Prosím o zhodnocení následující sestavy (Core i5-8600 za skoro 8000 je tam jen proto, že CZC momentálně nenabízí jiné intel procesory, ale třeba na alfě se dá koupit Core i5-8500 za 5990,-). Počítač nebude na hry, stačí integrovaná grafika procesoru a kromě brouzdání po internetu, kancelářským potřebám a sledování filmů bude sloužit k občasnému zpracování fotek a archivování fotek a má být pokud možno co nejtišší, protože bude v obýváku.
https://www.czc.cz/c9do80an6ujv79lcrstjlttus1/seznam
Děkuji za pomoc.
Domácí počítač - zhodnocení sestavy
Domácí počítač - zhodnocení sestavy
Naposledy upravil(a) remkren dne 30 zář 2018 18:41, celkem upraveno 3 x.
Re: Domácí počítač kolem 20k na intelu
Zapomen na to, ze by jsi kdekoliv v CR sehnal Intel procesory za rozumnou cenu.
Jedina volba je Ryzen 2600.
Jako davat 2x vic za stejne vykonny procesor od Intelu - to tedy ne.
Jedina volba je Ryzen 2600.
Jako davat 2x vic za stejne vykonny procesor od Intelu - to tedy ne.
Re: Domácí počítač kolem 20k na intelu
petr22 píše:Jedina volba je Ryzen 2600.
Jasně jsem v předmětu napsal, že chci počítač na intelu! Ptám se prosím jen na skladbu mnou uvedené sestavy. Hlavně kombinace procesoru základní desky a pamětí.
Re: Domácí počítač kolem na intelu - zhodnocení sestavy
Zajímavé, ale tak když ti nevadí dát 8k Kč za procesor pro kancl. použití...
Ten tvůj seznam fungovat bude, ale jak psal petr, je to nesmysl za tu cenu.
Ten tvůj seznam fungovat bude, ale jak psal petr, je to nesmysl za tu cenu.
AMD Ryzen 5 5600X | MSI MAG B550 TOMAHAWK | G.Skill Aegis 32GB 3200MHz | Kingston A2000 1TB | PowerColor Red Devil RX 6700 XT 12GB | XPG Core Reactor 750W | Be quiet! PURE BASE 500 | Asus VG27AQ1A
Re: Domácí počítač na intelu - zhodnocení sestavy
Pochop ze zadny tebou vybrany procesor nejde koupit za rozumnou cenu.
Nenajdes nikoho, kdo ti proda I5-8600 pod tech cca 8000 Kc. Jen se dobre
podivej, jak bud stoji 8 tisic nebo neni skladem.
Pricemz Ryzen 2600 je stejne vykonny a stoji 4300 Kc.
Neptej se nas na nazor, kdyz ve skutecnosti to jedine co chces je
abychom ti to odsouhlasili. Ja ale souhlasit nebudu.
Kupovat I5-8600 za 7900 Kc je N-E-S-M-Y-S-L.
Jestli stale trvas na Intelu, nema to reseni a v dohledne dobe mit nebude.
Nenajdes nikoho, kdo ti proda I5-8600 pod tech cca 8000 Kc. Jen se dobre
podivej, jak bud stoji 8 tisic nebo neni skladem.
Pricemz Ryzen 2600 je stejne vykonny a stoji 4300 Kc.
Neptej se nas na nazor, kdyz ve skutecnosti to jedine co chces je
abychom ti to odsouhlasili. Ja ale souhlasit nebudu.
Kupovat I5-8600 za 7900 Kc je N-E-S-M-Y-S-L.
Jestli stale trvas na Intelu, nema to reseni a v dohledne dobe mit nebude.
No to tedy je nesmysl,neblazni ja daval za I7 8700 7600 kc.
Naposledy upravil(a) tom66 dne 30 zář 2018 03:20, celkem upraveno 1 x.
Prosím vás než mne tady všichni ukamenujete. Ano vím, že ceny intelu vylétli nahoru, ano vím, že nejsou dostupné. To ale prosím neřeším. Nemusím ten počítač skládat hned, klidně můžu počkat do doby až intel bude stíhat vyrábět (jsou prognózy, že by to mohlo být po novém roce). Ptám se prosím jen na tu sestavu. Ten i5-8600 je tam jen proto, abych ten seznam na czc mohl vůbec vytvořit. Pokud bude stačit i3, tak ho tam klidně dám. Jde mi jen o zhodnocení té sestavy, dejme tomu třeba s Intel i3.
Co je pro mne prioritní, že tam chci Intel a že to má být tichý počítač na kterém se budou občas zpracovávat fotky a znovu zdůrazňuji, že ho můžu stavět klidně až po novém roce.
Co je pro mne prioritní, že tam chci Intel a že to má být tichý počítač na kterém se budou občas zpracovávat fotky a znovu zdůrazňuji, že ho můžu stavět klidně až po novém roce.
Na kancl sestavě chceš zpracovávat fotky? Máš nějaký relevantní důvod proč chceš intel? Cofee lake začíná být nedostupný od čtyř jader a výše. Počkej až to bude aktuální a zeptej se znovu, protože i když se to naskladní někdy po novém roce, počítej že bude nějaký čas trvat než se ustálí ceny na přijatelnou hladinu.
-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Ano, chceš zhodnotit svou sestavu a my ti říkáme, jak to je.
Aktuálně prostě nemá smysl rvát do počítače Intel. Pochopil bych to ještě u herního počítače, kde zejména u starších titulů je rozdíl ve výkonu znatelný, ale to je možná tak všechno. Tichostí se argumentovat taky nedá, protože poslední generace Intel topí víc.
Za mě AMD Ryzen 5 2400G
Pro AMD hrajou tyto vlastnosti:
- Poměr cena / výkon
- Razantně vyšší výkon integrované grafické karty (cca. dvojnásobný, až trojnásobný)
- V mnoha případech nižší spotřeba
- Dostupný ihned
- Není postižený závažnými chybami jako Intel, není zde tak velké riziko snížení výkonu kvůli opravám
- Přibalený chladič je oproti boxu od Intelu účinnější a mnohem tišší (což tě asi nezajímá)
- Podpora nových procesorů v aktuálních deskách minimálně do roku 2020 = možnost upgradovat na něco lepšího bez nutnosti kupovat novou desku, což tě u intelu nemine (zbastlaninu v podobě 9.generace nepočítám)
Co hraje pro Intel:
- Vyšší výkon ve hrách při použití dedikované grafické karty
- Vyšší výkon v některých starších aplikacích, které jedou hlavně výkon na jedno jádro.
- V některých aplikacích lepší optimalizace, což už se ale díky dobrým prodejům AMD mění.
Takže pokud chceš něco do domácnosti s integrovanou grafikou, dostatečným výkonem, nízkou spotřebou a možností budoucího upgrade, tak není o čem diskutovat.
Nejsem žádný zarytý fanoušek AMD, doteď jsem všem v okolí stavěl PC na Intelu a sám jej od nepaměti mám. Ryzen ale situaci na trhu razantně změnil. Jsou to super procesory ve všech aspektech a není jediný důvod se jim vyhýbat. Už jen akcie AMD ukazují, že jim věří mraky lidí a že Ryzen je neskutečný úspěch. Byly výhodně už při normálních cenách Intelu, natož teď. Pokud se situace na trhu nezmění a Intel neukáže nějaký razantní pokrok (což asi neukáže díky problémům s výrobou), tak po 20 letech přesedlám taky na AMD.
Jinak co se týče košíku. 550W zdroje je naprostá zbytečnost, když celá sestava sežere maximálně 150W. Case zbytečně moc velká a drahá, když celý PC můžeš narvat do malé a kvalitní skříně za polovinu ceny. Základní deska OK, RAM ok (v případě Ryzenu ber 3000Mhz+)
Aktuálně prostě nemá smysl rvát do počítače Intel. Pochopil bych to ještě u herního počítače, kde zejména u starších titulů je rozdíl ve výkonu znatelný, ale to je možná tak všechno. Tichostí se argumentovat taky nedá, protože poslední generace Intel topí víc.
Za mě AMD Ryzen 5 2400G
Pro AMD hrajou tyto vlastnosti:
- Poměr cena / výkon
- Razantně vyšší výkon integrované grafické karty (cca. dvojnásobný, až trojnásobný)
- V mnoha případech nižší spotřeba
- Dostupný ihned
- Není postižený závažnými chybami jako Intel, není zde tak velké riziko snížení výkonu kvůli opravám
- Přibalený chladič je oproti boxu od Intelu účinnější a mnohem tišší (což tě asi nezajímá)
- Podpora nových procesorů v aktuálních deskách minimálně do roku 2020 = možnost upgradovat na něco lepšího bez nutnosti kupovat novou desku, což tě u intelu nemine (zbastlaninu v podobě 9.generace nepočítám)
Co hraje pro Intel:
- Vyšší výkon ve hrách při použití dedikované grafické karty
- Vyšší výkon v některých starších aplikacích, které jedou hlavně výkon na jedno jádro.
- V některých aplikacích lepší optimalizace, což už se ale díky dobrým prodejům AMD mění.
Takže pokud chceš něco do domácnosti s integrovanou grafikou, dostatečným výkonem, nízkou spotřebou a možností budoucího upgrade, tak není o čem diskutovat.
Nejsem žádný zarytý fanoušek AMD, doteď jsem všem v okolí stavěl PC na Intelu a sám jej od nepaměti mám. Ryzen ale situaci na trhu razantně změnil. Jsou to super procesory ve všech aspektech a není jediný důvod se jim vyhýbat. Už jen akcie AMD ukazují, že jim věří mraky lidí a že Ryzen je neskutečný úspěch. Byly výhodně už při normálních cenách Intelu, natož teď. Pokud se situace na trhu nezmění a Intel neukáže nějaký razantní pokrok (což asi neukáže díky problémům s výrobou), tak po 20 letech přesedlám taky na AMD.
Jinak co se týče košíku. 550W zdroje je naprostá zbytečnost, když celá sestava sežere maximálně 150W. Case zbytečně moc velká a drahá, když celý PC můžeš narvat do malé a kvalitní skříně za polovinu ceny. Základní deska OK, RAM ok (v případě Ryzenu ber 3000Mhz+)
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
A zajímavé,že ještě nikdo nezmínil jak jsou procesory intel děravé a co mají chyb+že při snaze o opravy se rapidně snižuje výkon pc.
https://www.google.cz/search?source=hp&ei=5WmwW6yPCIa9gQbO7qCYCg&q=chyby+procesor%C5%AF+intel&oq=chyby+procesor%C5%AF+intel&gs_l=psy-ab.3..0i22i30k1l3.2095.9094.0.9403.21.21.0.0.0.0.179.1971.18j3.21.0....0...1.1.64.psy-ab..0.21.1964...0j0i131k1j0i10k1.0.plMfiHnNifU
+spoustu jich ještě nezveřejnili.
A aby jsi neřekl,že jsem jen zastánce amd tak doposud jsem jel jen na intelu a to letošní rok končí.
https://www.google.cz/search?source=hp&ei=5WmwW6yPCIa9gQbO7qCYCg&q=chyby+procesor%C5%AF+intel&oq=chyby+procesor%C5%AF+intel&gs_l=psy-ab.3..0i22i30k1l3.2095.9094.0.9403.21.21.0.0.0.0.179.1971.18j3.21.0....0...1.1.64.psy-ab..0.21.1964...0j0i131k1j0i10k1.0.plMfiHnNifU
+spoustu jich ještě nezveřejnili.
A aby jsi neřekl,že jsem jen zastánce amd tak doposud jsem jel jen na intelu a to letošní rok končí.
- xbs
- Elite Level 12.5
- Pohlaví:
- Stav:
upravil bych to takhle: 2X8GB paměti (8GB je málo), o dost rychlejší disk a nebrat zbytečně drahou skříň... větráky brát čtyřikrát a nahradit ty původní...
https://www.czc.cz/233846,187659,234210 ... 93238/kody
můžeš zkusit poptat i5-8600 v SoftComu, delší dobu ho tam inzerujou za 5,6k, ale jak psáno, moc bych si od toho nesliboval
https://www.softcom.cz/eshop/intel-core ... 12031.html
https://www.czc.cz/233846,187659,234210 ... 93238/kody
můžeš zkusit poptat i5-8600 v SoftComu, delší dobu ho tam inzerujou za 5,6k, ale jak psáno, moc bych si od toho nesliboval

https://www.softcom.cz/eshop/intel-core ... 12031.html
Opakuji - zadny oficialni distributor nema Intel procesory za normalnin ceny.
Takze zadny cesky prodejce ktery pouziva oficialni distribucni kanaly
je mit NEMUZE, at hlasa na webu cokoliv, nema je kde vzit.
A v nasledujicich nekolika mesicich se to nijak nezlepsi.
Takze zadny cesky prodejce ktery pouziva oficialni distribucni kanaly
je mit NEMUZE, at hlasa na webu cokoliv, nema je kde vzit.
A v nasledujicich nekolika mesicich se to nijak nezlepsi.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 3509
-
od petrvorisek
Zobrazit poslední příspěvek
05 led 2025 16:26