po dlouhé době jsem opět zavítal na tohle forum. Troufám si říct, že jsem vypadl ze hry a už nemám takový přehled, co na trhu je a není jak před 3 lety.
Sestavu mám jak v popisku. Začínám ovšem narážet u moderních her Hitman, Rise of the Tomb Raider, Call of Duty WWII, kdy dochází k takovému paradoxu, že když jedu grafický detaily MIN vs MAX ve FullHD, dochází neustále k propadům FPS.
Ono systém + Google Chrome a mám 2,5 GB obsazený. Vše ostatní zavřu, zapnu Hitmana nebo CoD, tak jsem na 7 GB (využití cca 95 %) a procesor jede na 70 % (změřeno ve správci úloh).
Všiml jsem si, že jsou nové procesory Ryzen, ovšem logicky by mě čekala výměna celé desky, RAMek a procesoru, což odhaduji investici 10k, stará deska + procesor + RAmky odhaduji za prodej tak 5k.
1. Chci se tedy zeptat, zda v mém případě tedy má smysl investovat a upgradovat ( logicky ty FPS budou někde jinde), případně jestli teď po Vánocích a nebo až jindy.
2. Nebo zda koupit paměťový modul, zatím hrát a investovat až později, případně až se nějaká komponenta sesype.
Díky a přeji pěkný Vánoce