UPC navyšuje rychlost

...

Moderátor: Mods_senior

Merlin66
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

UPC navyšuje rychlost

Příspěvekod Merlin66 » 26 bře 2008 12:59

UPC navyšuje down, u některých tarifů i up - a u některých ruší i FUP (kde to ještě měli).

http://itbiz.cz/upc-rychly-internet

Sice to o moc není a mají to jak je u nich zvykem roztažené až do léta, ale alespoň něco.

Ještě by mohli zvednout UP a bylo by to paráda.

Je vidět, že nedávné zrušení FUP u O2 nese ovoce. Jen ať se konkurenčně tlučou, vydělají na tom uživatelé.....
Můj první stroj: Atari 800XL

Reklama
cybernovi
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: UPC navyšuje rychlost

Příspěvekod cybernovi » 26 bře 2008 13:38

opět nelituji dobrého tahu s výběrem internetu, oproti ,,výhodné" wifině v naší obci. Jen pro srovnání u tarifů bez FUP:
UPC: 2048/256, agregace 1:1 = 490kč
WIFI: 768/768 , agregace 1:2 = 1167kč

Magnat
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Magnat » 26 bře 2008 13:49

No ale ty pomale uploudy porad zustavaji,to me stve,mohli je take navysit,nebo jinak,rychlosti downu mohly zustat a up se mohl zvysit
"Pro zdravé jsou největším nebezpečím nemocní, silným hrozí zkáza nikoli od silnějších,nýbrž od těch nejslabších"

-Friedrich Nietzsche-

Merlin66
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Merlin66 » 26 bře 2008 14:03

To s tou rychlostí uploadu bude asi jejich obchodní strategie - buďto aby si člověk koupil ten jejich Booster (nebo jak se jmenuje to dvojnásobné navýšení uploadu - za 99,- na měsíc ) - nebo aby přešel na větší tarif celkově.

Když si ale uvědomím, že před několika lety (před 4mi ?) jsem měl za stejnou cenu někde 256/užnevímkolik a k tomu FUP 10GB na měsíc, tak tomu se říká evoluce.....

Musíme to brát globálně - mě to zvýšení down taky nějak neoslní, ale vítám to zvláště za všechny moje kámoše, co jsou po různých městečkách a vískách bez možností volby. Jsou odkázaní na ADSL , takže tato konkureční přebíjená pracuje jen a jen pro ně...... :shock:

Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 03 dub 2008 08:08

obávám se že si mírně pletete pojmy.
UPC není konkurence O2.Každá firma si jede na svém písečku a na vás všechny zvysoka kašle...UPC tahá optiky po městech a nikdy se nebude snažit pokrýt co největší území - nevyplatí se jim to.Naopak O2 bude vždy těžit s pokrytí telefonní sítí a proto tam kde se nikomu nevyplatí tahat cokliv kvůli pár lidem můžou nabízet net.
UPC má technologii na to aby poskytovala symetrcké služby takže klidně 10Mbit UP i DOWN.Ale vyžádalo by si to investice do sítě (která je uploadem zatěžovaná mnohem více než downloadem).Agregace je u UPC 1:20 až 1:40 ačkoliv se tím nijak nechlubí..
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

maiki
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod maiki » 03 dub 2008 08:31

A na co je vlastně velký upload? p2p? no vůbec.. to bych celoplošně nadnárodně ořízl na 10 kB/s jak download tak upload...

jeronym.skocdolabe
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod jeronym.skocdolabe » 03 dub 2008 08:40

Weslo píše:Agregace je u UPC 1:20 až 1:40 ačkoliv se tím nijak nechlubí..

Byl jsem u UPC (předtím karnevalu) cca tři roky a takovou agregaci jsem opravdu nezaznamenal. Přesněji řečeno agregace UPC = 1:1 8)
INTEL CORE DUO E2180 2 Ghz, 2x2 GB RAM A-DATA extreme Vitesta 800 mhz, ATI RADEON HD 2600 PRO 512 MB DDR2, SEAGATE BARACUDA 320 GB+WESTERN DIGITAL 300 GB EXTERNAL HDD, MSI P35 NEO2 mainboard, ZDROJ ENERMAX MODU82+ 525 W CROSSFIRE X

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 03 dub 2008 09:31

maiki píše:A na co je vlastně velký upload? p2p? no vůbec.. to bych celoplošně nadnárodně ořízl na 10 kB/s jak download tak upload...
Zkus někomu poslat (třeba přes úschovnu) takovou rychlostí 80megové video.
Mám 2Mbit/128kbit – 128kbit = 16 kilobajtů/sec.
Takové video budu posílat půl druhé hodiny.
Při tebou navrhované „rychlosti“ dokonce přes dvě hodiny.
Během takového odesílání se zpomalí jak download, tak počítač. Opravdu vtipný návrh.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

Merlin66
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Merlin66 » 03 dub 2008 09:36

Weslo : Jasně, že se nejedná o konkurenci v pravém slova smyslu - že by nabízeli shodné produkty pro shodné typy uživatelů. Ale nějaký - třebas i nepřímý - boj o potencionální zákazníky zde asi bude. Nebo jinak nechápu, proč by před časem (v průběhu několika let) rušilo UPC FUP, navyšovalo několikanásobně down - matně si pamatuji, že to bylo po nějaké velké reklamní akci O2 (to se ještě jmenovali jinak).
Jak jsem již psal, začínal jsem kdysi na 256 kbit s 10GB dat měsíčně a dnes mám 3Mbit a bez omezení za stejnou cenu.
Určitě to nedělají jen tak pro nic za nic - proč by si nenechali raději zaplatit přechod na dražší (rychlejší) tarif ?
Když nedávno přišlo O2 s rušením FUP, čekal jsem, že bude nějaká reakce UPC - taky byla. Byť je to třebas změna jen drobná, ale je.

Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 03 dub 2008 10:14

jeronym.skocdolabe:to že si ji nezaznamenal neznamená že není :idea:
Myloš:Pokud máš ADSL a máš požadavky na vysoký upload tak máš špatnou technologii.Si kup třeba SDSL nebo něco podobně symetrického.Jinak moc nechápu tohle:
Během takového odesílání se zpomalí jak download, tak počítač.

PC by se zpomalovat neměl.Download bude pomalejší vždy...jedná se přece o TCP :oha:
Merlin:
boj o potencionální zákazníky zde asi bude

myslím že ne...to by muselo ČTÚ deregulovat telekomunikační služby a do toho se jim moc nechce.Jinak máš pravdu že všechny změny u UPC za posledních několik let iniciovali vždy změny u O2.
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate

jarod72pm
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jarod72pm » 03 dub 2008 10:30

UPC nemá žádnou skrytou agregaci 1:20 nebo dokonce 1:40 to je holý nesmysl .
za dobu karnevalu a upc jsem měl internet takový jaký jsem měl objednaný tarif a připojení kolísalo minimálně obou směrně tedy 1:1 podle smlouvy to sedělo a ani nejbližší okolí či další města kde kolegové měli upc net se rychlost nijak neomezovala připojeným počtem lidí (to je ten 1:20 nebo 1:40) ať se jednalo o byt v činžáku nebo bárák samostatně.
jako každá firma poskytující podobné služby je UPC velkým konkurentem O2 protože oba providieři poskytují net i TV
a je tam boj o každého zákazníka(pocítil jsem to sám při změně služby kdy operátor sám mi řekl kam asi budu přestupovat a nabídl mi slevu ! takže ví o sobě a není jim to lhostejné)
tvrdit že tu není konkurence smrdí tím že dotyčný bude asi zaměstnanec jedné z těch dvou firem jinak je to do očí bijící a musel bych být slepý a to nejsem proto to tak je :-)
to vždy byla je a zatím bude konkurence.
ps:na jednom písečku hrabou oba dva a je to poznat.
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.

Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 03 dub 2008 10:44

jarod72pm:já jsem zaměstnancem jedné s těchto společností a znám i dost lidí u konkurence.To že ty agregaci nepocítíš neznamená že tam není.Já nejsem obchodník a je mi fuk kolik má kdo zákazníků.Vím ale jak to funguje a proč to tak je.Ty můžeš mít zkušenosti jako zákazník ale zkus mi říct proč není UPC třeba v Mělníku?Proč neposkytují symetrické služby ačkoliv na to mají technologii?Proč vždy čekají na to až se něco na telekomunikačním trhu stane a až poté reagují?

Konkurence to není.Všude kde je UPC mají všichni UPC.UPC je jen ve velkých městech nebo na sídlištích..Pokud nevěříš stačí se podívát na jejich stránky.Všude kde není mají O2(případně jiné ADSL/Wi-Fi).Boj o zákazníka to nikdy nebude protože UPC nikdy nebude tahat optiky tam kde není dost lidí na to aby se jim to vyplatilo.Takže až se přestěhuješ na vesnici a zavoláš do UPC že tam chceš jejich net tak tě pošlou někam.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nižší rychlost internetu po rekonstrukci Příloha(y)
    od PlumJelinek » 25 lis 2024 19:54 » v Administrace sítě
    6
    4924
    od Riviera kid Zobrazit poslední příspěvek
    26 lis 2024 12:48

Zpět na “Vše ostatní (inet)”