Před nedávnem jsem omylem vypl počítač odpojením od el. sítě. Po následovném zapnutí se objevila spouštěcí obrazovka.....nouzový režim atd. Pokud jsem zvolil jakoukoli možnost počítač se restartoval a zase se objevila tato obrazova.
S PC mám už docela potíže, protože sem si nějak odrovnal DVD/RW mechaniku vypalováním CD. Sekla se mi a už od té doby nečte CD. Pak začal chrčet větráček a někdy to ani neutáhne a PC ani nenastartuje, nebo se po 2 sekundách samo vypne.
Pc nejde, nouzový režim schazuje Winy a větráček divně chrčí
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Pc nejde, nouzový režim schazuje Winy a větráček divně chrčí
Vítej na PC-HELP,
tak to tedy nemáš moc dobré.....takže-přeinstaluj Windows (formát a čistá instalace) vyměň DVD mechaniku-a jinak to "že se sekla" znamená přesně co? A co se týče větráčku-jaký je to větráček? Na Case nebo CPU? A co kdo neutáhne? Pochopil jsem to tak že zdroj-jaký máš?
//Reinstal systému, je vždy až ta poslední možnost
//Karlos
tak to tedy nemáš moc dobré.....takže-přeinstaluj Windows (formát a čistá instalace) vyměň DVD mechaniku-a jinak to "že se sekla" znamená přesně co? A co se týče větráčku-jaký je to větráček? Na Case nebo CPU? A co kdo neutáhne? Pochopil jsem to tak že zdroj-jaký máš?
//Reinstal systému, je vždy až ta poslední možnost
//Karlos
Intel Celeron G1840, 4GB RAM DDR3, MB Gigabyte H81-S2V, Asus GT610 1GB, SSD Kingston HyperX Fury 120GB, WD 500GB SATAII, Asus DVD-RW LightScribe, Fortron 350W
Jak označit téma za vyřešené
HiJackThis
Návod na údržbu systému pro začátečníky
Jak označit téma za vyřešené
HiJackThis
Návod na údržbu systému pro začátečníky
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Problémy ventilátoru může způsobovat prach - pomůže vyčištění, pokud není již ventilátor poškozen, pak pomůže jen jeho výměna za nový. Malé otáčky ventilátoru mohou způsobovat i přehřívání - bohužel nepíšeš, o který ventilátor se jedná (zdroj, procesor, grafická karta, či jiný v PC). Restartování PC může způsobovat poškození systémového disku, chyby paměti, ale i některá "verbež", kterou jsi ulovil na netu. Je též možné, že je vadný zdroj. Zdroj si můžeš zkusit půjčit od kamaráda na otestování. Disk může vložit, jako druhý disk do kamarádova počítače a zkontrolovat jej programem staženým ze stránek výrobce disku. Paměti můžeš otestovat např. programem Goldmemory z disketové mechaniky(vložit disketu s tímto programem a v Biosu nastavit boot z disketové mechaniky - nepotřebuje ke kontrole spouštět nainstalovaný systém na PC). Též kontrolu disku antivirovými a dalšími programy můžeš provést po instalaci disku v jiném PC - jako druhý disk. Zároveň můžeš zálohovat data , o která nechceš přijít.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Zde jsem ti udělal návod na tu mechaniku, měl by si jí tím rozchodit.
Nefungující Mechanika
Máte-li problém s mechanikou zkontrolujte si zda-li Vaše mechanika není nastavena v režimu PIO. Zjistí te to následujícím postupem. Pravý klik na TENTO POČÍTAČ / VLASTNOSTI
Dále HARDWARE / SPRÁVCE ZAŘÍZENÍ – ŘADIČE IDE ATA/ATAPI.
Poté zkontrolujete Váš PRIMÁRNÍ KANÁL IDE tak že ho rozkřiknete (dvojklikem)
Přejedete na složku UPŘESNIT NASTAVENÍ. Zde si všímáte hlavně ZAŘÍZENÍ 1,
REŽIMU PŘENOSU a AKTUÁLNÍHO REŽIMU PŘENOSU. Pokud je režim přenosu POUZE PIO nastavíme ho na DMA a vše by mělo fungovat. Pokud ale nebude musíme PRIMÁRNÍ KANÁL IDE odinstalovat. Po restartu počítače se naše mechanika sama načte a
nainstaluje. Pokud i toto nebude fungovat, musíme problém hledat jinde, a to v vypalovacím programu. Jestli používáte vypalovací program NERO musíte ho odinstalovat. Poté na stránkách výrobce tedy http://www.nero.com si stáhnete CLEAN TOOL pro danou verzi vašeho
programu. Vyčistíte s ním pc a poté poučijete program CCLEANER na vyčištění registrů.
Po restaru počítače by vám mechanika měla přečíst všechny disky.
Pokud ne bude nejspíše problém u výrobce, tedy vadná mechanika.
Hodně štěstí
a todle je opravdu můj výtvor... 
// Udělal jsi to podle návodu? Už ti mechanika funguje?
Nefungující Mechanika
Máte-li problém s mechanikou zkontrolujte si zda-li Vaše mechanika není nastavena v režimu PIO. Zjistí te to následujícím postupem. Pravý klik na TENTO POČÍTAČ / VLASTNOSTI
Dále HARDWARE / SPRÁVCE ZAŘÍZENÍ – ŘADIČE IDE ATA/ATAPI.
Poté zkontrolujete Váš PRIMÁRNÍ KANÁL IDE tak že ho rozkřiknete (dvojklikem)
Přejedete na složku UPŘESNIT NASTAVENÍ. Zde si všímáte hlavně ZAŘÍZENÍ 1,
REŽIMU PŘENOSU a AKTUÁLNÍHO REŽIMU PŘENOSU. Pokud je režim přenosu POUZE PIO nastavíme ho na DMA a vše by mělo fungovat. Pokud ale nebude musíme PRIMÁRNÍ KANÁL IDE odinstalovat. Po restartu počítače se naše mechanika sama načte a
nainstaluje. Pokud i toto nebude fungovat, musíme problém hledat jinde, a to v vypalovacím programu. Jestli používáte vypalovací program NERO musíte ho odinstalovat. Poté na stránkách výrobce tedy http://www.nero.com si stáhnete CLEAN TOOL pro danou verzi vašeho
programu. Vyčistíte s ním pc a poté poučijete program CCLEANER na vyčištění registrů.
Po restaru počítače by vám mechanika měla přečíst všechny disky.
Pokud ne bude nejspíše problém u výrobce, tedy vadná mechanika.
Hodně štěstí

// Udělal jsi to podle návodu? Už ti mechanika funguje?
Zpět na “Problémy s hardwarem”