asi problém s DMA

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: asi problém s DMA

Příspěvekod Pic » 21 bře 2008 17:21

Data neztratíš - nastav a zkus zda DMA bude při kopírování dělat dále tu neplechu s padáním PC.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Reklama
Rozsta
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod Rozsta » 21 bře 2008 17:53

Takže jsem zkoušel dát LBA na všechno, nebo jen na sekundární zařízení, ale bez úspěchu :-(

Ovšem po tomto všem dnešním testování už se PC nerestartuje hned, ale vyhodí modrou obrazovku s "výpisem paměti na disk". Ráno na čistý systém se mi to hned restartovalo, teď to dělá tohle...

cicero
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod cicero » 21 bře 2008 18:25

Zkus na primáru nechat pevné disky(ten třetí HD nech odpojený).HD se systémem nastav jako Master ten druhý Slave.Na sekundáru nech jen mechaniku CD a nastav ji jako master.Na ni použij 40 žilový kabel.Pak to zkus a zapni DMA.Jestli ti to ani teď nepůjde přeinstaluj ovladače základní desky.Když to už půjde v DMA tak pak zkus připojit ten třetí disk.pak dej vědět.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 21 bře 2008 18:33

Otestoval bych ještě paměť programem Memtest. Může to být i problém řadiče paměti t.j. základní desky.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!

Rozsta
nováček
Stav:

Příspěvekod Rozsta » 21 bře 2008 18:48

Programem Memtest jsem paměť projížděl. Bohužel už si nepamatuju s jakým výsledkem. Nicméně jsem měl v PC i jinou Základovku a stejně to blblo, tkaže buďto je chyba někde jinde a nebo jsem měl v ruce dvě základovky se stejnou vadou. stejně tak jsem měl i PC jinou RAMKu a taky to dělalo... :-(

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 21 bře 2008 20:34

Klidně paměť otestuj znovu a to nejméně po dobu 2 hod. a musí být bez chyby. Též můžeš mít špatné nastavení parametrů paměti v BIOSu.

Rozsta
nováček
Stav:

Příspěvekod Rozsta » 06 dub 2008 15:03

Po delší době se opět ohlašuji.
Tak jsem se svým problémem lehce pokročil. Naistaloval jsem čistej systém na čistej disk (W2000). Vyhodil jsem (teda musel jsem vyhodit, protože přestal fungovat) 80pin kabel a nahradil 40pin k sekundáru, kam jsem napojil jen vypalovačku.
Nyní je výsledek takovej, že když mám zaplá DMA, tak jsem schopnej kopírovat z CD-ROMky aniž by se mi restaroval PC. Ale když chci vypalovat, tak bez DMA to hodí chybu a ukončí se vypalování, když mám zaplé DMA, tak vyskočí modrá obrazovka (modrá smrt) s výpisek fyzické paměti na disk.. s hláškama: "K_MODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED", "PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA", "IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL", "BAD_POOL_CALLER".
V jinej příspěvcích jsem četl, že někdy jsou tyto chyby spojeny s vadnou RAMkou, ale tu jsem vyměnil - resp. půjčil jsem si modul z jiného PC a stejně to udělalo tohle". Nemáte nějakej nápad, kde by se ještě dalal hledat chyba?

Rosťa

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 06 dub 2008 16:59

Otestuj paměti, ať víš na čem jsi! Doporučuji i kontrolu systémového disku s opravou případných chyb.

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 06 dub 2008 19:10

Zkontroluj všechny HDD utilitami od jejich výrobce. Tipoval bych na vadný disk, i jeden může způsobovat problémy ostatním ... Použij 80 žilové kabely. Nastav diskům slave/master natvrdo nepoužívej CS (cable select)...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

cicero
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod cicero » 06 dub 2008 20:59

Máš nainstalovaný ovladače základní desky?

Rozsta
nováček
Stav:

Příspěvekod Rozsta » 06 dub 2008 21:16

Dobrá, tak já se ještě jedou pustím do toho testu paměti. :-)
A ovladače k základní desce mám nainstalovaný. Pak dám vědět, jak jsem dopadl.

Rosťa

cicero
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod cicero » 07 dub 2008 00:01

Opravdu je to zajímavý případ.Podle toho co ti to píše s tim IRQL to vypadá na konflikt přidělení IRQ a DMA jednotlivým slotům.Nemáš na desce ještě starý slot ISA a v něm třeba starou zvukovku?Pokud by jsi ji měl musel bys v biosu v
PNP/PCI Configuration v položce Resouce controled by nastavit místo hodnoty AUTO hodnotu MANUAL.Vypíší se ti všechna volná IRQ a DMA - u každé mohou být dvě možnosti PCI/ISA PnP(prostředek je přířazen automaticky)nebo LEGACY/ISA (prostředek bude rezervován pro danou kartu ISA a nebude přidělen jiné kartě.Tak musíš zvolit LEGACY/ISA.jinak může nastat konflikt IRQ.Tohle mě napadlo jako poslední možnost protože píšeš že jsi vše povyměńoval,tak pak už je jediná zbývá že je něco špatně nastavený.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Problém s RAM
    od lukas222 » 04 lis 2024 13:52 » v Problémy s hardwarem
    4
    4578
    od lukas222 Zobrazit poslední příspěvek
    05 lis 2024 13:36
  • Problém s FPS
    od mcrakvar » 26 lis 2024 16:22 » v Vše ostatní (sw)
    4
    5131
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    28 lis 2024 10:06
  • Problém s internetem Příloha(y)
    od valama » 06 dub 2025 16:13 » v Internet a internetové prohlížeče
    11
    5813
    od RIKI22 Zobrazit poslední příspěvek
    06 dub 2025 20:42
  • Problém s mikrofonem Příloha(y)
    od Shokata88 » 19 úno 2025 16:44 » v Problémy s hardwarem