Jsem ale člověk od narození "odkojený" Windows a zvyklí na jejich filozofii a jsem s nimi spokojený a vyhovují mi. Takže se bojím toho, že se mi v MacOS nebude vyhovovat a taky toho, že když budu ve škole pracovat na Macbooku a pak doma na stolník pc s Woknama, tak to neustále střídání systémů pro mě bude "schýza", ale zase si říkám, že jsem ještě ve věku, kdy to můj mozek dokáže pobrat

Zvažoval jsem různá pc s Windows, ale vždycky když je porovnám vedle sebe, tak co se týče kvality obrazu, zpracování atd.. tak ten Mac je jiná liga. Ještě Microsoft Surface laptop/book mi přijde na podobné úrovni, to už jsem ale na stejné ceně a za pc s windows tolik peněz dávat nechci, protože jak už jsme psal o hodně rychleji tu hodnotu ztratí ( alespoň si to myslím).
Takže bych od vás chtěl vědět... s jakými nepříjemnostmi bych ještě měl počítat při koupi Macbooku ?? A doporučili byste mi ho na základě toho co jsme psal ?
Předem díky za rady