Mám dojem, že ten radiátor tam skoro žádný teplo nedělá, ale to bych musel ještě zkontrolovat v plný zátěži, ještě budu projíždět OCCT, tak to si zkontroluju, ale i kdyby trochu jo, tak je to stejně daleko od desky a všeho. Ta kapalita má v plný zátěži tak 35-38C.
Jo ven to tahá jen ten vzadu, víc jich být nemůže, který by to táhly ven. Leda tam dát nějaký, co by měl rychlejší otáčky, ale těch 1000 RPM celkem stačí, 70-73C na GTX 1080Ti v plným vytížení mi připadá ok a je to i celkem tichý.
Ještě ohledně té grafiky, jak jsme tu řešili, minulý rok jsem to tady řešil a nakonec jsme s Adysem vyhodnotili Asus jako nejlepší, alespoň teda pro 1080Ti. Pak Zotac je taky dobrý, akorát má horší chlazení VRM, má zas ale velký pasiv oproti jiným. Ale dostupnost v tý době už byla celkem naprd, tak jsem vzal nakonec Zotac.
A taky v té nové case co mám, mi tady prakticky nepřehluší grafika jiné větráky, ani když jede na 100%, ve staré case hučela mnohem víc, bylo tam na ni málo místa a ještě airflow celkem naprd, takže měla víc stupňů a hučela víc, všude něco překáželo v airflow, v předu disky, pak nad ní zas velká Noctua, co chladila CPU.
Jako já nic neříkám, klidně ať je vymění za Arctic F14 nebo Noctuu Redux 900, jen že mi to nepřijde jako tak nutná investice, když mu ty co tam už má udělají podobnou službu. Vyměnit je může až když se mu opotřebují a začnou rachtat ložiska (pokud se tak stane), když by ho to obtěžovalo, psal, že mu o hluk stejně moc nejde.
Trochu jsme OT no

, ale pořád se to týká komponent tazatele.