Zdravím,
tentokrát mám problém,bydlím v paneláku a máme celý panelák připojení od jednoho poskytovatele (ecic.cz).Od doby zavedení internetu (cca 3 roky) je kabeláž v katastrofálním stavu,mám po bytě natáhnuto zbytečně moc metrů kabelů,kde jsou snad 4 "spojky",čímž se evidentně ztrácí signál,poznal jsem to na nově zřízené službě - digiTV přes net.
Rozhodl jsem se pro jedno.V příloze zasílám půdorys svého bytu,kde chci vytvořit novou jakože síť a to buď:
1) z chodby zavedu kabel do Switche a odsud půjde kabel do obýváku a do mého pokoje,nebo..
2) z chodby půjde kabel do Wifi vysiláče a odsud pokryju celý byt,kdy si budu muset dokoupit Wifi adapter do stolního PC..je to sice hezké,že člověk nemá žádné kabely,ale bojím se,aby se mi na to někdo nenapíchl a nečučel mi do PC..
- Pokud znáte jiné možnosti,tak budu rád..Snad to není moc složitě nakresleno,ale určitě to pochopíte.Jinak nevím jaký Switsch či Wifi vysílač vybrat,absolutně se v tom nevyznám.
Děkuju
Jak si vytvořím v bytě Wifi připojení?
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Jak si vytvořím v bytě Wifi připojení?
pokud si zabezpečíš síť přes WPA tak se ti do sítě nikdo nenapíchne. já můžu ze svých zkušeností doporučit WIFI router Linksys WRT54GC, Compact Wireless-G Router.krabička o rozměrech 10x10 cm a v poho pokryje velkou vilu.umístěný ve středním patře a pokryje fakt všechno i přes celkem tlusté stěny.
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
- Weslo
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
no ale tu DiGi TV si dej přes kabel 
Předpokládám že tvůj problém není způsoben vlastnostmi ethernetu ale spíš zpraseným provedením...co myslíš tím spojka?

Předpokládám že tvůj problém není způsoben vlastnostmi ethernetu ale spíš zpraseným provedením...co myslíš tím spojka?
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS
- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Proč si musím dát tu TV přes kabel??To pak nemusím teda Wifi řešit vůbec,protože jsem to chtěl jakože bez kabelů všechno...
Tu spoječku jsem vyfotil...
Tu spoječku jsem vyfotil...
- Weslo
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
hm si nech udělat celistvý kabely - to tvůj problém vyřeší - a levněji než Wi-Fi.
Jinak Wi-Fi nemá moc kapacitu.Ten kabel má 100Mbits což je 8 - 12MB/s.Wi-fi má ve verzi 802.11g teoretickou rychlost 54Mbit reálnou tak 25Mbit což je cca 2 - 3MB/s.Jaký datový tok požaduje ta DigiTV?
Jinak Wi-Fi nemá moc kapacitu.Ten kabel má 100Mbits což je 8 - 12MB/s.Wi-fi má ve verzi 802.11g teoretickou rychlost 54Mbit reálnou tak 25Mbit což je cca 2 - 3MB/s.Jaký datový tok požaduje ta DigiTV?
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
- Brumteles68
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ak môžem pridam svoju skúsenosť. Bývam tiež v panelovom byte a chcel som vytvoriť sieť bez naťahovania káblov. Riešil som to zakúpením rutra Asus WL-520GC a karty do stolového PC tiež AsusWL-138G V2.po nainštalovaní mi to beží od novembra (listopad).Ochranu mám nastavenú na WPA-PSK, +v rutri mám nastavené klonovanie Mac adries, čiže sú tam udané mac adresy wifi kariet ktorím ruter povolí pripojenieAsmotný ruter má 1xWAN a 4xLAN konektor, takže by si mohol tú digitv prepojiť káblom na sieťovku a ináč bežať na wifi. to iba v tom prípade, ak by si mal problém s digi. Ja momentálne bežím doma na stol.PC + vifi na mobile to mám byt o rozlohe 94 m2+ sused s tou istou wifi kartou na tom istom poschodí ako ja, + ďalší sused medzi ním a mnou je jedno poschodie. prenos signálu som poriešil doma vyrobenými anténami. Tj asi vše.
K8N Neo4 Platinum, AMD Athlon64 3000+,RAM 2x256MB+2x1024MB, WDC WD1600JS 160GB, GeForce 6200 TurboCache, Tv WinFast PVR, WiFi Asus 802.11b/g+ruter WL-520GC,Win. XP pro. CZ
ze sve zkusenosti bych doporucoval toto http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=43788 , neni drahy a je pomerne jednoduche ho nastavit, ja uz ho nejakou dobu pouzivam a uplne bez problemu.
jinak co se tyka toho ethernetovyho kabelu tak tam je prenos taky dost omezeny jeho delkou. ty delky na ktere se da jeste pouzit zavisi na rychlosti, resp. cim vyssi rychlost sitovky, tim kratsi kabel.
jinak co se tyka toho ethernetovyho kabelu tak tam je prenos taky dost omezeny jeho delkou. ty delky na ktere se da jeste pouzit zavisi na rychlosti, resp. cim vyssi rychlost sitovky, tim kratsi kabel.
- Weslo
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
m4rt!n:délka segmentu u 100Mbit/1Gbit ethernetu je 100m - myslím že to Tomina bez problémů zvládne.
... v obýváku máš Velký PC nebo notebook s wifinou. Wifina je dobrá, věc nemusíš tahat kabely je můžeš se připojit kde chceš (v rámci signálu), ale její rychlost je malá. Pokud máš 2 PC a budeš chtít něco poslat na druhý, tak ti wifi nestačí. Dělal bych to tím 1. způsobem je to jistější a stabilnější než Wifi. Kup si kabel a udělej si doma síť sám, nekupuj už hotový kabely s konektory "nacvkej" si to sám - budeš mít radost, že sto zvládnul a ušetříš na tom már kaček. Pokud se rozhodneš pro wifi, tak se zabezpečením nebí problém dá se to pojistit hned 3 způsoby. 1) skryješ wifinu (nikdo jí neuvidí) 2) dáš heslo 3) nastavíš abys se k wifi mohly připojit jen určité MAC adresy.
Doma mám 4 PC z toho je jeden notebook s wifi (jinak se nepřipojuji) dále pak tam mám píchnutý VoIP telefon, tiskárnu, a k sobě do pokojíka jeden kabel aby když se budu chtít připojit rychle s „notebukem“ do sítě a ještě jednu věc … .
Doma mám 4 PC z toho je jeden notebook s wifi (jinak se nepřipojuji) dále pak tam mám píchnutý VoIP telefon, tiskárnu, a k sobě do pokojíka jeden kabel aby když se budu chtít připojit rychle s „notebukem“ do sítě a ještě jednu věc … .
CPU: AMD FX 8350, CORSAIR 16 GB KIT DDR3 1600MHz (cl 9) CL8 Dominator, MB: ASUS M5A99X EVO R2.0, GK: SAPPHIRE HD 6870, SSD: Kingston SSDNow V300 180GB HDD: WD CB 2TB, 750B a 500GB, monitor: Eizo a Samsung,
- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
V obýváku je notebook a u mě stolní..asi už mám rozhodnuto,pořídím schwitsch a potáhnu kabel ke mě a pak do obýváku,myslím si,že nemá smysl pořizovat Wifi..nevím no
pokuď bys v obýváku používal wifinu na tom noťasu tak by to smysle mělo, ale jinak je lepší používat drát ...
CPU: AMD FX 8350, CORSAIR 16 GB KIT DDR3 1600MHz (cl 9) CL8 Dominator, MB: ASUS M5A99X EVO R2.0, GK: SAPPHIRE HD 6870, SSD: Kingston SSDNow V300 180GB HDD: WD CB 2TB, 750B a 500GB, monitor: Eizo a Samsung,
- Koja
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Kup router s WLAN .. natáhni do něj kábl zvenku .. z něj dotáhni kábl k tobě do PC a notebook nech napojovat přes WiFi? :)
Takhle to mám já .. kábl do pokoje -> router -> kábl do PC + WiFi na notas :)
Takhle to mám já .. kábl do pokoje -> router -> kábl do PC + WiFi na notas :)
Everybody lies so don't trust anyone. :)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8
- 5190
-
od kecalek
Zobrazit poslední příspěvek
04 zář 2024 16:03
-
- 8
- 3447
-
od Bary-Jan
05 úno 2025 22:07
-
-
PC při připojení HDD nejde nabootovat Příloha(y)
od warcraftan » 23 dub 2025 20:45 » v Problémy s hardwarem - 24
- 5039
-
od šulda
24 dub 2025 17:54
-
-
- 19
- 4125
-
od Fargotroniac