Zdravím, koupil jsem si starší ale funkční ATA řadič na staré disky co mám ale instalace se nezdařila-při startu windows to háže "modrou smrt" fakt ale nevím co v ní je je to mžik ale v prohlížeči událostí je to zřejmě to co jsem dal nakonec. Má to hodně jumperů a nejsem si jist že je mám správně přikládám link kde je to popsané tak se pls jukněte a poraďte. A jinak ho mám v PCI 3 vadí to? V 1 mám SCSI řadič a ve 2 TV tuner. Díky všem.
http://total-hardware.info/c/C-D/21423.htm
Typ události: Chyba
Zdroj události: Service Control Manager
Kategorie události: Není k dispozici
ID události: 7000
Datum: 16.3.2008
Čas: 7:56:24
Uživatel: Není k dispozici
Počítač: PRIEST
Popis:
Služba Ovladač paralelního portu neuspěla při spuštění v důsledku následující chyby:
Zvolenou službu nelze spustit, protože není povolena nebo s ní není spojeno žádné povolené zařízení.
Další informace získáte v Centru pro nápovědu a pomoc na http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.
Instalace ATA řadiče-pomoc
Instalace ATA řadiče-pomoc
Intel Celeron G1840, 4GB RAM DDR3, MB Gigabyte H81-S2V, Asus GT610 1GB, SSD Kingston HyperX Fury 120GB, WD 500GB SATAII, Asus DVD-RW LightScribe, Fortron 350W
Jak označit téma za vyřešené
HiJackThis
Návod na údržbu systému pro začátečníky
HiJackThis
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Instalace ATA řadiče-pomoc
Jumpery bych nechal nastavené dle továrního nastavení. Tomu by měly odpovídat ty šipky před řádky v "taháku". Jak je to s ovladačem pro řadič? Není tam třeba finta, že se musí nejdříve spustit instalace ovladačů a až po ní kartu nainstalovat HW?
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
Bojužel ne-nejdřív HW a pak SW (dle návodu) ale teď jde taky o to že jsem ho (řadič) dal do starýho kompa abych ten můj "netrápil"
a ono to vypadá že to "nahradí" řadič ATA na MB
takže nevím jak to udělat aby to běželo současně-integrovaný i tento.....ale jít to podle mě musí když mám ovladače pro Windows-k čemu by mi byly když bych je neměl kam nainstalovat? Myslím to tak že dle mě se počítá s tím že už máš OS na HDD přopojeném k MB.......já právě potřebuju aby mi to běželo současně-integrovaný i tento......díky za rady.

Intel Celeron G1840, 4GB RAM DDR3, MB Gigabyte H81-S2V, Asus GT610 1GB, SSD Kingston HyperX Fury 120GB, WD 500GB SATAII, Asus DVD-RW LightScribe, Fortron 350W
HiJackThis
HiJackThis
- Weslo
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
alternativní driver je?
paralelní port je v BIOSu povolen?
paralelní port je v BIOSu povolen?
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS
Do BIOSu se právě nemůžu dostat-je to starej Compaq desk pro 4000 a já nevim jak se tam do BIOSu leze
žádné "výzvy ke stisknutí nějaké klávesy" tam nejsou-startuje to a je tam bílá obrazovka s nápisem compaq a až ke konci se zobrazí F12 For Seetings networing boot....nebo tak nějak-no prostě nastavení bootování ze sítě.......a co myslíš tím aternativním driverem?

HiJackThis
HiJackThis
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Compaq? Zkus F2
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 1597
-
od meda2016
Zobrazit poslední příspěvek
23 zář 2024 08:28