Zdravím,
jelikož jsem si hodil na svůj NB s CPU AMD Turion ml-37 tento software, chtěl bych se zeptat jak dosílit toho, aby větrák nejel pořád na plný pecky - u Asusů je docela problém s teplotou, a tak bych nějak chtěl nastavit aby nepouštěl větrák dřív než teplota bude na 54°C, protože já když jsem si nasatavil profil power save, tak on vždy začne fénovat cca kolem 49°C, zchladí na 45°C a pak ztichne, jenže mě to docela rychle teplotu přibere - zkrátka i na nejnižší výkon je normální pracovní teplota Asusu kolem těch 54°C - odzkoušeno na XPčkách, a větrák tedy hučí po cca 2 minutách znovu, CPU mám nastaveno na 800Mhz, a to hučení mě opravdu štve..
V XPčkách jsem používal P4G od Asusu, a na profil Quiet Office to bylo naprosto neslyšné a na obyčejné brouzdání na nettu dostačující výkon 800Mhz, ale Power 4 Gear Extreme - verze pro Visty se mi nelíbí a raději bych nastavil ten RightMark.
Dík
RightMark a jak na něj?
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: RightMark a jak na něj?
nevím, zda to půjde.ještě ani u jednoho booku se mi nepodařilo korigovat otáčky větráčku
možná jsem používal nesprávný soft.pokud se to někomu povedlo, dejte vědět.taky by se mi to šiklo.jinak k tomu aby se notebook ochladil slouží chladící podložky.jsou celkem účinné a cena je taky přijatelná

PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
- Verxes
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
memphisto píše:jinak k tomu aby se notebook ochladil slouží chladící podložky.jsou celkem účinné a cena je taky přijatelná
jj to je hezký, to sice budu kupovat - hlavně kvůli hrám, pasivní podložka totiž nepomáhá

Jenže chladící podložku nemůžu používat ve škole - tahat to sebou není moc elegantní řešení

Jinak RCU se mi líbil i kvůli pěkné detekci teploty.. to P4G nemá a mít special soft na teplotu, to mi přijde zbytečný..
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
náhodou pasivní podložky nejsou tak špatné a mají rozměry booku, takže je můžeš nosit v tašce společně s bookem. nějaké testy těch podložek jsou tady a tady
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
- Verxes
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
No já mám od společnosti Belkin, není tak úplně podložka, oni tomu říkají přenosné pracoviště, má to takové dvě styčné plochy a tak je NB trochu ve vzduchu, ale řekl bych že to vůbec nepomáhá. Ono to taky není brané jako podložka, je to spíše takový "domácí" přenosný kufřík s prostorem na kabely.
ZDE
To je sice docela vychytávka třeba do postele, akorát problém je v tom že když má člověk "fukar" vzadu, tak to není nic moc.. ale na běžnou práci to je v pohodě.
Takže si asi koupim nějakou echt podložku na doma na stůl a když budu chtít tak hodim NB do tý "želvy" a to je dobrý právě v křesle na klíně, v posteli.. atd.
Ale rozhodně asi raději koupím aktivní podložku - do usb, aby pořádně větrala a chladila, a když nebudu chtít chladit, tak jí jen vypnu a bude to pasivní..
Teď si už jen vybrat
ZDE
To je sice docela vychytávka třeba do postele, akorát problém je v tom že když má člověk "fukar" vzadu, tak to není nic moc.. ale na běžnou práci to je v pohodě.
Takže si asi koupim nějakou echt podložku na doma na stůl a když budu chtít tak hodim NB do tý "želvy" a to je dobrý právě v křesle na klíně, v posteli.. atd.
Ale rozhodně asi raději koupím aktivní podložku - do usb, aby pořádně větrala a chladila, a když nebudu chtít chladit, tak jí jen vypnu a bude to pasivní..
Teď si už jen vybrat