Jak jsme psal několikrát i v jiných tématech, IP není o hrubém výkonu ale o odladění, proto i s papírově slabším HW je schopný běžet lépe (ty androidy s 8GB RAM a podobně jsou dle mého uplná blbost). Dále porovnávat nějaká Cucecosi je taky dost "odvážné", ono to má sice 8 jader, ale výkon to nemá, to samé RAM, k čemu 3GB když si vlekou část pro sebe ukousne neodladěný systém... U Androidu hodně záleží na výrobci, co se týče odladění mám velmi dobrou zkušenost s Huawei (a i co se týče aktualizací, má P8 Lite sice nemůže dostat A7/8 kvůli nepodpoře na straně HW, ale bezpečnostní aktualizace jsem na ní instaloval pravidelně, naposled začátkem roku, což je na 2,5 roku starou střední třídu docela dobré), za to Samsung nebo HTC mne nejednou zklamaly... Ale to už je trochu jiná debata.
Každá ta platforma má své + a - a nechť si každý uváží dle svého co se mu vyplatí a co ne. A ohledně spolehlivosti, no u IP5S bych už byl opatrný, né že by IP byl nějak poruchový, ale přecejen je to už starší zařízení...
Ale tazatel nejspíše dostal odpověď na svůj dotaz a jak se nakonec rozhodne je čistě na něm a asi mu nepomůže naše dohadování o iOS vs Android