Tak momentálně nám doma nejde internet vůbec. Ještě včera fungoval a dnes najednou nejde. K Wi-Fi se dá připojit ale jako by nejde, pc na kabelu taky nic. Přes diagnostiku v modemu jsem se jen dozvěděla že tam je nějaké ladění. Restart nepomohl, nevím co s tím. Asi to budeme muset řešit přímo s UPC. Ale jelikož zítra jedu pryč, tak asi až po svátcích budu moct zjistit co a jak s tou powerline...
Dodatečně přidáno po 51 minutách 30 vteřinách:Tak se net zase sám rozjel... ale tak je to docela zvláštní... stále to píše chybu u LAN... ale mám pocit, že ji tam píše jen když jsou připojené ty powerline...

(1)
Navíc rychlost na pc co je připojeno přímo k modemu a noťasu co je na powerline je dost zásadní... pro změnu teď zkouším kabel připojený k noťasu, abych věděla jestli to bude dělat to stejné co u mého pc. Počítač mám teď vypnutý... Koukala jsem že ty powerline by měli dát 500 Mbps ale je tam stejně jen stovka... (2) při připojení na wi-fi je to ale ještě méně (4) a stejně to přes test rychlosti vyjde lépe... první test (5) je přes wi-fi a ten druhý (6) je přes kabel... na druhou stranu je to pořád víc, než co jsem měla na počítači... tam mi to vyhodilo asi tak 2 Mbit/s pro download...
Plus to omezení netu pro US (3) taky úplně nevím, co si o tom myslet... předtím než jsem do toho začala montovat powerline, tak ten net jel v pohodě... teda jinde než mě na tom počítači, když jsem tam ještě jela na wi-fi...
Dodatečně přidáno po 57 minutách 22 vteřinách:PS: Ten test se se soubory zkusím později, teď zrovna k tomu druhému počítači nemám přístup...