nedávno jsem upgradoval grafiku na GTX 1060 6GB a monitor na BenQ FullHD 24". Ovšem s mým stařičkým AMD procesorem nedosahuje takových FPS, jakých by mohla. Proto bych rád koupil i nové CPU, desku a pokud to bude nutné, tak RAM. Slyšel jsem, že je dokonce k nějakým deskám zadarmo Far Cry 5 nebo jiné nové hry, což by se taky hodilo.
Koukal jsem se na Ryzen 5 2400G nebo 1500(X). Chtěl bych se vejít do 5 tisíc za CPU + desku + RAM a case (mám 8GB, vyplatí se dokoupit na 16GB?). Čím nižší cena, tím samozřejmě lépe, ale když už chci upgradovat, tak abych nemusel za rok znovu. Tzn. aby procesor odpovídal zhruba mé GK a navzájem se nebottleneckovaly. Stejně tak bych poprosil o pomoc s výběrem case. mám starou kancelářskou - Cooler Master MIDI Tower, tuším CM 950ka. Ovšem ta kabeláž a airflow je něco strašného. Navíc se mi hrozně zanáší nový zadní větrák.
Dalo by se v této ceně sehnat něco použitelného? PC bude sloužit hlavně na hraní a časem případně streamování (nic vážného, to bych řešil až časem).
Děkuji předem! :)