Určitě to je o tom, co víc preferuješ, chápu že většina lidí by asi nedokázala žít jenom s konzolí bez PC/tabletu, nebo preferovat ovladač nad klávesnicí + myší. Každopádně už telefon používám i na věci, co můžu dělat na PC, ten už mám víceméně jen na psaní delších textů (což není moc často:D) a sledování videi a filmů na monitoru.
Gamepad je pro mě prostě pohodlnější než klávesnice a myš, ale u FPS her hrát na gamepadu proti lidem co mají myš, která je na ty FPSka prostě lepší než gamepad je těžší:D U konzole kde stejně jako já bude mít většina lidí taky gamepad mám šanci si aspoň zahrát. Taky ten gamepad hodně her na pc nepodporuje. Navíc nemám ponětí co je ITX/ATX bedna

Tu údržbu sem myslel softwarovou, s tím čištění od prachu bych asi řekl že to vyjde nastejno. S přehříváním na tom bude asi líp comp, ale zase za 6k (pokud porovnáváš s PS4 Pro tak 10k) zase nemůžeš vyhodit litr nebo víc za chlazení aby se ani v léte nepřehříval.
Třeba ty FPS configy do her co to podporují pomáhají dost. To čištění ccleanerem, defragmentace atd. jsem žádný rozdíly neviděl, ale přecejenom je čas od času lepší to zapnout. Ve Windowsu pomáhá asi jen nastavit napájení na nejvyšší výkon a někdy kouknout a deaktivovat programy co se ti pouští při startu a nepotřebuješ je, ale když hraješ fortnite na 35fps a vněkterých lokacích to klesá se v některých těch nastaveních hrabat začneš (když víš co děláš, jinak bych to asi nedoporučoval), nicméně to taky moc nepomáhá. Víceméně se mi líbí kam Windows teď směřuje a že jsou W10 o něco jednodušší a přehlednější než předešlý verze, ale s tím že ten comp oproti telefonu ani moc nevyužívám, tak ta konzole bude pro mě pohodlnější.
Jenom mně zajímalo, jestli si kvůli YTB a netflixu budu muset dokupovat notebook, nebo si vystačím jenom s konzolí a telefonem.