jaký noťas?

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: jaký noťas?

Příspěvekod memphisto » 19 bře 2008 18:13

jo jenže ten FS má větší HDD, lepší grafiku, CPU a další.uživatel se tak rozhodl, tak respektuj jeho požadavky.

jinak doplň ty obchody,v kterých ti doporučovali koupi na Slovensku :wink:
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Reklama
Erricco
Level 2
Level 2
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Erricco » 19 bře 2008 18:16

Konkretne na qcomp.sk som ho našiel asi v najlepšej cene ,ale v 3 konfiguraciach ... zda sa mi že sa líšia len diskom,ale teraz som si všimol ,že niekde sa udava okrem 2x 1024 Mb RAM aj +1Gb Intel Turbo Memory a inde zase nie ... :-(
tak neviem ...
Notebook Asus G73 Full HD, Core i720, 8GB DDR3 RAM, 2x 500GB 7200 HDD, ATI Radeon HD 5870 1GB DDR5, Blue Ray combo

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 19 bře 2008 18:25

tak našel jsem je ve dvou verzích. tady a tady a tady máš vysvětlení,co je ten INTEL Turbo Memory Modul 1GB

zajímavá hračička.asi bych šel do toho s tou 1GB Intel .....jen tak pro zajímavost. ty booky jsou úplně stejné, ale co mě uviduje, tak ten s tou kartou je levnější :idea:
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Erricco
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Erricco » 19 bře 2008 18:30

Takže ktora verzia je podla teba lepšia ?
Ten 320GB disk je vyhodou,nie ? A ten modul ,ked sa da objednať,je externy ?

Ešte jedna otazka ... viete o niekom ,komu na tom beží aj XP,nakolko Vistu moc nemusím :D

Vdaka za pomoc

EDIT: Pozeram dobre,alebo tam nevidim WIfi ? :idea:
Notebook Asus G73 Full HD, Core i720, 8GB DDR3 RAM, 2x 500GB 7200 HDD, ATI Radeon HD 5870 1GB DDR5, Blue Ray combo

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 19 bře 2008 18:40

250GB disk na book v poho stačí.tolik kapacity nemá někdo ani v PC :smile: já mám na booku (a to dělám skoro vše teď) jen 80GB disk a vyjdu s ním v poho.nikdy jsem ho neměl full. tak 1GB Intel karta podporuje jen Vistu.musím se mrknout na stránky výborce, zda jsou pro tento book i drivery na XP,pokud nebudou,bude se muset vzít Vista.pokud by byly drivery na XP a ty by jsi chtěl Xp, tak je pro tebe ta karta 1GB Intel zbytečná,protože ji XP nevyužijí a šel bych do toho s 320GB diskem

PS: je tam.WLAN (Wireless LAN) bezdrátová síť :wink: dokonce i a a n což se u nás jen tak nevidí
PS2: podporuje jen Vistu, teď je jen na tobě, zda chceš zkusit tu kartu (1GB Intel) a nebo vezmeš větší HDD?
Naposledy upravil(a) memphisto dne 19 bře 2008 18:45, celkem upraveno 1 x.

Erricco
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Erricco » 19 bře 2008 18:44

Dik za vyčerpavajucu odpoved :D

Na Vistu je 2Gb RAM dosť malo,ked v tom chcem robiť shudbou a videom ,zrejme by som mal radšej dokupiť ešte jeden 1024 Mb modul,že ?

Alebo to skombinujem ,rozdelim disk a nahodim XP aj Vistu,nie ? :idea:

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 19 bře 2008 18:47

na Vistu Home Premium stačí v poho ty 2GB ram,co už jsou v tom booku. XP tam nedáš, nejsou drivery a nebude fungovat jak by měl :wink:

PS: cojsem si všiml, tak u nás se prodává se slabším CPU :D

Erricco
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Erricco » 19 bře 2008 18:53

f..k ,tak to je naprd s tym XP :evil:
Lenže ked tam už ta Vista byť musi,tak určite tam nebudem pchať Home verziu :D

Každopadne ešte raz dik za pomoc,naozaj je vidieť ,že si v tom macher :bigups:

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 19 bře 2008 18:56

Nechci být za říťopicha,ale HommeR chtěl book do 20 tis a to jsem také myslel,nenabízel jsem ho Erriccovi,který chce book téměř za 40 papírů..to je dle mě logické :lol: :lol: :lol:
Jinak Vist se neboj,já je sice nesnáším,ale dá se na to zvyknout,asi jako na všechno..u mě ovšem dlouho vítězí a vítězit bude XP..
Naposledy upravil(a) Tomina dne 19 bře 2008 19:01, celkem upraveno 1 x.

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 19 bře 2008 18:58

nj cpou tu Vistu teď všude :| jinak ta verze Home Premium je naprosto dostačující. rozdíly mezi jednotlivými verzemi najdeš zde.jinak když to člověka baví a zajíma se o to hloub, tak rád poradí a podělí se o zkušenosti s ostatními :wink: od toho je tu taky to fórum aby poradilo a podělilo se o znalosti.v případě dalších problémů víš kam příště jít :bigups:

Erricco
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Erricco » 21 bře 2008 10:14

Ahoj

Tak som to spáchal .... objednal som si Notebook FS Xi 2428 s 250Gb HDD a 1Gb Intel Turbo Memory,budem ho mať v utorok,preto by som chcel dovtedy vyriešiť ešte pár vecí ,ktorými som si nie celkom istý . :D

1,Ako tam dostanem Vistu Ultimate ? Klasicky zmažem tu predinštalovanu home verziu a natiahnem to z DVD ? (ako zmažem tu home verziu? ) :lol:

2,Mam tam dávať 32,alebo 64 bit verziu ?
3,Ako updatujem bios ?
4,Dostať kupiť silnejšiu bateriu?

Vdaka :oops: :oops:

jarod72pm
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jarod72pm » 21 bře 2008 10:24

docela tíhnu ke značce Fujitsu siemens
proto bych doporučil tenhle:
http://www.aaronpc.cz/produkty/fujitsu- ... nq4b07-pi1
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.

Zpět na “Vše ostatní (hw)”