Skúsil si ten USB kľúč, pripraviť cez Rúfus?Pri upgrade s možnosťou zachovať osobné nastavenia a súbory vadí veľakrát , nejaký program, ktorý nie je aktivovaný, tak ,ako by ,mal byť.Ale to by inštalácia skončila pri kontrole na nejakých percentách a až potom by zastala inštalácia.
@petr22
RIKI22 píše:Zaspal si dobu.Toto už nie je inštalácia XP.
Pod týmto som myslel to, že od Win7 , inštalačka už nepotrebuje nič, kvôli čomu by po 1.reštarte nemohol byť odpojený USB kľúč s inštalačkou.Používam väčšinou USB kľúč na inštaláciu.Pri čistej inštalácií Win7-Win10, počas 1. reštartu vyberám tento USB kľúč, pretože už je všetko , čo Win potrebuje na dokončenie inštalácie skopírované na disku.Aj upgrade Win10 z nižšej verzie na vyššiu, inštalujem pomocou USB kľúča, akurát inštaláciu spustím cez OS.Po 1.reštarte platí to isté.
Máš pravdu akurát v tom, že naozaj som na upgrade z Win7 na Win10 nepoužil virtuálnu mechaniku ale USB kľúč.Ale spoliehal som sa na to, že po 1.reštarte už bude pokračovať inštalácia bez použitia ISO,pripojeného k virtuálnej mechanike.Ale aby som si to overil v praxi, tak som to skúsil a už teda neplatí, že som neskúsil ugrade z Win7 na Wi10 pomocou virtuálnej mechaniky a ubezpečil som sa v tom, že po 1.reštarte nepotrebuje inštalátor dané ISO.Ale na skúšku som si v tej virtuálke nastavil , pripojiť posledné pripojené ISO k virtuálnej mechanike.Keďže som nemal nič po ruke lepšie na skúšku,použil som NTB ASUS A6JC s IDE diskom:
https://www.asus.com/supportonly/A6JC/HelpDesk_Download, ktorý nemá oficiálne , ani podporu Win7.Je to vlastne aj to , o čo ide v tejto téme.Takže najskôr čistá inštalácia cez USB kľúč a tu je výsledok :

NTB nie je pripojený na net a ani Win7 nie je aktivovaný.Pripojenie ISO Win10 k virtuálne mechanike.

Na skúšku som použil prvé vydanie Win10.Keďže Win7 nebol aktivovaný, po spustení inštalátora Win10 ,samozrejme cez virtuálnu mechaniku,vyskočila hláška a inštalátor pýtal kľúč k Win10.Ponúkol som mu univerzálny kľúč a inštalácia pokračovala.
Tu je výsledok :

Pri upgrade som si zvolil , ako obyčajne nesťahovať aktualizácie, ponechať osobné nastavenia a súbory,aj keď tam nič nebolo ale zvolil som si to preto,ako to bude s obrazom ISO pripojenom k virtuálne mechanike.A bolo to v poriadku.Po nainštalovaní Win10 , posledný ISO obraz t.j. ISO Win10 ,pripojilo k virtuálnej mechanike.
Takže , ak zakladateľ témy má problém, mal by to skúsiť cez staršie ISO Win10 a spraviť boot USB cez Rúfus a spustiť cez OS.
Najlepšie však bude stále ,čistá inštalácia Win10.