už nějakou dobu řeším problémy s restartováním počítače. Počítač začal přeskakovat bios splash/logo desky. Kdy s tím mám potíže:
- Pokud si restart vyžádá Windows po updatu
- Když se chci se dostat do Uefi přes troubleshoting
- Když se počítač restartuje po aktualizaci Biosu
- Když se má počítač restartovat v průběhu nové instalace Windows 10
Při všech těchto případech se počítač na 100% nenabootuje do oken. Větráky jedou, klávesnice s myší svítí a monitor je bez signálu a jen problikává. Okna nenajedou, protože jsem si nastavil Youtube s hudbou při startupu abych viděl, jestli se dostane počítač do windows - nedostane se.
Když počítač restartuju/vypnu přes tlačítko, tak okna najedou bez problému a celkově s počítačem nemám žádné jiné problémy. Funguje i restart, který zadám Já přes možnosti vypnutí, ale do Biosu se nedostanu - držím-li F2/Del při bootováni, tak počítač opět zatuhne a nic se neděje. Mnou vyvolaný restart je vždy ok, ale opět najedu rovnou do oken bez loga desky.
Co jsem zkusil:
- výměna zdroje
- Update Biosu
- chkdisk našel nějaké chyby v systému a opravil
- odvirování
- nová instalace W10
- load default settings Biosu
Nový dnešní poznatek:
- Bios splash screen/logo desky se vždy zobrazí, když vytáhnu počítač ze sítě a držím nějakou dobu power tlačitko skříně. Dostanu se i do Biosu a všechno se jeví normálně - než počítač sám restartuju. Po novým bootu opět mizí logo desky a možnost se dostat do Biosu.
Původně jsem si myslel, že je problém se zobrazením na monitoru, ale díky tomu Youtube startupu vidím, že půjde o jiný problém.
Napadlo mne ještě zkusit vyjmout baterii na 10min, ale do toho se mi nechce, protože je pod grafikou, ale nebude asi jiná možnost