Tip na notebook cca. 25-30 tis

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

amaroun
Level 4
Level 4
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Tip na notebook cca. 25-30 tis

Příspěvekod amaroun » 16 bře 2008 20:53

memphisto píše:naprosto luxusní a plně dostačující :Asus F3SV-AS293C C2D 2,2GHz 4MB cache, 3GB ram, 25OGB HDD, grafika 8600M GS, WIFI, BT, DVD vypalovačka s LightScribe, hybridní TV tuner s dálkovým ovladačem, čtečka otisků prstů, VIsta Home Premium 26 456Kč

No je to dobrej stroj, ale ta baterie, když jsem kupoval před rokem svůj Asus, tak byla dle údajů výrobce vydrž také tři hodiny a jen při prohlížení netu to byla po 2 měsících sotva 1hod 50.Tak proto váhám.Ale jinak naditej je pěkně.

Reklama
memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 16 bře 2008 20:59

ono taky záleží na tom jaký režim máš zaplý při chodu z baterie.já po necelých dvou letech jedu na High Performance a baterie drží 3 hodiny
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

amaroun
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod amaroun » 16 bře 2008 21:20

Zkoušel jsem vše možné a jen vyjímečně jsem se dostal přes dvě hoďky.Asi špatnej kus.
Spíše teď zvažuji zda nekuupit velikost 14,1".

amaroun
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod amaroun » 18 bře 2008 18:47

to memphisto:Jak je to u booku zakoupených s nainstalovanýma Vistama, jdou odinstalovat a nainstalovat Xp, nebo to nelze a book nebude šlapat, nebo bude šlapat blbě?Nebo by to mělo být:nebojte se Visty?

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 18 bře 2008 18:54

do takového booku jedině Vistu.Má 3GB ram a ty Vista využije. XP ne.XP asi nepůjdou (šly by, ale nebudou fungovat optimálně), protože jsou drivery jen na Vistu. Neboj se Visty. Není fakt tak špatná jak na ní všichni nadávají. Je dost jednoduchá a intuitivní na ovládání. Po prvních pár dnech si ji zamiluješ. Uvidíš :wink: Napřed budou rozpaky a nepřehlednost, ale příjdeš na ten systém, tak bez ní nedáš ránu. Já bych už do XP nešel, obzvlášť když už všude cpou tu Vistu :smile:
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

amaroun
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod amaroun » 18 bře 2008 20:06

No to je pravda, že všude cpou tu vistu, te Gates má snad s těmi výrobci domluvu za nějaký budget.Ale MS office tam budou fungovat snad normálně?Ten book, co jsi mi doporučil je fakt třída, byl jsem si ho i prohlídnout v Mironetu, ikdyž tam mají jen černý, ale design stejný.Jen jsem teď na vážkách, zda nepůjdu spíše do 14,1".Protože, když jdu někam reprezentovat a rozbalím to, aby to nebylo na celém stole.Stále jsem se nezdal toho Soňáku v rudé barvě je trochu výkonější, než ten bílý.Grafika tedy asi bída, ale k čemu jí vlastně potřebuji?Je jen na hry, nebo je to nutné pro běžný chod?Možná tím posouvám i tu cenovou hranici směrem nahoru, ale co se dá dělat, co by člověk neudělal pro práci.

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 18 bře 2008 20:36

Officy jdou bez problémů i 03 a 07.Jinak Sony jsou "šampóni".za dost peněz málo muziky.no 14,1 je malý.nebudeš ho používat jen k prezentacím. představ si se ve volném čase dívat na film. mezi 15,4 a 14,1 uvidíš rapidní rozdíl. ta grafika je důležitá.sice až moc výkonná k tomu co potřebuješ,ale nikdy nevíš k čemu se bude hodit :wink:

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 18 bře 2008 20:38

Já osobně mám 15,4" a více bych takovou rýsovací desku nechtěl.Začínám pošilhávat po subnoteboocích 12,1" atd..
I když jsem odpůrce Acerů,zakoukal jsem se do tohodle: http://www.pcexpert.cz/notebooky-uhlopr ... -anm0x-163

amaroun
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod amaroun » 18 bře 2008 21:47

To memphisto:Film jsem si nepustil na booku ani nepamatuji, mám doma plasmu a do ložnice jsem před týdnem koupil LCD (uplně obyčejnou sračku Hyundai 66cm, ale má to dvě podstatné věci DVBT tuner a HDMI vstup a byl jsem strašně překvapen, že za deset bez daně to je luxus), protože CRT televize zastíňovala novou komodu a dle manželky komoda nevynikala, tak jsem to za desítku vyřešil.
Pokud dělám prezentace an booku, na firmě to samozřejmě řešíme projektorem a u zákazníka je to spíše o tom, abych mu spočítal nějakou nabídku třeba i na místě.Já vím, může se to hodit,ale na to já nehraju.Můžeš mi jen říct, col je v tomto booku za grafiku.http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=52926 to že je to shit asi vím, ale je použitelná alespoň na něco?Díky za objektivní názor

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 18 bře 2008 22:35

Tu grafiku zatím neznám. Je to nějaká novinka, ale podle toho, že dá výkon až 831MB, což musí pochopitelně sežrat z ramky a píšou u ní středně výkonná, nezdá se být špatná. na tvé potřeby samozřejmě stačí bohatě. ale takové peníze bych za 14 booka nedal.Ten Sony je jak už jsem říkal "šampónek". je to otázka spíše prestiže než výkonu. v té samé (ještě lepší) máš toho ASUS a za 25k a ne 37k. je to tvé rozhodnutí.dost dobré jsou oba :wink:

amaroun
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod amaroun » 18 bře 2008 23:01

Už jsem našel, co je to kartu, dle popisu pro žádného hráče.
http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... mitstart=4
Dedikované karty už má na svědomí klasická dvojka – ATI, NVidia. Nejnovější řada jejich karet nabízí podporu DirectX 10 – u NVidie je klasicky poznáte podle číselného označení začínajícího 8, u ATI podle prefixu HD. V nových laptopech navíc stále přežívají dva (tři) nejslabší zástupci minulé generace – GeForce Go 7300 a Mobility Radeon X2300 nebo X1350 (pozor - X2300 je v podstatě pouze přeznačený X1350). Jejich výkon je lepší, ale stále nikterak závratný, takže pokud bez her nevydržíte, doporučuji přesunout svůj pohled k jejich mladším sourozencům.

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 18 bře 2008 23:06

no vidíš.byl jsi rychlejší jako já. tak na hry nebude, ale pokud je nebudeš hrát, tak problém nebude. neříkám, že je nezvládne. já na starém (2 roky) ASUSu s ATI X200M 128MB integrovaná rozjedu i Crysis. Sice skoro vše na low,ale utáhne to. Ta X2300 by měla být lepší. Jen ATI X1100 se nějak nepovedla. Nerozjedou na ní lidi ani hry, které já si dávám na mé X200M :idea:

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”