Prosím, nemohu přijít na to, jak mám nastavit formát obrázku, aby se mi při kopii celé stránky nezdeformoval.
V příloze mám obrázek (Aquasome) na listu s názvem "originál". Když zkopíruji celý list (levý horní roh) a přenesu vše do listu "kopie", obrázek se protáhne do délky.
Zkusila jsem nastavit různé kombinace formátu, zkusila jsem i obnovit původní velikost a nastavit poměry znovu, ale nic nepomáhá...
Prosím, máte nějaký návrh? Díky!
Deformace obrázku - kopie listu (excel)
Re: Deformace obrázku - kopie listu (excel)
Dobrý deň. Skúste nekopírovať obsah listu do nového, ale vytvoriť kopiu listu. Ja používam dve techniky.
1. Drag&Drop+Ctrl (chytiť záložku listu dole myšou, posunúť túto záložku vpravo, alebo vľavo medzi záložkami a pred pustením myši pridržať kláves CTRL a pustiť myš na novej polohe iba vtedy, pokiaľ pri jej ukazovateli je zobrazený znak plus), alebo
2. z príručnej ponuky (kliknúť na záložku listu pravým tlačidlom myši a v ponuke vybrať presun alebo kopia a v ďalšej (dole) zaškrtnúť kopiu a nad zaškrtávatkom vybrať jej nové umiestnenie.
Potom už len treba premenovať list, lebo zoberie jeho pôvodný názov a pridá (2).
1. Drag&Drop+Ctrl (chytiť záložku listu dole myšou, posunúť túto záložku vpravo, alebo vľavo medzi záložkami a pred pustením myši pridržať kláves CTRL a pustiť myš na novej polohe iba vtedy, pokiaľ pri jej ukazovateli je zobrazený znak plus), alebo
2. z príručnej ponuky (kliknúť na záložku listu pravým tlačidlom myši a v ponuke vybrať presun alebo kopia a v ďalšej (dole) zaškrtnúť kopiu a nad zaškrtávatkom vybrať jej nové umiestnenie.
Potom už len treba premenovať list, lebo zoberie jeho pôvodný názov a pridá (2).
Re: Deformace obrázku - kopie listu (excel)
Nojo! Jak prosté.
Že mě to nenapadlo... ano, tato metoda funguje. Moc děkuji!

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Bitová kopie poškozené SD karty - náhledy OK, fotky ne Příloha(y)
od simio.simsoft » 18 pro 2024 21:59 » v Problémy s hardwarem - 1
- 2762
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
18 pro 2024 23:15
-
-
-
EXCEL -jak otevřít 2 excel sobory abych je viděla současne a samostatně
od Ketty02 » 30 srp 2024 21:19 » v Vše ostatní (sw) - 2
- 4956
-
od Riviera kid
02 zář 2024 16:21
-
-
- 2
- 12371
-
od Snekment
29 led 2025 15:05
-
-
Problémy v síti na obrázku - proč nemůžou počítače komunikovat mezi sebou Příloha(y)
od zuzana3 » 25 pro 2024 20:33 » v Administrace sítě - 7
- 5056
-
od zuzana3
25 pro 2024 22:23
-
-
- 1
- 5128
-
od atari