Defragmentace zálohy Acronis
Defragmentace zálohy Acronis
Ahoj chtěl bych se zeptat ,kdysi jsem tady řešil vytvoření zálohy Acronisem to je už v pohodě a je to velmi užitečné ale někde jsem slyšel nebo četl že tahle záloha se nesmí defragmentovat ,tak jestli to je pravda nebo né,a jestli to je pravda tak jestli mužete někdo doporučit free program ve kterém se dá odznačit soubor který nechci defragmentovat ,já používal oo defragmentátor ale skončila mě zkušebka ,tenhle to uměl ,jinak co používám tak tam to nikde není jenom celé disky a stále to přesouvat se mě nechce a velikost zálohy mě jí nedovolí dát na dvd ,nebo muže se nějak ta záloha rozdělit aby se vešla třeba na 2 dvd nebo něco takového.dík za radu.
Pokud nemáš u hlavy zbraň tak jde o ho....http://chs-arsoan.webnode.cz/
file:///C:/DOCUME~1/petr/LOCALS~1/Temp/gifanpr.htm
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Defragmentace zálohy Acronis
Tak to teda nevím jak se souborem ,ale menší rada , co tak udělat nový logický oddíl a na něho dát zálohu? A defragmentovat jenom C: (popř. tam kde chceš)
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
No jo to je asi dobrá rada ,s počitačem něco už umím ale abych ti řekl pravdu tohle jsem nedělal a ani nevim jak na to

- sondaw
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ahoj, Acronis používám asi 2 roky, zálohy mám na jiném diskovém oddílu, než je OS, všechny oddíly defragmentuju, včetně záloh acronisu a ze záloh bez problémů obnovím. Defragmentuji free programem AusLogics Disk Defrag, zde taky nejdou vyloučit třeba jednotlivé složky. Ale i když jsem měla program, který to uměl, defragmentovala jsem i zálohy
son.
son.
- mopik
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Me osobne pri defragmentaci OO defragem zaloha acronisu padala,po vytvoreni Secure zone kterou umi acronis mam klid. Doporucuji kontrolovat zalohu i po kontrole chyb disku.
mopik píše:Me osobne pri defragmentaci OO defragem zaloha acronisu padala,po vytvoreni Secure zone kterou umi acronis mam klid. Doporucuji kontrolovat zalohu i po kontrole chyb disku.
Ahoj prosim Tě mužeš mě napsat něco k te zone,dal jsem ji vytvořit ,vše proběhlo normálně ale chci se zeptat nic se tam nezobrazilo ,myslel jsem že to vytvoří nějakou složku nebo něco do ktere bych umistil tu svou vytvořenou zálohu ale nepřišel jsem na nic ,na jakem principu to pracuje ,jak jsem psal vytvořit ji umim ale co s tim dál nebo to automaticky tu zalohu ochranuje nebo jak to je,dík za odpověd.
- mopik
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud ji mas vytvorenou tak das zalohovat,vyberes kam tzn.secure zone a odklikas. Je dobre si vytvorit Recovery manager,nabizi se ti taky v hlavnim menu acronicu,pri bootovani se ti bude objevovat moznost do ni vstoupit.Vytvor si taky bootovaci cd acronisu,taktez v hlavnim menu odklikas,to ti umozni pri padu systemu natahnout zalohu odkudkoliv,secure zone,zalohovaci dvd a podob.Bohuzel se mi ztratila stranka z netu s detailnim popisem ale acronis ma slusnou napovedu.
- Elusive
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Acronis True Image používám, defragmentuju O&O a žádný problém. Záloha je jeden soubor .TIB, je to prostě soubor.
- mopik
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
tady je neco na cteni:http://www.ovsem.net/software/acronis-true-image-9-cz
to exklusive: pokud nema Fat 32,jinak mas klidne 4-5 soboru.
to exklusive: pokud nema Fat 32,jinak mas klidne 4-5 soboru.
- Elusive
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
mopik: mám NTFS (Janek má XP, předpokládám, že má taky NTFS), jediný soubor .TIB.
Počtení je to pěkné, ale o verzi 9. Možná by stálo zato zmínit, o jakou verzi jde. Mám v11 a s defragmentací opravdu žádný problém není a nebyl. Defragmentuju tak 1x do měsíce a všechny disky, tedy i ten se zálohou .TIB.
Tím nechci říct, že to tak musí fungovat u každýho.
Janek: možná by nebylo od věci to vyzkoušet, Acronis True Image (v11) obsahuje funkci "kontrola integrity zálohy" (nebo tak nějak), prostě verifikuje už vytvořenou zálohu. Udělej si zálohu, disk defragmentuj a zálohu zkontroluj, pokud bude vše ok, není problém.
Počtení je to pěkné, ale o verzi 9. Možná by stálo zato zmínit, o jakou verzi jde. Mám v11 a s defragmentací opravdu žádný problém není a nebyl. Defragmentuju tak 1x do měsíce a všechny disky, tedy i ten se zálohou .TIB.
Tím nechci říct, že to tak musí fungovat u každýho.
Janek: možná by nebylo od věci to vyzkoušet, Acronis True Image (v11) obsahuje funkci "kontrola integrity zálohy" (nebo tak nějak), prostě verifikuje už vytvořenou zálohu. Udělej si zálohu, disk defragmentuj a zálohu zkontroluj, pokud bude vše ok, není problém.

No děkuju za radu musim ovšem podotknout že nevím jak si přišel na to že používám 9,mam taky 11 akorát jsem s tím nějak nepracoval ,moc jsem tomu nevěřil až do nedávna kdy se mě to vyplatilo mít vytvořenou zálohu,lidi se prostě učí ,ale to nevadí přesto dík za radu ,našel jsem tam ověření zálohy jinak nic co jsi popsal asi to je ono co jsi myslel pro kontrolu že, trvá to asi 5-6 minut,no ale nezobrazilo se nic co by popsalo jestli je v pořádku nebo né tak nevím jestli to je ono a nebo jsem lama a nemužu to najit,jo a ještě jsem se chtěl zeptat jestli se muže třeba vytvořená záloha nějak podělit třeba na 2 dvd muj nazor je že asi né ale přesto se ptám moje záloha má přes 7 Gb a na jedno dvd se nevejde a pokud by skolaboval disk tak mi není nic platná a ze skušeností a rad vím že nesmí být na jinem hardisku než je system protože pak ji nenajde v případě potřeby ,což se mě už stalo,za tim dík a ahoj.
Rozdělit na 1/2 nejde, ale co takhle ji zrovna vytvořit místo na disk na 2 DVD? Nevejde na jedno, tak si program řekne o další....
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 4279
-
od pcmaker
Zobrazit poslední příspěvek
07 bře 2025 18:01