- jedná se o bratrův PC poskládaný z mých starých součástek. Deska Intel DP45SG Skyberg (LGA 775), v tom napasovaný Xeon X5460 (LGA 771 s redukcí, funguje jak má, mikrokódy byly do desky nahrány). Bios je aktuální (poslední verze leden 2010). OS jsou Win 10 běžící na SSD. Doteď používal Radeon R7 265, ale protože mu to už nestačí (Metro Exodus

- vyměnil jsem starou R7 265 za tu RX 580.. a na monitoru svítilo no signal. Podsvícení loga funguje, ventilátory běží. Počítač po startu ani nezapípal, zůstal v nějakém divném režimu. Po stisknutí spouštěcího tlačítka u běžícího pc se okamžitě vypne.
- překontroloval jsem zapojení - 6 + 8pin ze zdroje v pořádku, usazení v PCI taky
- vrátil jsem zpět starou R7 265 a počítač normálně naběhl jakoby nic
- dostal jsem podezření že bazarová RX580 je vadná. Strčil jsem ji do svého kompu místo té své a bez problému naběhla a nějakou dobu jsem na ni jel, všechno v richtiku
- vylámal jsem záslepky a zapojil do primárního PCIe R7 265 a zároveň do druhého PCIe RX 580. Zapojil 8 pin na RX580, 6pin na R7 265. Opět to stejné, no signal a ani to nezapípalo. Na změnu zobrazovacího zařízení na jednotlivé PCI sloty to nereagovalo. Tady je podstatné, že HDMI jsem měl zapojené do R7 265. Tzn. ve chvíli kdy připojím RX580, tak mi úplně umře video výstup i z R7 265!
- Zkusil jsem nechat RX580 zapojenou, ale odpojil jsem napájení. V tomto stavu pouze svítilo podsvícení loga, ale PC normálně naběhl (HDMI stále v R7 265). Ani v Biosu, ani ve správci zařízení jsem však kartu neviděl.
- Nainstaloval jsem ovladače co byly ke kartě (s odpojenou RX) a zkusil ji znovu zapojit samotnou, opět bez úspěchu
Už nevím po čem jít. Na netu jsem našel že RX by měla být s deskou plně kompatibilní, ale očividně je tam něco špatně... Někdo nějaký tip po čem jít, prosím?