Ahoj chtěl bych požádat o radu se sestaveím PC určeného primárně na hraní + stream + střih. Hraní ve 4k, stream max FHD, střih v nějakém obyč prográmku pinacle, adobe apod.
Chtěl bych ho postavit na intelu I7 8700K a MB + grafiku na Gigabyte jelikož jsem na ten Thaiwan trošku ulítlej

MB .
https://www.czc.cz/223719b2/kody bych viděl tuhle ale nevím jakou zvolit grafiku zda je lepší jedna 1080TI nebo zapojit do sli 2x 1080. Další věc ve které bych potřeboval poradit abych se vešel finančně jaké RAMky. Je lepší koupit vyšší paměť s niším taktem nebo obráceně tedy třeba 2x8Gb na 3000Mhz nebo 4x8Gb na 2400Mhz nebo popřípadě jinou kombinaci. A předposlední otázka je lepší jeden velkej SSD disk na vše včetně systému nebo jeden malej 250Gb SSD disk na systém plus jeden 3,5" na data. Podotýkám ,že do teď jsem žil s jedním 1Tb 3,5" a nezaplnil jsem ho ani náhodou.
A poslední otázka je na zdroj zda bude stačit nějaký 750W.
Za rady či návrhy na PC sestavu předem moc děkuji.
BTW: Nechci prosím návrhy na AMD nejsem nijak zaujtej ale jsem na intel zvyklej a navíc má itel přijít s novou řadou procesorů kompatibilních právě s čipsetem Z370 tak případný upgrade by nezahrnoval MB což je pro mě důležitý. Děkuju