Zdravím lidi,
poradil by mi někdo, jaký by byl nejlepší monitor k mé sestavě?.. Vím že Nvidia je nejlepší s g-sync, ale ty jsou moc drahé na mě. Bohužel si můžu pořídit monitor max za 4 000,-, ale budu ráda, když mi poradíte i do budoucna na co se dívat, až si třeba našetřím víc, abych věděla, jaký je potenciál mé sestavy a tak.
Nebojím se jít prozatím i do bazarových, jestli by se víc využil ten potenciál
Sestava:
i3 8100 coffe lake 3,6 Ghz 4 jádro
8 GB Ram ddr4
gtx 1060 3GB
základní deska ASrock: pro 4 z370
Zdroj: bequite power 8 - 500W
Předem díky za odpovědi
Jaký IPS monitor k gtx 1060
- Michael850
- Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Jaký IPS monitor k gtx 1060
Na GSync bych hodil bobek a Nvidii s tím už poslal někam. Je to příšerně předražená technologie a ty peníze co do toho vrazíš navíc se vůbec nerovnají tomu, co od toho nakonec dostaneš. Musíš platit Nvidii za to, že v tom monitoru musí být zabudovaný speciální čip pro tuto technologii a nakonec nedostnaneš oproti Freesync od AMD prakticky vlastně ani nic navíc. Jediný rozdíl je v tom, že Freesync je narozdíl od GSync dá se říct zcela zadarmo. Akorát Freesync Nvidia samozřejmě nepodporuje, ale můžeš to vyřešit zapnutím Fastsync. Sice to není úplně plnohodnotná náhrada, ale myslím si, že asi pořád lepší než VSync a dál bych to už neřešil.
Nicméně už konečně k tomu dotazu - osobně bych bral tento Philips: https://www.czc.cz/philips-246e7qdsw-le ... 02/produkt. PLS je akorát IPS od Samsungu, nhehledej v tom žádný extra velký rozdíl.
Dodatečně přidáno po 1 minutě 32 vteřinách:
A jen tak btw: Ta sestava není příliš dobře sestavena
.
Nicméně už konečně k tomu dotazu - osobně bych bral tento Philips: https://www.czc.cz/philips-246e7qdsw-le ... 02/produkt. PLS je akorát IPS od Samsungu, nhehledej v tom žádný extra velký rozdíl.
Dodatečně přidáno po 1 minutě 32 vteřinách:
A jen tak btw: Ta sestava není příliš dobře sestavena

Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent
Michael850 píše:A jen tak btw: Ta sestava není příliš dobře sestavena.
Náhodou je to až na grafickou kartu dobře sestavené.
Díky za radu Michael850
A co se vám nelíbí na grafice?
A co se vám nelíbí na grafice?
- Michael850
- Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak GTX 1060 3GB se snad ani nevyplatí kupovat, ve většině náročnějších her už doplácí na svou malou paměť a hra se stává nehratelnou a už musíš následkem toho dost snižovat detaily, RX 570 vychází mnohem lépe. 4GB VRAM už je dávno takový standard a níž bych dnes už nešel u takových grafik, je to oak zbytečné omezení a je jen otázka času, kdy s největší pravděpodobností přestanou stačit i ty 4GB.
Dodatečně přidáno po 2 minutách 22 vteřinách:
Koupě i3 8100 mi přijde jako mrhání penězi - nejen, že je docela drahý už samotný procesor, ale hlavně jsou úplně zbytečně drahé desky. Kdybys vzal stejně výkonný Ryzen 1200, vyšlo by tě to o poznání levněji a mohl sis už za to rovnou koupit GTX 1060 6GB.
Dodatečně přidáno po 2 minutách 22 vteřinách:
Koupě i3 8100 mi přijde jako mrhání penězi - nejen, že je docela drahý už samotný procesor, ale hlavně jsou úplně zbytečně drahé desky. Kdybys vzal stejně výkonný Ryzen 1200, vyšlo by tě to o poznání levněji a mohl sis už za to rovnou koupit GTX 1060 6GB.
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent
Rozdíl mezi 3G a 6G, je asi 8-10% což je u nějakých her 3fps? To fakt nepoznám tak malý rozdíl.. karty jsou identické, jenom u 3G je jedno z deseti jader vypnuté. tak mi přišlo zbytečné si kupovat 6GB.. jinak fulhd mi zatim stačí. Hru jsem naposledy hrála Dreamfall Chapters, jsem spíš na adventury a jednou za rok třeba něco jiného. A ještě do roku 2016 3GB stačily nádherně pro ful hd.
A ano vím, že to mohlo být trochu lepší, třeba i levnější, ale já ty AMD nemám ráda, i když teď už to vylepšili. Tak jsem si říkala, že doma nepotřebuji další kamínka; Intel mám osvědčený.
A jinak už jsem stříhala nějaká videa a zatím jsem spokojená, je to rychlý PC a to jsem potřebovala. Zapne se do 15s i když třeba něco restartuju, nádhera :) A než si kupovat procesor a základní desku starší generace, radši jsem šáhla po novější.
Takže sestava "naprd" to úplně není, ne? Já myslela, že napíšeš třeba, že ty komponenty nejdou dohromady, že je tam třeba něco zbytečný a tak.
Grafiku jsem měla za 5500,- to je míň než RX 570 4G třeba. :)
Trochu mi přijde, že je to prostě, jak kdo co potřebuje, či se uskromní.
A ano vím, že to mohlo být trochu lepší, třeba i levnější, ale já ty AMD nemám ráda, i když teď už to vylepšili. Tak jsem si říkala, že doma nepotřebuji další kamínka; Intel mám osvědčený.
A jinak už jsem stříhala nějaká videa a zatím jsem spokojená, je to rychlý PC a to jsem potřebovala. Zapne se do 15s i když třeba něco restartuju, nádhera :) A než si kupovat procesor a základní desku starší generace, radši jsem šáhla po novější.
Takže sestava "naprd" to úplně není, ne? Já myslela, že napíšeš třeba, že ty komponenty nejdou dohromady, že je tam třeba něco zbytečný a tak.
Grafiku jsem měla za 5500,- to je míň než RX 570 4G třeba. :)
Trochu mi přijde, že je to prostě, jak kdo co potřebuje, či se uskromní.
- Michael850
- Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
Jaké jedno z deseti jader vypnuté? GTX 1060 má vždy "jen" 1 jádro, 9jádrovou ani 10jádrovou grafiku jsem ještě neviděl. Jde o to, že GTX 1060 3GB má oproti 6GB osekaný čip o několik jednotek a neliší se jen pamětí. Ale tady ani tak není hned problém v tom slabším čipu, ale zejména v té malé paměti se ukrývají nemalé trable. Hry už dnes prostě požadují většinou ty 4GB VRAM, ale ona má pouhé 3GB a jak se potom taková hra začne chovat, když jí definitivně dojde veškerá paměť, se můžeš podívat v místní recenzi: viewtopic.php?f=40&t=190416. Určitě uznáš, že to je zcela nehratelné.
Dodatečně přidáno po 1 minutě 52 vteřinách:
Moc bych nedával na dobrou reklamu Nvidie a Intelu, ono to nikdy není zárukou dobrého produktu... Když ještě někdo totiž dnes označí AMD jako přímotop nebo kamna, čtu to už jen s úsměvem od ucha k uchu, akorát to je důkaz toho, že člověk nemá o aktuální situaci vůbec žádný přehled a vychází jen z různých polopravd co se šíří po celém internetu.
Moc bych nedával na dobrou reklamu Nvidie a Intelu, ono to nikdy není zárukou dobrého produktu... Když ještě někdo totiž dnes označí AMD jako přímotop nebo kamna, čtu to už jen s úsměvem od ucha k uchu, akorát to je důkaz toho, že člověk nemá o aktuální situaci vůbec žádný přehled a vychází jen z různých polopravd co se šíří po celém internetu.
Michael850 píše:Jaké jedno z deseti jader vypnuté? GTX 1060 má vždy "jen" 1 jádro, 9jádrovou ani 10jádrovou grafiku jsem ještě neviděl. Jde o to, že GTX 1060 3GB má oproti 6GB osekaný čip o několik jednotek a neliší se jen pamětí. Ale tady ani tak není hned problém v tom slabším čipu, ale zejména v té malé paměti se ukrývají nemalé trable. Hry už dnes prostě požadují většinou ty 4GB VRAM, ale ona má pouhé 3GB a jak se potom taková hra začne chovat, když jí definitivně dojde veškerá paměť, se můžeš podívat v místní recenzi: viewtopic.php?f=40&t=190416. Určitě uznáš, že to je zcela nehratelné.
No nejsou to jádra, to jsou jakoby jednotky, já nevím, jak to mám vysvětlit... prostě z 10 shading units má 3G jednu unit vypnutou.
Hehe, "hry požadují". Mmm a tak které třeba?
Ano to jsem četla tenhle příspěvek

Však já jsem psala, že se AMD zlepšil, jsem si toho vědoma. Nejsem skalní fanoušek Intelu. Myslím, že z pár řádků, děláš předčasné soudy. Koukám z toho příspěvku, co si poslal, že nejen, že kritizuješ Intel, ale i Nvidii,.. Hmm... Já se tu chci jen přátelsky pobavit a nechat si poradit a né se tady navzájem kritizovat a obhajovat nějaké značky.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 2450
-
od Zivan
Zobrazit poslední příspěvek
06 pro 2024 13:53