Frekvence monitoru
Frekvence monitoru
Ahoj chtěl bych se zeptat jaká je nejlepší frekvence CRT monitoru, Díky 

AMd Athlon 64 X2 4200+@4800+ ,Gigabyte Ga-MA69VM-S2,2x2 a 2x1 Ram A-Data, 400 Gb Seagate+640Gb Samsung, ATI HD3850/512, Seasonic 500W.
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Frekvence monitoru
To chce vyzkoušet , taky záleží na co se díváš, zdali TV ,hry, grafika. Zaručený recept není. Měl bys sám vyzkoušet různé frekvence.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Ta nejvyšší co ty pro konkrétní rozlišení zvládne tvůj monitor.
- Elusive
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jaký máš model? Ideální je 100Hz, ale musí to tvůj monitor zvládat.
Můj monitor zvládá ař 200 MHz. Takže to mám nastavit na 100 jo???
AMd Athlon 64 X2 4200+@4800+ ,Gigabyte Ga-MA69VM-S2,2x2 a 2x1 Ram A-Data, 400 Gb Seagate+640Gb Samsung, ATI HD3850/512, Seasonic 500W.
Bude nejspíš frekvence co dovolí RAMDAC převodník na grafické kartě. Jaký máš typ monitoru, najdem na netu nějaký manuál
Jsi-li bez miny, hoď kamenem...
V nebi je lepší vzduch, ale v pekle lepší společnost
V nebi je lepší vzduch, ale v pekle lepší společnost

Lefk: Pokud máš originální ovladač výrobce monitoru (nejlépe), nastav zobrazit jen rozlišení a frekvence co zvládá monitor. Pak vyber nejvyšší hodnotu. Pokud bude zobrazování v pořádku, klepni na OK, jinak se to po pár sekundách vrátí zpět.
Nejlepší volba je samozřejmě ta nejvyšší. Čím vyšší, tím menší blikání je oko schopno postřehnout. Když nastavíš malou, například 60 Hz, za chvíli tě budou bolet oči a hlava, aspoň mě ano.
Nejlepší volba je samozřejmě ta nejvyšší. Čím vyšší, tím menší blikání je oko schopno postřehnout. Když nastavíš malou, například 60 Hz, za chvíli tě budou bolet oči a hlava, aspoň mě ano.
Tak jsem dal frekvenci 120 a zatím spkojenost! díky za odpovědi, pomohli díky
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Samozřejmě je lepší vyšší obnovovací frekvence. Pokud by jsi ale sledoval TV vysílání tak se doporučuje obn. frekvence v násobcích 25.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
jaro3: Sleduji TV na PC při 85 Hz (1280x1024), zkoušel jsem nyní 75 Hz a není to lepší ...
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
To X: Taky jsem to zkoušel, máš pravdu. Je to jen doporučení , které jsem četl v odborné literatuře.Samozřejmě je to záležitost oka, každé není stejné.měli jsme v práci kolegu , který musel odejít kvůli očím, blikali mu všechny monitory, byly tenkrát všechny na 50Hz( ne PC ale TV). Vůbec nemohl pracovat. Každé oko má trochu jinou setrvačnost, někdo to blikání vidí víc a někdo skoro vůbec.Jeden kolega začínal exkursy po pracovišti tímto- celá televize je založena na tom , že je oko blbec....
- jarod72pm
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
jaro3 píše:Samozřejmě je lepší vyšší obnovovací frekvence. Pokud by jsi ale sledoval TV vysílání tak se doporučuje obn. frekvence v násobcích 25.
TV normy pro frekvence máš 50Hz nebo 60Hz a s nástupem LCD si můžeš dovolit luxus i 100Hz (pravda jsou i modely CRT s 100Hz )
rozdíl je akorát v tom že u LCD TV ti nebliká 50Hz kdežto u klasické CRT TV už to poznáš a to hlavně když signál není 100%.A výstup třeba z PC na TV je lepší pro 60Hz(pokud to TV podporuje, u LCD to jde i na 70Hz)
ps: pro TV vysílání bych nedoporučoval násobky 25 ale to co je dané výrobcem a schopností TV zobrazit.
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Zkratka na plochu - Změna obnovovací frekvence monitoru - TV (hledám)
od jkmaxfli » 31 bře 2025 13:04 » v Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs) - 4
- 9992
-
od jkmaxfli
Zobrazit poslední příspěvek
31 bře 2025 19:19
-
-
-
Po nastavování frekvence RAM nenajede PC Příloha(y)
od Jirka88 » 16 zář 2024 18:28 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 4
- 1994
-
od Jirka88
Zobrazit poslední příspěvek
16 zář 2024 20:57
-
-
- 1
- 4840
-
od atari