zdravím vás, kolega má obrovský problém. Jeho pc se nedalo vypnout - jen na "tvrdo" a teď zase nejde zapnout. Při rozjezdu se vypne i v biosu i když jsme vše odpojili - HDD,DVD, 1x RAM. Prostě při startu se po pár vteřinách pc vypne.
Napadá mě zdroj, nebo MB, ale to by snad nešel vůbec, nebo se pletu? Díky za radu, nebo názor.
vypíná se pc
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: vypíná se pc
napiš značku a výkon zdroje ve W.popřípadě stáhni Ultimate boot CD vypal jako obraz disku a nechej nabootovat a otestuj, která část dělá problémy
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
zdroj 350W, stáří asi 3 roky, značku jsem nenašel.
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nesmrdí tam něco při zapínání , ramka je o.k.?
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
při zapínaní nesmrdí, ram je O.K. kontrolky na desce nehlásí žádný problém, doba vypnutí se liší od toho, jak dlouho byl vypnutý - když dlouho nezapnu, tak se vypne až při startu windows, pak se doba zkracuje až na asi 3s. napadlo mě, že by to mohl být usmažený procesor.
Zkus vymyzat CMOS-nejlépe vyndej baterku na MB aspoň na dvě minuty a pak jí tam zase vrať.....
Intel Celeron G1840, 4GB RAM DDR3, MB Gigabyte H81-S2V, Asus GT610 1GB, SSD Kingston HyperX Fury 120GB, WD 500GB SATAII, Asus DVD-RW LightScribe, Fortron 350W
Jak označit téma za vyřešené
HiJackThis
Návod na údržbu systému pro začátečníky
Jak označit téma za vyřešené
HiJackThis
Návod na údržbu systému pro začátečníky
to už jsem udělal, dokonce jsem koupil novou, ale nepomohlo to.
dává to nějaký sled pípnutí syst.reprodoktoru?? A co monitor po zapnutí se aktivuje?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Zkontroluj paměti programem Memtest a zkontroluj disk s případnou opravou problémů.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
tak je opraveno, ale nevím jak. Zjistil jsem, že se přehřívá CPU. Po 15s hřál na 90st. a pak se vypnul. Rozebral jsem a složil a - vše O.K. Celé odpoledne jede. Nechápu to. Zaprášený nebyl, ventilátor šel. Asi jsou věci mezi nebem a zemí....
jestli se ti nezasekává ventilátor-nainstaluj Everest a sleduj to.Zas tak blbě neukazuje jak tady říkají,na preventivní kontrolu to stačí.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 1907
-
od Petr pc help
Zobrazit poslední příspěvek
09 led 2025 23:06