Dobrý den,
potřebuji rozchodit svůj bývalý Hp compaq dc7800 small form factor. Někdo tam mezitím narval W10, celý je zasekaný bůh ví čím, takže jsem ho vyčistil a chci tam narvat staré firemní W7. Problém je že jsem zjistil že nefunguje mechanika, takže jsem W7 nabootoval na Flash disk který se normálně načte, ale zasekne se přesně na konci windows loading files, před >Starting Windows<. BIOS mám nastavený správně, na mém notebooku se normálně instalace spustí. Nechápu proč to nejde. Nějaké rady? Díky moc :)
Instalace Windows 7 na HP compaq dc7800 small form factor
Re: Instalace Windows 7 na HP compaq dc7800 small form factor
Tady na linuxu https://forum.linux-mint-czech.cz/viewt ... =15&t=3040 píšou: "HP dc7800 a dc7900 (vyssi jsem nezkousel u dc7700 OK) maji generickou chybu v BIOS a pritomnost jakehokoliv bootloaderu na bazi grubu v USB portu zpusobi zamrznuti bootu celkove."
Instalace WIN z USB by se ta chyba tedy týkat neměla, ale je otázka zda to s tím nějak nesouvisí.
Instalace WIN z USB by se ta chyba tedy týkat neměla, ale je otázka zda to s tím nějak nesouvisí.
Takže jsem tak nějak pochopil že instalace z Flash disku není možná? Jde o to že instalace z Flash disku už tam jednou proběhla, dokonce i amatérem.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud mechanika nejde (docasne) vymenit, pak sysprep systemu v jinem PC.
Nebudu ti to ale vysvetlovat, protoze ignorujes nejsnazsi reseni.
Nebudu ti to ale vysvetlovat, protoze ignorujes nejsnazsi reseni.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Zkusím tam narvat jinou mechaniku - pokud poběží tak nainstaluji z céda do pohody. Pokud ne tak nainstaluji čisté Windows na jiném PC a holt si dám práci se stahováním všech ovladačů apod. Možná je třeba ale nějak poškozený disk, zkusím ho otestovat až dorazím domů.
Podle této diskuze není možná pro LINUX. Takže pro WIN by to přes USB mělo fungovat. Tady je video, že to lze: https://www.youtube.com/watch?v=_zfYpezIJ2E .
Také je ještě varianta, že ten instalátor na flešce není správně nainstalován. Zkus to na jiném PC, zda se to dostane dál.
Také je ještě varianta, že ten instalátor na flešce není správně nainstalován. Zkus to na jiném PC, zda se to dostane dál.
Tak na tu Flashku jsme to dávali s kolegou klasicky přes Rufus - mám jí už takhle cca 2 roky pro firemní PCčka a vždy to šlo - když ji hodím do svého notasu tak se normálně spustí instalace. Kolega ajťák taky neví co s tím může být. Zkusím ještě možnosti co jsem uváděl - a třeba se něco přiučím ve finále 

Naflesuj nejdriv bios.
Dodatečně přidáno po 1 minutě 39 vteřinách:
A po te instaluj v ide modu.
Dodatečně přidáno po 3 minutách 22 vteřinách:
Pro naflesovani pouzij prenosny system z usb. Ja pouzivam win 10.
Dodatečně přidáno po 1 minutě 39 vteřinách:
A po te instaluj v ide modu.
Dodatečně přidáno po 3 minutách 22 vteřinách:
Pro naflesovani pouzij prenosny system z usb. Ja pouzivam win 10.
PC XT 8086, 640 Kb ram, 20mb hdd, Hercules monochrome, 14" Philips monochrome, 5/4 fdd 360kb.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3983
-
od Petison
Zobrazit poslední příspěvek
21 črc 2024 14:06