Dobrý den,
mám trošku obsáhlejší problémek.Mám asi půl roku notebook,kterému nefunguje Wifi,respektive jde,ale né tak,jak má.Asi si pomyslíte,proč jsem s tím nedělal nic dříve.No chtěl jsem to původně řešit sám,ale když to bylo nad moje i ostatních síly,tak jsem to poslal na reklamace,kde mi sdělili,že jim se noťas připojil a stáhli něco přes 30GB,takže ať prý hledám problém ve školní síti,a tak se dostáváme k problému.Bezdrátové wifi připojení mi totiž nejde pouze ve škole,u kamaráda,který má doma Wifi síť, mi vše jde jak má,ale ve škole jak kdy.Co je zajímavější je to,že ostatním samozřejmě školní Wifi internet jde,myslím tím spolužáky.Takže sestručním svůj problém.Wifi mi sítě vyhledá,ale na ikonce dole v listě,jak je start,mi svítí to,že je jakoby přeškrtnutá a to by indikovalo,že síť není k dispozici,či se notebook nepřipojil,ale zajímavé je to,že se občas stane,že se můj book připojí,ale během 5ti minut vyletí,prostě to napíše,že sítě nejsou k dispozici a asi dalších 5 minut se to snaží znovu připojit což se povede,ale pak zase nevydrží a vypadne,takhle je to neustále dokola..zkoušel jsem i změnu OS a zpozoroval jsem tohle:
1) XP ( sítě vyhledá,připojí se k té které chci (tedy školní) a jak jsem psal,vydrží asi 5-10min a vypadne)
2) Vista (sítě najde,ale ke školní se absolutně nepřipojí,napíše to po různých diagnostikách problémů,že se prostě nelze připojit)
Určitě se zeptáte, co ovladače?O ty nemějte strach,všechny mám plně nainstalované a jsou aktualizované,takže ty nejnovější z internetu od výrobce.Už jsem to konzultoval s několika odborníky a nikdo si neví rady, až jeden mi něco řekl o nějaké adrese(MAC?),kdy by se mohlo stát to,že by školní síť byla pro můj, ale jen pro můj notes bloklá,s tím,že ať se prý zeptám správce,ale to se mi zdá nepravděpodobné a nereálné,jelikož správce sítě u nás není,a to mi věřte,že opravdu není. Jen abych dodal,na ostatních Wifinách,ať v kavárnách,tak u kámošů to jde,je fakt,že jsem to nějak nezkoušel do hloubky,ale jde to...
Co je divné je i to,že mám s Vistou problém se připojit i pomocí kabelu,nikde nemůžu najít zadávání údajů (tedy brána,ip,..) a když dám vyhledat automaticky,tak to nevyhledá a zahlásí chybu,to na XP se alespon připojím pomocí kabelu..už jsem z toho nervově zhroucený a nevím co mám dělat,protože nevěřím tomu,že bych dělal něco špatně,když i naprosto hloupá spolužačka zmáčkne na svém booku tlačítko ihned jí to valí a já se s tím morduji jako kripl.Už nevím co mám dělat,prodejce se semnou odmítá bavit s tím,že notes je v pořádku a že si mám dát do pořádku školní připojení,ale to řešit nejde a já mám hlavu v pejru,protože mám doma hromadu šrotu za 19tis..
Další věc je to,že jsem chtěl dneska přejít zpět z Vist na XP,protože tam mi to aspoň nějak šlo,ale hlásí mi to tuhle chybu:
STOP: c0000221 uknown Hard Error
\SystemRoot\System32\ntdll.dll
Myslel jsem,že jsem to vyřešil,ale je to tu zase a prostě mě to nechce pustit dál,zkoušel jsem i Ultimate Boot CD a programem HDDErase naformátovat harddisk,ale nejde to,po provedené operaci,která je v angličtině a tak mačkám na cokoliv s tím,že nevím k čemu to slouží se nic neděje a vše je jako bych nic nedělal,takže Ultimate ať se bodnout..říkal jsem si zda nemám vadné CD Widlí,ale to je nepravděpodobné..
Opravdu si nemyslím,že jsem tak levej,že bych nedokázal reinstalaci,protože stolní PC mě poslouchá na slovo a tam jsem nikdy nic neřešil,kdežto na notesu se furt něco sype..
V budoucnu mám v plánu notes zprovoznit a pokud to nepůjde,tak chci reklamovat jak nejvíc to jde a vrátit peníze,s tím,že bych si už nekoupil žádný drahý (mám zálusk na Asus EEE)
Prosím,zkuste mi nějak poradit,budu se snažit více přiblížit můj problém..
PROBLÉM: ntb ASUS - WIFI a podivná hláška
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: PROBLÉM: ntb ASUS - WIFI a podivná hláška
Právě notebooky s nainstalovaným OS Vista, jsou některými výrobci již při jejich návrhu optimalizovány pro tento OS a je problém nainstalovat WinXP. Dalším problémem pak jsou chybějící ovladače optimalizované právě pro WinXP. Nevím, proč si někdo koupí OS Vista a pak jej nepoužívá.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
přesně jak psal Pic.pokud tam byly původně Visty a ty jsi tam dal XP a nemáš oficiální ovladače, tak ti to nemusí jít správně.jinak když zapínáš WIFI máš zaplou Wireless Console a nastaveno připojování a konfigurace bezdrátové sítě pomocí nástrojů Windows?
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
!!! POZOR !!!
Já si kupoval notebook bez OS. Visty mám doma již delší dobu od kamaráda a tak je občas použiju,ale jinak mě notebok valí jak na XP tak i na Vistách,občas to střídám a s instalací nebyl nikdy problém,až teď.Ovladače mám také na oba dva OS,takže když mám XP tak použiju ovladače na XP a když mám Visty tak na Visty..neboj se,že bych to nějak míchal..
Ovladače jsem totiž k ntb dostal...takže zde nejde o to,že bych si koupil Visty a nechtěl je používat,momentálně je tu totiž fakt,že s XP mi Wifi alespoň trošku funguje..
To memphisto: no Wifi zapnu takovým tím přepínátkem naboku a nic jiného nezapínám,samo to najde sítě,ale se školní se mi to né a né spojit,mluvím o Vistách,v XP se to spojí,ale vypadne,jak jsem psal..
Já si kupoval notebook bez OS. Visty mám doma již delší dobu od kamaráda a tak je občas použiju,ale jinak mě notebok valí jak na XP tak i na Vistách,občas to střídám a s instalací nebyl nikdy problém,až teď.Ovladače mám také na oba dva OS,takže když mám XP tak použiju ovladače na XP a když mám Visty tak na Visty..neboj se,že bych to nějak míchal..
Ovladače jsem totiž k ntb dostal...takže zde nejde o to,že bych si koupil Visty a nechtěl je používat,momentálně je tu totiž fakt,že s XP mi Wifi alespoň trošku funguje..

To memphisto: no Wifi zapnu takovým tím přepínátkem naboku a nic jiného nezapínám,samo to najde sítě,ale se školní se mi to né a né spojit,mluvím o Vistách,v XP se to spojí,ale vypadne,jak jsem psal..
- zlobyl
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Píšeš, že používáš aktualizované ovladače, ale zkoušel jsi použít ty ,,staré"-dodané na CD?
Prosím, omluvte mou častou nepřítomnost na fóru.Bohužel jsou věci, které člověk nemůže ovlivnit a já tudíž nemám moc času, abych se sem dostal.Budu se snažit tady být vždy, když to bude možné, ale nic zaručit nemohu.Je mi to líto.
- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ty také,zkoušel jsem opravdu všechno možné
- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
nikdo nic?? 

- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Já jsem se zajímal o visty , v o2 mi řekli že si mám pořídit jiný modem, protože ovladače nejsou, na sat. kartu taky pod vistou ovladače nebyli, tak jsem se na to vykašlal a mám pořád XP. Tak Ti doporučuji to na formátovat a dát tam WinXP SP2( pokud máš). Pokud Ti to nejde v Ultimate Boot CD, tak zkus dát HDD kamarádovi ať ho zformátuje. Nebo donést do nějaké počítačové prodejny a oni ti ho zformátují(NTFS).
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
- Weslo
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tomina píše:Bezdrátové wifi připojení mi totiž nejde pouze ve škole,u kamaráda,který má doma Wifi síť, mi vše jde jak má,ale ve škole jak kdy.
Už jen tahle věta potvrzuje to co říkal výrobce na reklamaci...Problém je ve školní síťi.Bez bližší specifikace toho jak je nastavená ti nikdo víc neřekne.Zabezpečené to snad nějak bude..v tom bych hledal příčinu potíží.
Co je divné je i to,že mám s Vistou problém se připojit i pomocí kabelu,nikde nemůžu najít zadávání údajů (tedy
brána,ip,..) a když dám vyhledat automaticky,tak to nevyhledá a zahlásí chybu,to na XP se alespon připojím pomocí kabelu..
Je to na stejném místě jako v XP.To že ti nepřidělí IP automaticky znamená že není povolen/nakonfigurován DHCP server v té síťi.Opět není chyba ale vlastnost.
Používáš na Wi-Fi konfiguraci ten ovládací panel z Woken nebo nějákou utilitku od ASUSu?
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS
- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jo s XP mi to šlo alespon trošku,ale s Vistama vůbec.Jinak na Wifi používám klasicky okno od Widlí,najedu si do sití,tam se mi zobrazí ty dostupné a pak se připojím.Jiak ještě se vrátím k té školní síti.Včera mi říkal kámoš,že když on chtěl používat Wifi ve své škole,tak musel na studijní,kde odevzdal nějaké číslo noteboku a tím se prý pak mohl spojit,prý aby ho ta síť našla a zapamatovala si ho.To u nás vůbec nic takového není a tak je možné,že opravdu ta moje školení síť mě nevidí,ale to přece nedává smysl,když jsem se párkrát připojil,ale pak to vypadlo..mám pocit že něco mlel o MAC adrese..nevím..
EDIT: nainstalovat tam XP chci,ale nejde to,hází mi to tu hlášku a jelikož mám notebook,tak vyndat disk a jít s ním někam nelze..jak to naformátovat??A co to je vůbec za hlášku??
EDIT: nainstalovat tam XP chci,ale nejde to,hází mi to tu hlášku a jelikož mám notebook,tak vyndat disk a jít s ním někam nelze..jak to naformátovat??A co to je vůbec za hlášku??
Naposledy upravil(a) Tomina dne 10 dub 2008 10:32, celkem upraveno 2 x.
- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
tak ted jsem se hrabal v nastavení zabezpečení a mám to tam nastavený takhle:
Typ zabezpečení: bez ověřování (otevřené)
Typ šifrování: WEP
Klíč zabez.sítě: ten mám dobře vyplněn
index klíče: 1
Jen se chci zeptat,co všechno znamená v tom typu zabezpečení to WPA - osobní,podnikové,..pak 802.1X,...??
Typ zabezpečení: bez ověřování (otevřené)
Typ šifrování: WEP
Klíč zabez.sítě: ten mám dobře vyplněn
index klíče: 1
Jen se chci zeptat,co všechno znamená v tom typu zabezpečení to WPA - osobní,podnikové,..pak 802.1X,...??
- Weslo
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
hm a na tom AP je taky WEP?64bit?128bit?jaký klíč?
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 11
- 6220
-
od Martab