NB Asus F5VL CPU clocking
NB Asus F5VL CPU clocking
Zdravím. Mám tento NB (Asus F5VL) a na něm nainstalovanou utilitku Notebook Hardware Controler. Ovšem v profilu battery saving když jedu na baterku, tak se mi netaktuje CPU. V everestovi mi informace o CPU píše -Unknow-. V čem by tak prosím mohl být problém? Existují i ovladače na CPU? Předem díky za odpověď...
- Koja
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: NB Asus F5VL CPU clocking
Při battery saving se takt CPU a výkon celýho noťasu sníží kvůli výdrži baterie /proto battery saving/ .. :)
Everybody lies so don't trust anyone. :)
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Vítej na fóru PC-HELP.CZ
pomocí toho Power 4 Gear se dá nastavit na jednotlivé profily na kolik % CPU pojede. u battery saving je to standartně nastaveno tuším na 40%
pomocí toho Power 4 Gear se dá nastavit na jednotlivé profily na kolik % CPU pojede. u battery saving je to standartně nastaveno tuším na 40%

PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Jo jo.. to chápu. Ale ikdyž mám profil battery saving, tak CPU jede na plný výkon. O to mi jde.
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
nastavit by to mělo jít tak, že klikneš pravým v liště na ikonu P4G a dáš Configuration-klikneš v okně na Battery saving-klik na CPU performance- Performance level ....% a nahoře v liště klikneš na CPU Performance a vybereš na kolik % má CPU jet a pak uložíš změny 

PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Tak tu nabídku Hibernate a CPU frequency tam vůbec nemám.... a nejde to nastavit ani v NHC. Jak říkám. Problém bude v CPU. Nějaký ovladač nebo tak není? Zdá se mi, že ten CPU není vůbec rozpoznán. I Everest mi u typu procesoru píše Unknow. Prostě neví, jaký to je procesor.
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
jakou máš verzi Everesta?Home nebo Ultimate? pokud Home, tak se nedivím, ta už se dlouho neaktualizovala a nemusí tvůj procesor znát
Oukej. Stáhl jsem si Ultimate verzi. Pozná to CPU, je to pěkný :-) Ale pořád nejde podtaktovávat ten procák...
Nějaká čertovina v tom bude.
btw: teďka stahuju z Asusu nějaké opravné balíčky. Něco by v tom mohlo snad být... uvidíme.
Nějaká čertovina v tom bude.
btw: teďka stahuju z Asusu nějaké opravné balíčky. Něco by v tom mohlo snad být... uvidíme.
- gyga
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Tak to jsem zvědavej jak ochodíš, mám taky Asus F5M a procesor při battery saving taky ukazuje, že jede pořád naplno. Ale když si na battery saving pustíš DVD nebo něco složitějšího, tak mi neříkej, že ti jede plynule jak při High Performance. Asi jen Visty špatně ukazují takt CPU.
Lenovo Thinkpad Edge 15
no tak mám XP :-) A opravdu mi to jede na plných 1.6GHz...
Ja som taky isty komp kupil vcera a tiez ho netaktuje(mam XP pro), stale ide na plno a tym padom je vydrz baterky max 100min. Neveite niekto cos tym je? Takto sa s nim nabaterke moc pracovat neda...
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Je to v záruce, tak asi reklamovat!
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 11
- 5267
-
od Martab
Zobrazit poslední příspěvek
05 pro 2024 17:41
-
-
Recenze Asus ProArt LC360 Příloha(y)
od KingGustavo » 29 pro 2024 14:38 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 1
- 2666
-
od petr22
29 pro 2024 15:17
-
-
-
ASUS TUF GAMING B550-PLUS pozice v RAM slotech Příloha(y)
od Rewqa » 31 pro 2024 13:06 » v Problémy s hardwarem - 12
- 6397
-
od Rewqa
31 pro 2024 23:52
-
-
-
Recenze Asus RT-BE58U – připraven na budoucnost
od KingGustavo » 02 říj 2024 18:41 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 1
- 3343