xbs píše:oproti čemu?
Omlouvám se, že jsem to nenapsal, ale myslel jsem oproti starší i7 7700HQ.
Dodatečně přidáno po 3 minutách 31 vteřinách:Michael850 píše:Já bych řekl že je, ta i5 8400H je pořád jen 4jádro akorát s HT (rozum říkal, že to mělo být rovnou 6jádro jako je i5 8400 na desktopu, ale Intel se nakonec rozhodl jinak a nejspíš jen vzal Kaby Lake i7 a přejmenoval ji na Coffee Lake i5) a je jen o trochu výkonnější jak i7 7700HQ. Až i7 8750H je konečně 6jádro, navíc ji zůstalo i to HT, takže výrazně převyšuje vše, co doposud bylo do ntb dostupné. Dnes už některé nové hry vyžadují 6 jader aby běžely hladce a plynule, takže ta i5 8400H se v nich chytat asi moc nebude.
Dodatečně přidáno po 6 minutách 41 vteřinách:
//edit: Až teď jsem si všiml, že o té i5 8400H tu vlastně zatím ani nikdo nepsal a začal jsem s ní teď až já, nicméně pokud bys nechtěl připlácet na tu i7 8750H, tak starou i7 7700HQ už stejně nemá moc smysl kupovat, takže proto jsem z toho potom akorát usoudil, že bys tedy nejspíš investoval do té i5 8400H.
Já jsem nepsal, že bych si nepřiplatil, ale spíš mě zajímalo, jestli se to vyplatí a jestli si mám opravdu připlatit nebo se jedná jen o nějaký marketingový tah. Pokud to je, jak říkáš, tak se určitě porozhlédnu a budu preferovat stroje s i7 8750H.