mám na vás dotaz. Dosloužil mi můj starý noťas, téměř 8-letý DELL Inspiron 1440 a tak hledám náhradu. Už né nic přenosného, zamlouvá se mi mini desktop pc. Dost jsem googlil a narazil na řadu HP Slimline 290. Bude varianta s 2-jádrovým procesorem Pentium G5400 - tedy kolem 10 tis. stačit na plynulý rychlý chod a přehrávání videí z HDD většinou v kvalitě MKV, 1080 pHD a streamování on-line obsahu z netu v rozlišení FHD ? Tedy jestli to procesor a integrovaná grafika utáhne. Jedná se konkrétně o tohle: https://stolni-pocitace.heureka.cz/hp-s ... -4jt00ea/# . Dál bych PC využíval na jednoduché kancelářské programy, prohlížení internetu, Skype, občas Torrent.cz, soc. sítě, hudba z Flac MP3-přehrávače, CD a přes BT ze smartphone. Jako monitor používám 32´LG FHD smart TV, takže propojení přes HDMI 1.4, rozlišení max.1920x1080. Jo a připojovat ještě budu 2.1 aktivní repro na ozvučení PC. Dokoupit budu muset HD Web-kamerku, klávesnici a myš + možná balík MS Office. Ještě bych rád časem PC rozšířil o SSD 250 GB - na zrychlení odezvy systému, rychlý chod. No a v budoucnu, jestli bude potřeba, tak i navýšení RAM na 16 GB. Prosím vás znalé o radu, jestli to bude o.k. nebo jestli má smysl "stavět" PC do 13 tis. na moje účely z jednotlivých komponentů - jestli tam bude nějaký posun proti hotovému PC. Děkuji všem za názor, snad to není úplná pitomost