jak casto defragmentovat?
jak casto defragmentovat?
Mam otazku ohledne defragmentace. Mam na starosti nekolik serveru (hardware raid 1 nebo 5). Kazdy z nich defragmentuji tak 1x za mesic ale vim o tom ze niekteri admini to delaji kazdej tyden. Existuji ruzne nazory na to jak casto a jake vyhody casta defragmentace prinasi. Jakej je vas nazor?
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: jak casto defragmentovat?
defragmentuju (nejsem admin serveru) pokud přesouvám velké množství dat. takže asi tak jednou za měsíc. jinak na serveru bych to nechal i jednou za týden.nic se mu nestane, když to poběží častěji
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
- Elusive
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Někde jsem četl, že doba "obětovaná" defragmentaci je mnohem větší než součet zdržení zaviněných fragmentovaným diskem.
Já bych se toho taky nebál. Nadruhou stranu mi přijde zbytečný "trápit" HDD, když vše běží svižně. Ale to musíš vědět sám.

Já bych se toho taky nebál. Nadruhou stranu mi přijde zbytečný "trápit" HDD, když vše běží svižně. Ale to musíš vědět sám.
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Každý den a je vystaráno !
winy se stejně po***** ,ale teď je mám nainstalované od 30.1. 2008 a jedou svižně , za jak dlouho po zapnutí tlačítka start se Vám rozjedou winy?

Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
- Weslo
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
zorbee:no a jakej tam máš filesystem?Jaké je využití serveru?
Owner: asi tak 4 - 6 sekund :)
Jinak já nedefragmentuju vůbec.Nemá to smysl.Struktura dat na discích s daty se nemění a na odkládacím disku se to naopak mění tak rychle že by defragmentace neměla stejně smysl.
Owner: asi tak 4 - 6 sekund :)
Jinak já nedefragmentuju vůbec.Nemá to smysl.Struktura dat na discích s daty se nemění a na odkládacím disku se to naopak mění tak rychle že by defragmentace neměla stejně smysl.
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS
- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Weslo píše:zorbee:no a jakej tam máš filesystem?Jaké je využití serveru?
Owner: asi tak 4 - 6 sekund :) ??????![]()
![]()
![]()
No mě to trvá víc jak 30sec. někdy i minutu,dvě...jak to snížit??
- Weslo
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
samozřejmě mi to netrvá 6s když PC vypnu - já ho jen uspávám do režimu S3.žere to stejně jako když je to vypnutý.
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
ahá,tak to jo..jinak já na svých počítačích defragmentuji jednou za měsíc,nebo pokud si díky Analýze o defragmentaci řekne počítač sám..rozhodně ale nepoužívám nástroj z Widlí,jsou mnohem lepší..stačí prohledat net..
http://www.swmag.cz/176/efektivni-defragmentace-disku/
http://www.slunecnice.cz/utility/harddi ... agmentace/
http://www.swmag.cz/176/efektivni-defragmentace-disku/
http://www.slunecnice.cz/utility/harddi ... agmentace/
- jarod72pm
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
stejně jako udržba a čištění registů je důležitá defragmentace disku a to hlavně pro ty kteří s PC pracují a drobné data se přenáší vždy(i když surfujete po netu) pokud mám doma PC na hraní stačí defragmentace jednou za půl roku pokud s tím denně pracujete postačuje 1 týdně až jednou za 14 dní.
Ještě je zajímavé jak defragmentujete?
osobně to seřazuju podle názvů tedy abecedně s tím že HDD má na to vytvořen index pak to prohledávání a spouštění programů je bleskové(zdá se mi nejrychlejší). používám na to prog. O&O Defrag pro. který se mi zdá lepší jak ten co je ve widlích.
ps: vlastně ono to seřazení dat je na programu dne až usoudíte že samotný náběh aplikací se velmi prodloužil a PC vám začné brzdit váš čas

Ještě je zajímavé jak defragmentujete?
osobně to seřazuju podle názvů tedy abecedně s tím že HDD má na to vytvořen index pak to prohledávání a spouštění programů je bleskové(zdá se mi nejrychlejší). používám na to prog. O&O Defrag pro. který se mi zdá lepší jak ten co je ve widlích.
ps: vlastně ono to seřazení dat je na programu dne až usoudíte že samotný náběh aplikací se velmi prodloužil a PC vám začné brzdit váš čas

AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.
- Elusive
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Stejně. Podle názvu, O&O Defragem. Zhruba jednou za 2 měsíce, všechny disky.
Defragmentuji když cítím, že mě harddisk zdržuje víc než obyčejně