Divná zkušenost-JNP kontra PC-help ? Vyřešeno

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Divná zkušenost-JNP kontra PC-help ?

Příspěvekod memphisto » 17 bře 2008 07:23

vybírám jen takové perličky z JNP
ot: složka má 0 bajtů, nejde odstranit. co s tím?
od: Stejný problém - složka 0 bajtů - nejde smazat. Doporučuji ji přesunout do složky Windows - tam vám nebude zavazet

ot: prosím pomoc, mám System Alert (zkráceno)
od: jo to je nějaká firma co vyrábí svinstvo

ot: Vista ano či ne?
od: VISTA zmanipulovný a snadno kontrolovaný program.Celý počítač Vám zkontrolují přes internet.Spolupráce mezi Microsoftem a tajnou službou (NSA).

ot: restarty PC
od: Zeptej se kromec@seznam.cz ten ví všechno

to jsou jen některé perličky co jsem našel za asi 5 minut serfování po JNP :lol: :lol: :roll:

to sondaw: neboj,já bych po nikom nevyletěl, že něco napsal špatně.to možná jen když mám hlad :lol: :lol:
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Reklama
jarod72pm
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jarod72pm » 17 bře 2008 07:30

Už jsem tu nechtěl psát ale teda se překonám .
Každé forum má své mouchy i tohle nevyjímaje.
např. na JNP je málo lidí co poradí tak aby to sedělo přesně na daný problém nebo co vůbec poradí tak aby to pomohlo
na pctuning jsou zase k doplnění jen vylepšení původního stavu do "extrémů"(prostě něco víc než je běžný uživatel schopen strávit)
a na pc-help jsou super jedinci co ví přesně jak poradit jenže kolem sebe mají houf rádoby pomahačů co víceméně střílí od boku s radou nebo snaha pomoci vyústí jen v doporučenou křeč(jedná se o to že MOD by měl mít konečné slovo při upřesnění dané informace která má pomoct tazateli(chcete-li tomu kdo nahodil problém)
v poslední době se mi zdá že místo jasné odpovědi je tu snaha vše jen pořádně okecat.
ps: je mi jasné že se to může někoho dotknout - těm solidním se omlouvám a tomu zbytku : trhněte si :evil:
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 17 bře 2008 08:41

souhlasím s tebou. takhle je to ale na každém fóru. někdo radí a někdo se "jen veze". neříkám, že jsem nějaký excelentní rádce, ale snažím se a pokud o tom 100% nevím, tak se do toho problému nepletu.stačí se ale podívat na ty odpovědi, co jsem uvedl výše a je hned jasné, že o tom asi moc nevím. jinak zanadávat, smazat a zpět zkopírovat mou radu umí i debil, takže o rozumu moderátorů JNP začínám pochybovat. neříkám, že jsou všichni stejní, ale tyhle vyjímky jim kazí renomé a ať si nemyslí, ti uživatelé si to mezi sebou poví, co se tam děje.já jsem sice nikomu nic nebonzoval, ale udělal jsem si o nich nepěkný obrázek :roll:
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

mike007
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mike007 » 17 bře 2008 10:26

jarod72pm : A víš proč se tu často "střílí od boku" když se řeší problém?
Odpověď je velice jednoduchá. Některé věci se prostě na dálku nedají jen tak vyřešit. Tazateli nevidíš do počítače a nevíš co přesně způsobuje problém, který uvádí. Musíš někdy hold "střílet" možnosti.

Nevím, jestli patřím k těm solidním nebo k tomu "zbytku", každopádně si preventivně trhnu :|
Nejlepší hra je Excel!
Pravidla fóra PC-helpJak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 17 bře 2008 12:04

Souhlasím s mikem007 - ono je to trochu složitější. Ne každý má s tím určitým problémem zkušenost a pak je ta střelba od boku. Pak je zkuz to, anebo ono - a třeba ani jedno nepomůže. Nicméně ta snaha je důležitá i když často je to o nevím, ale zkusil bych tohle...

Taky si trhnu ........... asi mne neubyde :smile:

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 17 bře 2008 13:06

no jenže ony někdy až po té střelbě od boku vylezou z uživatele další důležité informace, které zatajil ....

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod jaro3 » 17 bře 2008 13:48

Myslím , že víc názorů a střeleb od boku , není na závadu. A žádnej učenej z nebe nespadl, aby v první odpovědi poradil na 100%.Zadavatel to dál upřesňuje a nakonec se to vystříbří.A já si taky trhnu, jinak bych nemohl odpovídat skoro nanic úplně přesně.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 17 bře 2008 14:05

Mám vážné obavy, že pokud se svážeme jen 100% ně přesnými odpověďmi, dostaneme se do stádia všech ostatních fór, kdy znalé a ochotné, to bez té domácké pohody přestane bavit a zbudou jen ti nadupaní, kteří budou ostatní urážet... Jdu si trhnout...
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

sondaw
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Žena
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod sondaw » 17 bře 2008 14:22

Jestli můžu, přidávám se k názoru Karlose. Mám vážnou obavu, že pokud přejdete od domácího a přívětivého prostředí, které zde nacházím právě na rozdíl od ostatních diskuzí, k čistě strohé, i když třeba přesné odpovědi na danou otázku, časem se z tohoto fóra stane průměrné a většinu to přestane bavit. Právě ta atmosféra tady je super, na rozdíl od JNP nemám strach, že když i maličko uhnu z navozeného tématu (třeba poděkuju za poskytnutou radu a přidám nějakou poznámku navíc), že nebudu hned ukamenovaná (např. běž se vykecávat jinam). Ale raději i tak končím a jdu si taky trhnout :smile:

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 17 bře 2008 20:33

To sondaw toho bych se nebál.
Ono je to fakt složitější.
Pokud s tím daným problémem není zkušenost, pak je to střelba od boku.
Možná to nepomůže, ale asi by si nikdo nemusel trhat.
Žádný učený z nebe nespad.

sondaw
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Žena
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod sondaw » 17 bře 2008 21:25

Ahoj Blue,vím, že to někdy není jednoduché, jinak se řeší problém přímo u počítače (nebo ho znám z vlastní zkušenosti), jinak na dálku. Ale nikoho tady neposíláte do servisu, do háje nebo i jinam :D , ale snažíte se pomoct, poradit co vyzkoušet nebo kde by mohl být problém. Procházím tady témata denně a z vašich rad se snažím učit, i když teď třeba problém nemám a nikde jsem neviděla pod prosbou o pomoc: "já sice odpověď znám, ale hledej si sám, uč se a až něco budeš umět, tak se sem vrať, jinak tady neopruzuj" Tazatele mi bylo fakt líto, ptal se nějaký starý pán, začátečník. Logika dotyčného "rádce" mi nějak unikla, kdyby pán věděl, asi nebude hledat pomoc a už vůbec ne u někoho, jako byl tento anonym.
Od té doby, co jsem tady, nějak líp spím :D :D, vím, že se mám při problémech kam obrátit. Díky!

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 17 bře 2008 21:28

Dovolím si malé odbočení, cílené ke střelbě od boku. Kdysi, když jsem pracoval pro Telecom, coby montér telefonních ústředen. Dali jsme dohromady s kolegou, zkušební metodu "doktor Watson a Sherlock Holmes". Vždy když jsme při přezkušování zařízení narazili na chybu, kterou se nám nedařilo rychle odstranit, najeli jsme na tuto metodu. Princip byl jednoduchý. Jeden byl za "chytrého" a druhý za "blba" :lol: Ten "blb" vždy nadhazoval "a nemohlo by to být tamhle" a chytrý se podíval do výkresu, zhodnotil a buď se vzaly zkoušečky, nebo to zamítl. A tak pořád dokola, než to vyšlo.
Stejně, jako by velký Sherlock, byl pouhou nulou v kriminalistice, bez svého "hloupého" doktora, tak i zástupy géniů, by byly v háji bez fantazie "blbů" :idea: :lol:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Mají cenu IT kurzy ? Máte zkušenost ?
    od TeIkQ » 03 čer 2025 16:45 » v Vše ostatní (z oblasti IT)
    20
    7985
    od domitea Zobrazit poslední příspěvek
    16 čer 2025 12:23

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”