CPU, Grafika, RAM & zdroj!

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

zao
Level 6.5
Level 6.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zao » 12 led 2008 12:53

nebude teda aspoň by nemělo je jedno esi hodíš HDD na spodní konektor nebo na vrchní hlavně musíš dobře nastavený master, slave
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.

Reklama
Kein
Level 3
Level 3
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Kein » 12 led 2008 16:11

no aj to musim celkove pretocit...

To co je do mechaniky bude v desce to co ma byt v desce bude v mechanice jen disk bude stejny...nebot je uprostred

zao
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zao » 12 led 2008 16:30

äjo takhle tak to se omlouvám já to špatně pochopil ten co je v desce tak ten asi nemůžeš přehazovat já myslel jen ty dva na kabelu ale skus stát se nic nemůže a taky mě to zajímá co se stane
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.

Kein
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Kein » 12 led 2008 23:07

hh :D stat se nic nemuze ale zajima te co se stane? :D ale asi to zkusim kdyztak reklamuju komponenty ze "byly proste spatny" :D

Kein
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Kein » 12 led 2008 23:23

NEJDE TO....nebo ne aspon u toho zuzenyho kable co mam...kdyz to prehodim tak tim ze deska je vuci disku a mechanice v pravem uhlu tak mi pak vyjde to ze bych musel bud pretocit kabel (coz nejde nebot je na miste DESKA->HDD strasne kratky a z tvrde gumy..a proste pretocit nejde) nebo bych musel mit disk vzhuru nohama... ale presto sem ho chtel do PC dat takze sem tovyresil tak ze sem mechaniku z horniho slotu posunul o jeden dolu a disk narval do mista pro disketovku a kabel sem dal tak jak byl puvodne navrhnut vyslo to tak akorat ...ale porad bych nakopal do prdele toho kdo delku kable vymyslel...dvojice kablu disketovka+deska a deska+hdd+mechanika by me vysli na 200kila...kdybych je nedostal....a jsou takhle debilne reseny....ano jsou pekny a usetrili hodne mista...ale za ty prachy...celkove ale i tim ze mam fortron tak mam vsechny kabliky ve svazku a kejs mam poloprazdy takze sem rad :)

Ale mam docela zajimavou anomalii...kdyz k otevrenemu kejsu hodim plastovou lahev plnou Korunni jemne perliva kiwi a grean tea tak mi zacne piskat vetrak na CPU...to nechapu by me zajimalo co do ty vody davaj :lol:

Kein
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Re: CPU, Grafika, RAM & zdroj!

Příspěvekod Kein » 27 bře 2008 21:45

tak mam v ruce 5000czk ktere jsem chtel puvodne dat za novy monitor JENOMZE! na co mi bude velkej monitor kdyz mam X1950Pro ...takze jsem se rozhodd ze si poridim nejdrive grafiku - k vuli plynulosti ve hrach a az pote dokoupim monitor... grafika do 5000 mi zatim nejlepe (podle bodu v 3dmarku) vysla za ty penize tato:
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 4000000FHF

Jenze 3dmark je popici nezajimava vec navic nevim jak to ta karta ma s chlazenim ikdyz recenze tvrdi ze je vetracek tichy tak se VAS ptam kterou kartu a od ktereho vyrobce je nelepsi?? HRANICE BY MELA BYT OPRAVDU 5000 to je STROP..takze cena +- okolo 4500-5000... na ATi asi tentokrat zanevru protoze chci opravdu nejvykonejsi kartu do 5000czk coz bude nejspis nejaka z 8800GT...jenze jaky vyrobce???

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 27 bře 2008 23:02

Jo,ta GeForce 8800GT od MSI je docela tichá.Pokud chceš však úplně tichou kartu tak vem tuto Radeon 3870 SCS
Je absolutně tichá ale na GeForce 8800GT strácí asi tak 10% výkonu.A nebo vem nejlevnější GeForce 8800GT a vyměň chladič za A.C. Accelero S1 rev.2 za cca.450,-kč. A máš tichou a výkonnou kartu za 5000,-kč
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

Kein
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Kein » 28 bře 2008 14:53

tak jsem si koupil 8800GT MSI a panove pozor ikdyz na vetsine E-shopu je porad foto s jednoslotovym chladicem tak u tech novych modelu to uz neni pravda ma DVOUSLOTOVY CHLADIC!!! v klidu ma 39C ta karta je velice ticha a opravdu vykonna za tu cenu si myslim vonafka :) mam zni opravdu radost navic sem k ni dostal CMR Dirt a LOTR online na mesic zdarma..ani jedno sice nevyuziju ale co z ciziho krev netece :D

*Jo jinak ten fortron FACHA v pohode :D - to jen k nasi minule diskusi :D

zao
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zao » 28 bře 2008 15:06

nechceš sem dat foto toho dvou slotu docela by mě to zajímalo

Kein
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Kein » 28 bře 2008 15:47

jestli se mi podari najit nabijecku od fotaku tak urcite :)

Kein
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Kein » 28 bře 2008 22:25

tak tady hazim ty fotky:
ObrázekObrázek
ObrázekObrázek

Sektor
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Sektor » 02 dub 2008 20:15

Grafika je pěkná ... ale nebere se náhodou jako 2 slotový chladič taková grafika, která zabere nejen 2 pozice v case, ale také 2 "čela" těch pozic ? Lépe řečeno, vzduch je jedním z PCI slotů vyfoukáván ven, jako je to například vidět na této grafice ??
- http://www.alfacomp.cz/php/image.php?eid=10F141GIZ&bigimg=28940av.jpg
*Vzduch tedy větrák sebere a vyfoukne z PCI slotu směrem ven z CASE pryč. Sám Marfy zde někde psal, že nechápe jak mohou lidi snášet, aby grafika foukala teplý vzduch zase do case ;-) Mi osobně to třeba ale nevadí, viz teploty níže ...

Nicméně mi tak či tak uniká pointa těchto chladičů, jelikož http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514107K0BT0BVGVI topí v základu na těch 35 stupňů a po zakoupení http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514107N0BU0000GO , což právě částečně "nahrazuje" ty dvou slotové chladiče, to dává 29-31 stupňů - na obrázku je taktéž hezky vidět, co se bere jako ten "pravý" , druhý slot u grafiky. Samozřejmě někdo může říct, že má grafika větrák opravdu odfláknutý a ptákovinka za kilo tomu moc nepomůže ... ale svět už je takový :)
[2008-07-12] BAN na 60 dní. Pravidlené urážky uživatelů, vyvolávání hádek, neúcta k moderátorům a nerespektování pravidel fóra. Slova jako Debil, imbecil, idiot opravdu nepovažujeme za slušná, nemohou být tolerována.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Jaká grafika do PC?
    od liborek » 19 led 2025 00:05 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    4
    3600
    od liborek Zobrazit poslední příspěvek
    07 úno 2025 17:00
  • Zdroj Corsair RM
    od petan320 » 03 bře 2025 15:46 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    9
    7671
    od Kogaku Zobrazit poslední příspěvek
    05 bře 2025 18:32
  • Hlučný zdroj Seasonic
    od second32 » 17 led 2025 21:38 » v Problémy s hardwarem
    6
    5682
    od second32 Zobrazit poslední příspěvek
    13 úno 2025 22:02
  • Jaký zdroj koupit?
    od Zuhan » 11 úno 2025 13:40 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    1
    1410
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    11 úno 2025 13:45
  • Grafika z bazaru cena cca 2-3000 Kč Příloha(y)
    od michal84 » 15 bře 2025 14:06 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    38
    15109
    od michal84 Zobrazit poslední příspěvek
    11 dub 2025 10:54

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”