CPU, Grafika, RAM & zdroj!

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Kein
Level 3
Level 3
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Re: CPU, Grafika, RAM & zdroj!

Příspěvekod Kein » 02 dub 2008 21:42

no ja bych spise rekl ze dvouslotovy chaldic je podle toho kolik zabira slotu/mista (logicky asi podle toho ze pokud ma clovek zaplnene ostatni sloty tak aby pak nebyl prekvapeny kdyz mu tam karta nevejde )... a tim vyfoukavanim ven je to spise jen o konstrukci samotneho chladice
Naposledy upravil(a) Kein dne 02 dub 2008 21:54, celkem upraveno 2 x.

Reklama
Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 02 dub 2008 21:51

Obecně se bere jako dvouslotový chladič jako chladič,který zabírá dvě pozice a fouká přes tu spodní záslepku ven.
Ohledně modrého Radeonu HD3870 od Sapphire. Je tam schválně jen nejlevnější obyčejný chladič,aby to moc nestálo ale aby to chladilo.Tuhle kartu si bere hodně lidí aby si tam pak koupilo jiný/lepší chladič.Třeba Accelero S1.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

Kein
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Kein » 02 dub 2008 22:12

no pokud vim tak zadne presne specifikace dvouslotoveho chaldice asi nikde nenajdeme takze se muzem o tom dohadovat do nekonecna...kdyz uz jsme u tech chladicu uvazuju o tomhle... http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... N000000GCA grafika mi ted jede na 39C v klidu coz je pry dost tak si rikam jestli chladic nezmenit...ale weslo mi vsadil brouka dohlavy... taky si rikam ze mi grafika zase nejak extra netopi a jestli to nejsou vyhozene penize..ale zase by mi slusel k Zalmanu co mam na CPU :) jeste o tom pouvazuju kazdopadne jaky mate nazor na to ze grafiky se meni docela casto tak jak je to s pouzitelnsoti s chaldicema na GPU??? budou se dat pouzit i na dalsi GK?? je to neco jaku u CPU?? kdy se uchyceni vetraku prakticky nemeni nebo ho s novou grafikou hodim do kose?

Sektor
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Sektor » 02 dub 2008 23:35

2 Kein : Jak sám říkáš , "specifikace dvouslotoveho chaldice asi nikde nenajdeme " .... nicméně potom jednoduše nevidím smysl 2 takovéhoto slotového chladiče, když jde všechno teplo zase do case :) Samozřejmě je chladič větší a hezky se točí a lépe to vypadá ... ale když to jede teplotně stejně ?!

btw : O lepším chladiči na GPU má podle mě smysl uvažovat jen tehdy, jsou-li teploty na GPU vysoké. Základ je dobře provětraný case ... a to alespoň 1 větrák vepředu dole a jeden vzadu nahoře ... možná bych spíše zvážil něco podobného jak mám já, na netu je těch serepetiček hodně a i podsvícených za +- stejnou cenu ;-) Takhle ti půjde alespoň všechno teplo z vrchu grafiky, kde je zadech chipsetu, ven z case ... teoreticky , GPU by se měly dělat 2 slotové a nebo 3 slotové ... samozřejmě ale tak, že by šel jak zespod , tak z vrchu vzduch z PCI prostoru z case ven ;-)
[2008-07-12] BAN na 60 dní. Pravidlené urážky uživatelů, vyvolávání hádek, neúcta k moderátorům a nerespektování pravidel fóra. Slova jako Debil, imbecil, idiot opravdu nepovažujeme za slušná, nemohou být tolerována.

Kein
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Kein » 03 dub 2008 10:00

Tak jsem ho koupil proste jsem neodolal kdyz jsem jel neska kolem alfy cestou ze skoly :D ted budu hodinu ale vymejslet jak vlastne se na tu grafiku dava :D navod nechapu :D a je tam tolik podlozek a pruzinek takze to bude zabava...:D pak dam info ted vypinam PC a jdu si rozbit grafiku :D
Naposledy upravil(a) Kein dne 03 dub 2008 11:31, celkem upraveno 1 x.

Kein
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Kein » 03 dub 2008 11:31

v normalu se teplota snizila jen o 5C - 34C ale zato v zatezi (3dmark06) byla maximalni teplota 44C(ale chtelo by to jeste potestovat tim ze budu hrat nejakou hru dele) kolik jsem mel predim nevim ale u X1950pro to bylo skoro jednou tolik :)..instalece byla lehci nez vypadala :) jo vetrak mam nastaveny na tichem rezimu..takze grafika nejde vubec slyset

Sektor
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Sektor » 03 dub 2008 20:36

Vyfot a hod ho sem ... zajima me to ;-) Nicmene aby to topilo na 34 v zakladu a 44 na max se mi trochu nezda .... grafika totiz topi mnohem vice nez CPU ... nejlepe to poznas pres nejake "benchmarky" ktere tu teplotu zaznamenavaj do grafu, tagu, behem tve cinosti v plnem okne hry apod. Nejlepe nejake, ktera zere hodne FPS ... napr. crysis ;-)

*Co vidíš v jednom okně a zároveň v okně druhém je sice pěkné - ale všimni si také, jaká je tvá , např. zatíženost CPU v dané situaci :-) Pokud se totiž aplikaci nevěnuješ v plné kráse a je primárem (fullscreen), tak jsou hodnoty jiné.
[2008-07-12] BAN na 60 dní. Pravidlené urážky uživatelů, vyvolávání hádek, neúcta k moderátorům a nerespektování pravidel fóra. Slova jako Debil, imbecil, idiot opravdu nepovažujeme za slušná, nemohou být tolerována.

Kein
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Kein » 04 dub 2008 23:54

tak sem udelal nejaky fotky ale kartu se mi znova vytahovat nechce tak to vyfotim aspon nejak takhle:

ve tme:
Obrázek

ve dne:
Obrázek

libi se mi to ze to skvele pasuje k sobe s chadice mco man a CPU vetrak je totozny akorat mensi...a pasivy jsou ze stejneho materialu (Cu) a stejny system

Sektor
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Sektor » 05 dub 2008 00:43

Vypadá to dobře ... já bych k tomu šoupl ještě ten větrák nad GPU co mám já a teplota ti klesne o další 3 stupně.
-Jsem ted asi tyden zkousel bez vetráčku nad grafikou .... včera a dneska bez bočního 250mm větráku apod. a rozdíl je vždy ty 3 stupně na GPU po zapojení každé věci samostatně. Sice je to prot tebe možná trochu hlučnější (18dB) ale daj se koupit i modře svícené a za stejné prachy ... by ti grafika svíliza z obou stran :o)

Kein
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Kein » 05 dub 2008 08:54

no v prve rade se musim uz rozhodnout jakej case poridit tim ze mi nevysel ten predtim to pro mne byla cara pres rozpocet :(

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Jaká grafika do PC?
    od liborek » 19 led 2025 00:05 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    4
    3600
    od liborek Zobrazit poslední příspěvek
    07 úno 2025 17:00
  • Zdroj Corsair RM
    od petan320 » 03 bře 2025 15:46 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    9
    7671
    od Kogaku Zobrazit poslední příspěvek
    05 bře 2025 18:32
  • Hlučný zdroj Seasonic
    od second32 » 17 led 2025 21:38 » v Problémy s hardwarem
    6
    5682
    od second32 Zobrazit poslední příspěvek
    13 úno 2025 22:02
  • Jaký zdroj koupit?
    od Zuhan » 11 úno 2025 13:40 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    1
    1410
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    11 úno 2025 13:45
  • Grafika z bazaru cena cca 2-3000 Kč Příloha(y)
    od michal84 » 15 bře 2025 14:06 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    38
    15109
    od michal84 Zobrazit poslední příspěvek
    11 dub 2025 10:54

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”