Tak přináším update situace.
Došel jsem domů, vyndal jsem z batohu HDD a položil do poličky, na netu hledal, jestli se dá koupit někde osobně antistatický sáček. To jsem nevygooglil a tak se vydal do obchodů, prošel jsem elektra i papírnictví, tak jak jsem čekal, ne, tam ho neseženete. A tak jsem se vydal ještě do nějakých servisů s elektronikou, kde by potencionálně mohl být, taktéž ale bez úspěchu. Po tom, co jsem se vrátil jsem tedy sáčky objednal a hledal na netu, jak HDD aspoň dočasně uchovat, dočetl jsem se, že je dobré ho dát do plastové krabičky (taková ta na svačinu), tak jsem udělal aspoň to, než sáčky dorazí.
Po hledání jsem pochopil, že opravdu 3,5'' HDD jen přes USB redukci k ntb nepřipojím. Našel jsem tedy toto (
https://www.czc.cz/axago-ee35-xa3/20091 ... O_EE35_XA3 ), má to samostatné napájení, tím pádem by to mělo HDD utáhnout. Pokud to chápu dobře, tak se to dá do zásuvky, k tomu se připojí HDD, přes USB pak ntb a obsah HDD se mi zobrazí v ntb? Jak se na to napojí ten HDD? Co jsem porozuměl, tak se to vmontuje do té "krabičky"? Jestli se to tam vmontovává, můžu ho tam pak nechat a bude v bezpečí, tím pádem ho nemusím uchovávat v antistatickém sáčku?
No a teď ještě k tomu, co se s diskem dělo, než doputoval na poličku, do plastové krabičky a jestli je podle vás šance, že se data uchovaly a nevymazaly, když tomu tak vadí statická elektřina, atd. Z PC jsem musel narychlo disk vyndat a odjet s ním pryč. Hodil jsem ho tedy do batohu a jel vlakem. Pak jsem si vzpomněl, že jsem jednou měl problém s SD kartou, ze které se smazalo vše, co na ní bylo. Dozvěděl jsem se poté, že jí vadí různé transformátory, vedení, statická elektřina, no prostě jakékoliv elektromagnetické záření. A logicky mi došlo, že s HDD to nebude jinak. Jaká je tedy šance, že tam data ještě budou? Je vůbec nějaká?
Omlouvám se za debilní otázky, ale vůbec se v tom prakticky nevyznám a o data, které tam jsou mám celkem strach.