Chci se dotázat : jakým stylem si ukládáte své fotky, svoje videa a další důležité osobní dokumenty ? Pokud je ukládáte na CD/DVD, skladujete tyto pak speciálněji než ve skříni ? Kontrolujete pak nějak pravidelně integritu dat na těchto nosičích, nebo po 5ti letech zjistíte, že z CD s fotkami a videem z narozenin vašeho potomka je už jen podložka pod hrneček?
Setkal jsem se již s různými názory a postupy - někdo využívá extra HDD na který nedává nic jiného, další má externí HDD, ostatní používá klasická média.
Existuje spousta testů médií i návodů a softů jak zachraňovat poškozená média - ale mě zajímá názor a zkušenosti konkrétních uživatelů.
A doplňující otázka : kolik kB-MB-GB.... toho nafotíte/natočíte = uložíte?
Díky za každou odpověď....
Jak si archivujete fotky a home video?
- Merlin66
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
Jak si archivujete fotky a home video?
Můj první stroj: Atari 800XL
- Baron Prášil
- Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Jak si archivujete fotky a home video?
papír - medium prověřené staletími
(co se týká fotek,samo)

Myslím si že v tomto případě je asi nejlepší flashdisk-až na tu malou kapacitu, ale hlavně jsem chtěl říct že mě trochu udivuje všobecná "mánie" všechno fotit a točit.......já foťák nemám a kameru už vůbec ne.....mám jen webovku a tu stejně nepoužívám
v topicu "Pochlubte se svým PC" jsem dal fotku udělanou webovkou a pak tam někdo poznamenal něco jako že ten kdo nemá foťák je socka-myslím si že by bylo spíše lepší se zamyslet nad tím jestli všichni potřebujeme foťák a kameru-proč být pořád součást "stáda"? Ostatní ho maj tak ho chci mít taky........to je dost "ubohý" nemyslíte?
Doufám že si to někdo neveme osobně-nechci tu "prudit" ale jen rozvinout tuto otázku......

Intel Celeron G1840, 4GB RAM DDR3, MB Gigabyte H81-S2V, Asus GT610 1GB, SSD Kingston HyperX Fury 120GB, WD 500GB SATAII, Asus DVD-RW LightScribe, Fortron 350W
Jak označit téma za vyřešené
HiJackThis
Návod na údržbu systému pro začátečníky
HiJackThis
- Merlin66
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
Baron Prášil : já mám stejný názor a osobně (když už fotím) používám taky raději klasickou Cameru obscuru na kinofilm...
Zeppelin:
Též s tebou souhlasím. Bohužel jsem člověk ženatý a tudíž nesvobodný. Takže jsem různými nátlakovými akcemi jako je neposkytnutí teplých večeří a různých omezení takových těch manželských transferů
donucen k technické obsluze záznamových zařízení a zvláště k uložení a zpracování výsledků.
Takže nerad fotím a ještě víc nerad na to koukám....
Ale mě šlo o názor na trvanlivé uložení DAT jako takových. Fotky a home video jsem uvedl spíše jako příklad, protože až se mi zbortí data na 17. dílu Majora Zemana vydaného v papírové edici, tak to jistě seženu snáze než třebas ........video s požárem sousedova domu ( jak jsme se tenkrát tak nasmáli )
Zeppelin:
Též s tebou souhlasím. Bohužel jsem člověk ženatý a tudíž nesvobodný. Takže jsem různými nátlakovými akcemi jako je neposkytnutí teplých večeří a různých omezení takových těch manželských transferů

Takže nerad fotím a ještě víc nerad na to koukám....
Ale mě šlo o názor na trvanlivé uložení DAT jako takových. Fotky a home video jsem uvedl spíše jako příklad, protože až se mi zbortí data na 17. dílu Majora Zemana vydaného v papírové edici, tak to jistě seženu snáze než třebas ........video s požárem sousedova domu ( jak jsme se tenkrát tak nasmáli )
Nejlepší je externí disk 250Gb za necelé 2000CZK a nejlépe ještě trošku připlatit a pugumovaný "proti nárazům" ... z osobní zkušenosti tyto disky vydrží mnohem déle, než disky klasické a USB zde bude ještě dlouho - nejméně do té doby, než se budou fotky ukládat do "skříně" samy :-)
[2008-07-12] BAN na 60 dní. Pravidlené urážky uživatelů, vyvolávání hádek, neúcta k moderátorům a nerespektování pravidel fóra. Slova jako Debil, imbecil, idiot opravdu nepovažujeme za slušná, nemohou být tolerována.
- Baron Prášil
- Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
já jenom drobnost k těm fotkám-myslel sem digitál. mám různě po cdéčkách asi 7000 fotek. ale když sem to probral,
nechal sem si vyvolat na klasickej papír asi 200
(výborná selekce kvality,když to má něco stát)
nechal sem si vyvolat na klasickej papír asi 200

Pro mne není žádný důvod něco dělat na papír ... a pokud ano, dám firmě 350CZK a udělaj mi ze 100 fotek i album ve formě normální knihy :-) Hlavni je to mit v PC a V NEJLEPSI KVALITE 

[2008-07-12] BAN na 60 dní. Pravidlené urážky uživatelů, vyvolávání hádek, neúcta k moderátorům a nerespektování pravidel fóra. Slova jako Debil, imbecil, idiot opravdu nepovažujeme za slušná, nemohou být tolerována.
Souhlasím se Sektorem (externí disk) a až budou SSD disky za rozumnou cenu jistě to bude ještě bezpečnější úložiště O "netrvanlivosti" optických disků už jsme tu jednou diskutovaly a je pravda že je to dosti blbá představa "že Vám DVD schnije"
Pak se jednině nabízí (pokud těch DVDček nemáš 1000) je občas (třeba jednou za pět let) přepálit na nový kus, ale to je samozřejmě poněkud nepohodlné řešení......
PS: cítím s tebou.......tyhle natáčení "rodinných nesmyslů"
znám

PS: cítím s tebou.......tyhle natáčení "rodinných nesmyslů"

Intel Celeron G1840, 4GB RAM DDR3, MB Gigabyte H81-S2V, Asus GT610 1GB, SSD Kingston HyperX Fury 120GB, WD 500GB SATAII, Asus DVD-RW LightScribe, Fortron 350W
HiJackThis
HiJackThis
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
fotím celkem dost a fotky dávám na DVD a nějaké opravdu hezké tisknu na papír (kvalitní fototiskárnou).ten externí disk vydrží déle, protože není tak namáhán jako disky v bedně, jinak na otřesy a výkyvy teplot jsou náchylné oba. a video?to zálohuju na freevideo.cz
né dělám si srandu.video moc netočím, spíše fotím.

PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Osobně ještě vše dávám (důležité věci, né jen videa a fotky) na ftp ... mám to u Banán.cz (sponzor) , který normálně stojí 75Kč/měs a doménu můžete mít cz nebo com - pokud platíte, o data nepřijdete
Obsah je 8gb a bez omezení ... takže luxus :)
*Neberte to jako reklamu, ikdyž to mám částečně i jako povinnost dělat

*Neberte to jako reklamu, ikdyž to mám částečně i jako povinnost dělat

Tak já poslední dobou zjištuji, že papíru se taky nedá moc věřit. Něco napíšu a sluníčko to solidně vysaje. Buď poslední dobou šidí papír, nebo inkoust, nebo sluníčko víc žhne, možná všechno dohromady
Nejlepší je mít solidní vypalovačku, pak pokud možno solidní média. Z mých mnoha dat se postupem doby (až 8 let) nedají přečíst 3 média, možná už od začátku ... Z disket DD na Sam Coupé asi 20-30 ks ze zhruba 300 ks ... s VHS do videa nemám skoro žádný problém (drtivá většina BASF) ... Z kazet do ZX Spectrum (asi 200 ks) nepřečtu skoro žádnou. Tolik k archivaci dat.
memphisto: Tak na externí disky bacha, měl jsem 2 externí Maxtor One Touch III a oba se odporoučeli za 2 měsíce, asi se externí hardy přehřívají.

memphisto: Tak na externí disky bacha, měl jsem 2 externí Maxtor One Touch III a oba se odporoučeli za 2 měsíce, asi se externí hardy přehřívají.
- Merlin66
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
X píše:memphisto: Tak na externí disky bacha, měl jsem 2 externí Maxtor One Touch III a oba se odporoučeli za 2 měsíce, asi se externí hardy přehřívají.
To mne zajímá - a ty externí HDD jsi používal jen jako zálohovácí medium, nebo i jako pracovní ? - asi bude rozdíl, jestli jednou za čas v případě potřeby zkopíruješ z externího HDD data do PC (nebo naopak), nebo ho používáš jako pracovní na různých PC.
A dá se externí HDD sledovat pomocí S.M.A.R.T ? Externí jsem nikdy neměl, tudíž nevím...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 18
- 4943
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
27 čer 2024 23:25
-
- 0
- 4102
-
od Kincl6
05 srp 2024 19:45
-
-
Bitová kopie poškozené SD karty - náhledy OK, fotky ne Příloha(y)
od simio.simsoft » 18 pro 2024 21:59 » v Problémy s hardwarem - 1
- 2762
-
od petr22
18 pro 2024 23:15
-
-
-
Ve složce stažené soubory zmizely fotky a videa- jak je zachránit?
od Ondras66 » 03 kvě 2025 19:28 » v Windows 11, 10, 8... - 3
- 4358
-
od petr22
05 kvě 2025 14:38
-
-
-
Tablet jenom pro Home Assistant.
od BigSandy » 14 bře 2025 20:35 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 2
- 4689
-
od Zivan
15 bře 2025 08:57
-
Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”