Ono to jde ale je to na tříhodinové zápasení
Koupil jsem ho při jednom od prodejce oné gpu z druhé ruky - vypadá jako silentium spartan, problém je v tom, že ta plastová obroučka na socket 1155 která se tam zavede tak aby se potom chladič přichytnul pomocí dvou kovových plíšků, tak ta obroučka (která jde dát jen na jedno místo = nejde ji tam dát špatně) se na těsno dotýká s tím pasivem desky a mezi ně má přijít onen kovový plechový úchyt, což mi prostě udělat nešlo, takže jediný způsob jak jsem se s tím vypořádal je smontovat to dohromady i s obroučkou a až potom to celé usadit do desky - což je zase super z toho hlediska že musíte upevnit a zajistit ty 4 úchyty ale nestrčíte tam ruku, maximálně tak nějakou pinzetu hubenou ručičkou
Ale to už jsou pro mě řešitelné strasti..

Jdu na ten reset cmos a dám vědět jestli to stačilo a díky za asistenci, na mnoho let jsem vypadl do role uživatele tak se raději dvakrát zeptám
Dodatečně přidáno po 5 hodinách 59 minutách 12 vteřinách:Tak reset cmos zabral a naběhl windows. Bohužel hrozné rozlišení a kvalita obrazu, ve správcích zařízení ta "nová" 1060 6GB s vykřičníkem a chyba 43 (Zařízení bylo zastaveno, protože oznámilo potíže. (Kód 43)).
Vyzkoušel jsem aktualizaci ovladačů, pár restartů, zkontroloval jsem zasunutí karty i napájecího 6pinu a stále stejné. Je pak jediná další možnost že je karta mrtvá? Prodejcem byl větší obchod a karta je prý otestovaná se zárukou vrácení tak mi to nějak nejde do hlavy že by byla mrtvá.. Byla dobře zabalená a manupulval jsem s ní uzeměn a opatrně..
Ikdyž nemám úplně pocit že bych dobře aktualizoval ty ovladače, stáhl jsem GEFORCE GAME READY DRIVER a tam se pořád dokola instaluje a restartuje stejná verze ovladačů, že by to bylo tím že tam nenachází funkční kartu..?